Κιριλένκο: «Κανένα περιθώριο λάθους, θέλουμε παίκτες απο ΤΣΣΚΑ και Χίμκι»

Κιριλένκο: «Κανένα περιθώριο λάθους, θέλουμε παίκτες απο ΤΣΣΚΑ και Χίμκι»

Gazzetta team
Κιριλένκο: «Κανένα περιθώριο λάθους, θέλουμε παίκτες απο ΤΣΣΚΑ και Χίμκι»

bet365

Για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια της εθνικής Ρωσίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Αντρέι Κιριλένκο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο ήττας, ενώ σχολίασε τη φήμη περί αναβολής αγώνων ευρωπαϊκών αγώνων της ΤΣΣΚΑ και της Χίμκι.

Στις 30 Νοέμβρη η Ρωσία παίζει ένα πολύ κρίσιμο ματς για την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού αντιμετωπίζει για τα προκριματικά την Φινλανδία εκτός έδρας.

Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα... τελικού για τους Ρώσους, οι οποίοι βρίσκονται στο 4-4 στον όμιλο μαζί με τους αντιπάλους τους.

Με αφορμή αυτό το θέμα, ο πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία στάθηκε στα επόμενα ματς της εθνικής Ρωσίας, ενώ μίλησε και για τη φήμη πως ΤΣΣΚΑ και η Χίμκι ζήτησαν αναβολή των αγώνων τους από την Εuroleague για την αγωνιστική της 29ης και της 30ης Νοεμβρίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για αυτά τα ματς, αλλά συνεχίζουμε τις συζητήσεις. Την προηγούμενη χρονιά επιτρέψαμε στις ομάδες να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους παίκτες να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα ή όχι. Ρισκάραμε και δώσαμε την ευκαιρία σε πιο νέα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στα προκριματικά. Η ομάδα ηττήθηκε σε κάποια ματς και τώρα αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση όπου δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος. Το επόμενο παράθυρο του Νοεμβρίου θα είναι αποφασιστικό για εμάς. Αν η ομάδα δεν παίξει καλά θα μας κοστίσει, όχι μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τους Ολυμπιακους Αγώνες. Αν οι ομάδες δεν το βλέπουν και δεν το καταλαβαίνουν είναι πραγματικά παράξενο. Για ποιο λόγο έχουμε την VTB League, και γιατί προσπαθούμε να αναπτύξουμε το μπάσκετ στη χώρα μας αν η Εθνική δεν μπορεί να πάρει τους καλύτερους παίκτες από τις ρώσικες ομάδες;», ήταν τα λόγια του.

Όσο για το γεγονός πως οι ομάδες της Euroleague έχουν τους δικούς του στόχους και θα είναι δύσκολο να εξηγηθεί μια ήττα χωρίς τους βασικούς του παίκτες, ανέφερε: «Αυτό το καταλαβαίνω και θα συνεχίσουμε να μιλάμε στους επόμενους δύο μήνες. Αλλά και πάλι, δε θα μπορέσω να καταλάβω τις ομάδες αν δεν αφήσουν τους παίκτες τους να φύγουν για να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Εθνικής είναι τα πιο σημαντική στην πρόσφατη ιστορία του ρώσικου μπάσκετ».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα