Σάκοτα: «Αν δεν πιστεύεις, δεν πρέπει να παίζεις μπάσκετ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σάκοτα: «Αν δεν πιστεύεις, δεν πρέπει να παίζεις μπάσκετ»

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα δίνει το... τζάμπολ της Εθνικής (vs Εσθονία 18:30) στο gazzetta.gr και θέλει το 4/4 στα προκριματικά του Παγκοσμίου, ενώ ελπίζει πως το Ηράκλειο θα είναι γούρικο και με τη «γαλανόλευκη».

Χίμκι – Παναθηναϊκός με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ντούσαν Σάκοτα επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος. Εκεί, όπου πριν λίγες μέρες στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τις Εσθονία (23/02, 18:30) και Μεγάλη Βρετανία (25/02, 18:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και πώς να μη δηλώσει στο gazzetta.gr: «Μου αρέσει το Ηράκλειο! Είναι γούρικο».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του και την πίστη του: «Το μόνο που μου μένει είναι να σηκώσω μία κούπα με την ομάδα», είχε πει στην αρχή της σεζόν.

Οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν και πλέον ως Κυπελλούχος έχει την τιμή να φορέσει για ακόμα μία φορά την φανέλα της Εθνικής. Ο Ντούσαν Σάκοτα ελπίζει μετά τον θρίαμβο του Κυπέλλου να ζήσει ανάλογες στιγμές με τη «γαλανόλευκη» και να κάνουν το 4/4.

«Το πιστεύαμε και το δεί»

Αν σου έλεγαν το καλοκαίρι πως θα είσαι Κυπελλούχος και θα φορέσεις την φανέλα της Εθνικής... τι θα τους έλεγες;

«Σαν άνθρωπος πάντα έχω φιλοδοξίες και όνειρα. Πριν από λίγα χρόνια ειδικά δεν θα ακουγόταν καθόλου... ρεαλιστικό. Αλλά είχα μία καλή σεζόν πέρσι και δούλεψα σκληρά το καλοκαίρι. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, οπότε τώρα δεν είναι τόσο απίθανο!».

Πάντα πίστευες στην ομάδα σου, πιστεύεις ότι τώρα που ήρθε το τρόπαιο δικαιώθηκες;

«Σίγουρα το πιστεύαμε. Το δείξαμε και στο γήπεδο. Εγώ πάντα πίστευα. Αν δεν πιστεύεις, δεν πρέπει να παίζεις μπάσκετ. Με όποιον κι αν πατάς γήπεδο πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να σταθείς κι αυτό σου δίνει την ώθηση. Να γίνεσαι καλύτερος και να βελτιώνεσαι».

Πλέον, πρέπει να αφήσεις πίσω τον πρώτο τίτλο σου ως αρχηγός της ΑΕΚ και να επιστρέψεις ξανά στο Ηράκλειο. Αυτή την φορά για την Εθνική ομάδα.

«Μου αρέσει το Ηράκλειο! Είναι γούρικο! Οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξαναγυρίσω εκεί κι ανυπομονώ. Μακάρι να καταφέρουμε ουσιαστικά να κάνουμε το 4/4 και να είμαστε κοντά στην πρωτιά».

«Θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα»

Η εμπειρία από τα προηγούμενα παιχνίδια με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ θα σας βοηθήσει;

«Την προηγούμενη φορά είχαμε το άγχος της πρεμιέρας, ήταν λίγο περίεργη όλη η κατάσταση. Αυτή την φορά όμως έχουμε την εμπειρία και θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα».

Πόσο δύσκολο είναι να βρει η ομάδα χημεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ωστόσο, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτες ή αντίπαλοι πολλές φορές. Οπότε αυτό βοηθάει σίγουρα».

Στο Κύπελλο οι εξέδρες είχαν μόνο παιδιά, τώρα περιμένεις τον κόσμο του Ηρακλείου;

«Περιμένω να χαρεί ο κόσμος με την Εθνική ομάδα και να μας βοηθήσει να πάρουμε δύο δύσκολες νίκες».

Υποχρεώσεις για την Ευρώπη, την Basket League, το Κύπελλο. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν αθλητή να αφήσει για λίγο πίσω τις συλλογικές υποχρεώσεις και να συγκεντρωθεί σε ένα παιχνίδι για την Εθνική;

«Όταν έχεις φιλοδοξίες κι όταν σου δίνεται αυτή η ύψιστη τιμή να αγωνιστείς για την Εθνική το κίνητρο το βρίσκεις πολύ εύκολα. το βρίσκεις αμέσως. Κι αυτό ισχύει ακόμα και για την προπόνηση, όχι μόνο για τα παιχνίδια. Προσωπικά θα το βρω αμέσως».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα