Αγραβάνης: «Φάνηκε η κλάση των παιδιών που έχουν κερδίσει τόσα πράγματα στην καριέρα τους»

Newsroom
Αγραβάνης: «Φάνηκε η κλάση των παιδιών που έχουν κερδίσει τόσα πράγματα στην καριέρα τους»

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στάθηκε στη μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Τουρκία και μίλησε για την προσπάθεια όλων των παικτών, ενώ αποθέωσε τους Παπαγιάννη και Μωραΐτη.

Η Εθνική μας θριάμβευσε στην Πόλη φεύγοντας με διπλό από την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου. Ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης, αφού μέτρησε 22 πόντους και μεγάλα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Έλληνας ψηλός μίλησε στη NOVA μετά το τέλος και στάθηκε στην κλάση των παικτών της Εθνικής ομάδας και στην ενότητα που υπάρχει.

«Πηρε όλα τα ριμπάουντ, όλες τις μάχες, μας βοήθησε στην επίθεση ο Παπαγιάννης. Δεν είναι μονο τα δικά μου τρίποντα. Η προσπάθεια όλων των παιδιών, σε άμυνα κι επίθεση, ήταν πολύ μεγάλη. Μας πίεζαν πολύ, αλλά στην επίθεση ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα ευστοχήσουμε. Όταν πλησίασαν στο -2 οι Τούρκοι φάνηκε η κλάση των παιδιών που έχουν κερδίσει τόσα πράγματα στην καριέρα τους. Όλα τα παιδιά ήταν τόσο αποφασισμένα, που και μικρά λάθη που κάναμε ήμασταν εκεί, δεν σταματούσαμε την προσπάθεια και παίζαμε όλοι σαν ομάδα. Ο Μωραΐτης μπορεί να είναι μικρός αλλά παίζει με μεγάλη ωριμότητα και τον χαίρομαι.

Βλέπω εκπληκτική βελτίωση και δεν είναι εύκολο σε τόσο μικρή ηλικία να οργανώνει τόσο καλά την ομάδα. Εύχομαι να τα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Στα δύο πρώτα ματς υπήρχε ένα πρέπει και παραπάνω νευρικότητα, αλλά το καλύψαμε με την διάθεση και την ενέργειά μας. Στην επίθεση αρχικά έχασα κάποιες δικές μου φάσεις, αλλά μου βγήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και τα παιδιά με βρήκαν πολλές φορές ελεύθερο. Στην άμυνα ξέρουμε ότι έχοντας τον Παπαγιάννη πίσω έχουμε ένα φόβητρο. Βρήκαμε ομοιογένεια μέσα σε λίγες μέρες. Παίζουμε για τον κόσμο μας και πιστεύω πως οι Έλληνες πήραν μια μεγάλη χαρά σήμερα», ήταν τα λόγια του.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα