Βασιλόπουλος: «Να μην τα δούμε σαν… διακοπές» (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Βασιλόπουλος: «Να μην τα δούμε σαν… διακοπές» (vid)

bet365

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για το 7/7 στα προκριματικά, το πρώτο ματς-μπολ με τη Γεωργία (16/9) και την κριτική που ασκήθηκε στην Εθνική έπειτα από την ήττα από τη Γαλλία.

Η Εθνική ομάδα διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 μετά από το 70-63 επί της Σερβίας και πλέον βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι στην μεγάλη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Κίνα. Για να φτάσουμε όμως εδώ, στο σημείο δηλαδή η Ελλάδα να χρειάζεται ουσιαστικά μια νίκη στα πέντε παιχνίδια που απομένουν για να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην πρώτη φάση των προκριματικών.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Η Εθνική ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκε έπειτα από τις απουσίες των NBAers και των παικτών της EuroLeague έφερε εις πέρας την αποστολή της με το 6/6 κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των επόμενων και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που έζησε από την αρχή αυτή την περιπέτεια, μίλησε στο gazzetta.gr μετά το τέλος του αγώνα με τους Σέρβους για τα… προσεχώς.

Κατ' αρχάς Παναγιώτη, είδαμε μια διαφορετική Εθνική σε διάστημα λίγων ημερών. Από την πολύ κακή εικόνα κόντρα στη Γαλλία στη νίκη επί της δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Σερβίας… Τι άλλαξε;
«Ήταν επίσημο παιχνίδι, παίζαμε στην έδρα μας και σίγουρα δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι στο ματς με τη Γαλλία. Απέναντι στους Σέρβους δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλά στοιχεία σαν ομάδα, τα οποία όταν έχεις λίγο χρόνο για να προετοιμαστείς, δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις στο γήπεδο. Κρατάμε, λοιπόν, το αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε κάτι. Ξέρουμε τι μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε, αυτό μένει στο φινάλε και συνεχίζουμε».

Έχεις ζήσει όλη την πορεία αυτής της ομάδας. Από την Εθνική ειδικών συνθηκών στην σχεδόν πλήρη Εθνική που έκανε το 7/7 στα «παράθυρα». Τι μπορεί να πετύχει και ποιες είναι οι πραγματικές ικανότητές της;
«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, είναι τελείως άτοπο και άκυρο από τη στιγμή που βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο "παράθυρο" της νέας σεζόν. Κόντρα στη Σερβία παρουσιάσαμε μια ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική θα είναι επίσης διαφορετική στη διοργάνωση της Κίνας. Το καλό είναι ότι στα πρώτα έξι παιχνίδια φέραμε εις πέρας την αποστολή που είχαμε και πλέον χαιρόμαστε που είμαστε πολύ κοντά στο Παγκόσμιο».

Έφυγε ένα βάρος μετά τη νίκη επί της Σερβίας;
«Αυτό ακριβώς όμως πρέπει να συνεχίζουμε να θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν πρέπει να βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια στα προκριματικά σαν… διακοπές αλλά σαν μια καλή ευκαιρία να δουλέψουμε χωρίς άγχος και να πάρουν χρόνο συμμετοχής τα παιδιά που απέδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική».

Σας πείραξαν τα σχόλια έπειτα από την ήττα από τη Γαλλία;
«Όπως φαίνεται, όχι… Κερδίσαμε».

Πλέον ακολουθεί ο αγώνας με τη Γεωργία στην Τιφλίδα…
«Είναι άλλο ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε…. Δεν αλλάζει κάτι. Όπως είπα και πριν, θα είναι λάθος να δούμε τα επόμενα παιχνίδια σαν διακοπές αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε καταστάσεις που ενδεχομένως δεν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε με το άγχος του αποτελέσματος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα