Τζέρτζια: «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την Ελλάδα»

Newsroom
Τζέρτζια: «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την Ελλάδα»

bet365

Ο προπονητής του Βελγίου στάθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί η ελληνική ομάδα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους ελληνικούς αιφνιδιασμούς.

Μετά το τέλος του αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ όπου η Εθνική Ελλάδας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει του Βελγίου, ο Ντάριο Τζέρτζια δήλωσε αρχικά:

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, άξιζε τη νίκη. Η διαφορά έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεν μπήκαμε πολύ δυνατά και δεν εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει στις προπονήσεις. Κάναμε πολλά λάθη και είναι δύσκολο έτσι να αντιμετωπίσεις μια τόσο καλή ομάδα όπως η Ελλάδα. Πέτυχαν 29 πόντους από δικά μας λάθη και άλλα 29 από αιφνιδιασμούς. Αυτό μας πλήγωσε πολύ. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την ελληνική ομάδα, που αλλάζει διαρκώς άμυνες. Είμαι πάντως περήφανος για τα 22-23 λεπτά που παίξαμε, ήταν ένα πολύ καλό τεστ για μας εν όψει του Ευρωμπάσκετ».

Και συνέχισε μιλώντας για το σκληρό φάουλ και αντιαθλητικό φάουλ του Τουμπά στον Αγραβάνη: «Θέλω να απολογηθώ για το φάουλ του Τουμπά, γιατί δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ζητώ συγγνώμη και εκ μέρους του. Στο Ευρωμπάσκετ θα προσπαθήσουμε να παίξουμε κάθε παιχνίδι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ίσως χρειαστεί να ‘διαλέξουμε’ παιχνίδια, να αναζητήσουμε στόχους γιατί έχουμε δυνατές ομάδες στον όμιλο. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να αποδείξουμε πως το βελγικό μπάσκετ δεν είναι τόσο κακό. Δεν έχουμε παίκτες ΝΒΑ, έχουμε λίγους παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά πιστεύω πως έχουμε καλό επίπεδο».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα