Οκερέαφορ: «Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ματς με την Ελλάδα»

Κάτια Πετροπούλου
Οκερέαφορ: «Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ματς με την Ελλάδα»

bet365

Ο γκαρντ της Κύμης και της Μεγάλης Βρετανίας, Τέντι Οκερέαφορ, μιλάει στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με την Ελλάδα (25/02, 18:00) και το... πλεονέκτημα που έχει, από την στιγμή που αγωνίζεται στην Basket League.

Βρίσκεται στα μέρη μας εδώ και λίγους μήνες και καλείται να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την Εθνική Ελλάδος.

Μπροστά του θα δει γνώριμα πρόσωπα, που έχει αντιμετωπίσει στην Basket League με την φανέλα της Κύμης.

Ο γκαρντ της Μεγάλης Βρετανίας, Τέντι Οκερέαφορ μιλάει στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με την «επίσημη αγαπημένη» (25/02, 18:00).

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αρχικά, ο Νο.1 δημιουργός (5.7 ασίστ) και... κλέφτης (2.3 κλεψίματα) της Μεγάλης Βρετανίας στάθηκε στο συναίσθημα του να εκπροσωπεί τη χώρα του. «Νιώθω υπέροχα! Είναι διαφορετικό το συναίσθημα να παίζεις για την εθνική σου ομάδα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό και περηφάνια για το εθνόσημο. Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό το “παράθυρο” και ελπίζω πως θα βάλουμε τους εαυτούς μας σε μία θέση, ώστε να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, να περάσουμε, δηλαδή, στην δεύτερη φάση και να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στην πρώτη αναμέτρηση στο Λονδίνο, ο Γιάννης Αθηναίου με το τρίποντό του στο τέλος... έσβησε το όνειρο των Βρετανών να μπουν νικηφόρα στη διοργάνωση, μέσα στην έδρα τους. Αυτό έχει αφήσει ακόμα μια πικρή... γεύση στους αντιπάλους, καθώς ο Οκερέαφορ τόνισε: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στον πρώτο αγώνα, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό και να κοιτάξουμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά αποδείξαμε πως μπορούμε να τους κοντράρουμε και να παραμείνουμε στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Πρέπει απλά να κάνουμε ουσιαστικές φάσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στη νίκη».

Όσον αφορά το γεγονός πως γνωρίζει τους Έλληνες παίκτες λίγο καλύτερα από όσο οι συμπαίκτες του, από τη στιγμή που αγωνίζεται στην Basket League, ο 25χρονος αθλητής υποστήριξε: «Το να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα μου δίνει ένα πλεονέκτημα στο ότι γνωρίζω κάποιες από τις τάσεις ή τις κλίσεις που έχουν ορισμένοι από τους αντιπάλους. Στο τι κάνουν καλά, δηλαδή, στο παρκέ. Ωστόσο, μόνο αυτή η γνώση δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ενωμένοι, να εκτελέσουμε σωστά το πλάνο μας, για να σιγουρευτούμε πως θα τους δυσκολέψουμε σε μεγάλο βαθμό. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους», ενώ για το ποιους παίκτες θεωρεί πιο επικίνδυνους για την ομάδα του, δεν έκανε... διακρίσεις: «Η Ελλάδα έχει πολύ καλή ομάδα, όπως είπα και πριν. Έχει πολλούς παίκτες, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι και μπορούν να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι, σε οποιαδήποτε ημέρα».

Η Ελλάδα θεωρείται φαβορί στον Όμιλο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που έχει κάνει το 3/3, ενώ οι Βρετανοί έχουν μείνει στο 0/3. Βάζει αυτό περισσότερη πίεση στις... πλάτες των αντιπάλων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ματς γίνεται στην Κρήτη; «Προσωπικά, δεν αισθάνομαι πίεση που παίζουμε εκτός έδρας. Θέλω να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Δεν έχουμε καμία ανησυχία ούτε για το κοινό, ούτε για το που παίζουμε. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή μπασκετική κουλτούρα, υπέροχους φιλάθλους και είμαι σίγουρος πως θα έχουν αντίκτυπο στον αγώνα. Όμως, αν εμείς μείνουμε ήρεμοι και ακολουθήσουμε το πλάνο μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία παλεύει σε όλα τα ματς και πως πολλά θα εξαρτηθούν από τους δύο τελευταίους αγώνες, που είναι στην έδρα της. Ο Οκερέφορ σχολίασε σχετικά: «Πιστεύω πως χάσαμε δύο ευκαιρίες στο πρώτο “παράθυρο” για να κάνουμε το 2-0 και μία ακόμα τώρα με το Ισραήλ. Έχουμε τρία παιχνίδια μπροστά μας, για να περάσουμε στον δεύτερο γύρο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο κάθε ένα από αυτά! Αν φροντίσουμε να πάνε όλα καλά στα υπόλοιπα ματς, τότε θα είμαστε σε καλή θέση, για να παίξουμε και τα δύο τελευταία παιχνίδια μπροστά στον κόσμο μας και να πετύχουμε το στόχο μας».

Στη θέση του προπονητή ήρθε πρόσφατα ο Αλμπέρτο Λορένθο και ο αντίπαλος γκαρντ της «γαλανόλευκης» ανέφερε επί του θέματος: «Το timing μπορεί να ήταν λίγο... ατυχές, γιατί έχεις να μάθεις πολλά σε λίγο χρόνο και να προσαρμοστείς. Παρά τις ξαφνικές αλλαγές, όμως, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε την προσέγγισή μας στα επόμενα παιχνίδια και να μένουμε ενωμένοι ως ομάδα».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα