Παπανικολάου: «Ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Ιτούδη, ιδανική επιλογή για την Εθνική»

Παπανικολάου: «Ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Ιτούδη, ιδανική επιλογή για την Εθνική»

Newsroom
Παπανικολάου: «Ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Ιτούδη, ιδανική επιλογή για την Εθνική»

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου στο περιθώριο της προπόνησης της Εθνικής Ομάδας στο κλειστό του Περιστερίου στάθηκε στην έλευση του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη κι έδωσε το σύνθημα για νίκη στο προσεχές αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία (Πέμπτη 30/6, 20.00).

Ο 32χρονος φόργουορντ δήλωσε αναλυτικά: «Φρέσκα κουλούρια! Το θέμα είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι στο ματς με τη Μ. Βρετανία. Η μοναδική μας ήττα ήταν από αυτή την ομάδα και χρειάζεται συγκέντρωση από όλους μας για να απορροφήσουμε σε αυτές τις λίγες προπονήσεις όσα θέλει το τεχνικό τιμ. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί η Μ. Βρετανία μάς ακολουθεί στον επόμενο όμιλο και θα είναι κρίμα να κουβαλήσουμε μια δεύτερη ήττα και να πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη. Μιλάμε για έναν καταξιωμένο προπονητή, που έχει κάνει ήδη πολλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Νομίζω πως ήταν η ιδανική επιλογή για την Εθνική ομάδα, το έχει κερδίσει με τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να αρχίσουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Παίζουμε για το εθνόσημο και θα βρούμε την ενέργεια γιατί το κοινό της Λάρισας θα είναι μαζί μας. Στο μυαλό μου δεν διαχωρίζονται όλοι οι διεθνείς παίκτες. Όσοι είναι εδώ το κέρδισαν με την αξία τους και όλα τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Δίνουν το σώμα τους για την Εθνική ομάδα, όπως πρέπει να γίνεται και ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα φτιάξει και το καλεντάρι για να είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες.

Για μένα είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία που δημιουργήσαμε με δύο νίκες επί της Τουρκίας και να πάμε με πλεονέκτημα στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστή δουλειά, να υπάρχει συγκέντρωση και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Δείτε πλάνα από την προπόνηση της Εθνικής:

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα