Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Μετά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, να παίξουμε και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη στην Εθνική»

Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Μετά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, να παίξουμε και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη στην Εθνική»

Γιώργος Κούβαρης
Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Μετά τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, να παίξουμε και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη στην Εθνική»

bet365

Ενόψει του αγώνα με την Τουρκία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (25/2, 18:00, Novasports Prime) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Gazzetta για τη δεύτερη κλήση του στην Εθνική και εξέφρασε το μεγάλο του όνειρο, να βρεθεί στην «γαλανόλευκη» μαζί με τα αδέρφια του!

Λέτε μετά τους «Antetokounbros» να δούμε και στην Εθνική ομάδα και τους... «Kalaitzakis brothers»;

Αν μη τι άλλο θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο και το διαφορετικό. Όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα! Λίγο πριν από το τζάμπολ του πρώτου αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία για το δεύτερο «παράθυρο» των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Gazzetta και μεταξύ άλλων στάθηκε στο... κρυφό του όνειρο.

«Γιατί όχι και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη στην Εθνική;» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, εκφράζοντας την επιθυμία του να βρεθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο ο οποίος αγωνίζεται στην G-League, όπως επίσης και με τον μικρότερο της οικογένειας, Αλέξανδρο. Ο γκαρντ της Λιετκαμπέλις απολαμβάνει τη δεύτερη κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις (και) τη φετινή σεζόν στη Λιθουανία.

Όπως είναι γνωστό είχε κάνει ντεμπούτο στο δεύτερο παιχνίδι των Προκριματικών με αντίπαλο τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε αγωνιστεί 14 λεπτά και είχε μετρήσει 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Στο φετινό EuroCup o 23χρονος διεθνής έχει 13,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο σουτάροντας με 57% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 77% στις βολές.

«Τα παιδιά από τους αιώνιους, μας γεμίζουν με κίνητρο»

Ενόψει των δύο αγώνων με την Τουρκία, αρχής γενομένης από το κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ' όλα σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι όπου θα έχουμε και τη βοήθεια κάποιων παικτών από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, ενώ περιμένουμε και την βοήθεια από τον κόσμο. Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε δύο καλά αποτελέσματα τα οποία θα μας βοηθήσουν ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Στη συνέχεια στάθηκε τόσο στην ενίσχυση από τους «αιώνιους», όσο και στα κλειδιά της αναμέτρησης: «Τα παιδιά από τους αιώνιους είναι πολύ έμπειρα και αγωνίζονται πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο για εμάς. Μας δίνει κίνητρο σε όλους ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όσοι αγωνιστούμε για να κάνουμε το 2/2 απέναντι στην Τουρκία. Για να το κάνουμε αυτό πρώτο και κυριότερο είναι σταματήσουμε το τρανζίσιον παιχνίδι τους» ήταν τα λόγια του Καλαϊτζάκη και συνέχισε:

«Είναι μια ομάδα που της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ, να σταματήσουμε τα ατού τους, ένα εκ των οποίων είναι ο Λάρκιν όπως φυσικά και κάποια ακόμη παιδιά. Από εκεί και πέρα πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και από τη στιγμή που παίζουμε στο γήπεδό μας πρέπει να βάλουμε και τον κόσμο στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και να είναι ο 6ος παίκτης μας».

«Όνειρο να παίξω στην Εθνική μαζί με τα αδέρφια μου»

Μεταξύ άλλων, ο γκαρντ της Λιετκαμπέλις αναφέρθηκε στην υλοποίηση του πρώτου ονείρου, ενώ αποκάλυψε και το αμέσως επόμενος: «Μεγαλώνοντας είχα το όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών. Μου δίνεται μια ευκαιρία και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που με κάλεσαν. Ειδικά τη στιγμή που το κάνω μπροστά στον κόσμο μας, μέσα στην Ελλάδα. Πραγματικά ένα όνειρο, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο σε αυτό» ενώ σε ερώτηση για τους «Antetokounbros» και το αν θα συνεχιστεί η... παράδοση των αδερφών και από την οικογένεια Καλαϊτζάκη, είπε: «Γιατί όχι και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη στην Εθνική; Είναι και αυτό ένα από τα όνειρά μου. Να παίξω στην Εθνική ομάδα μαζί με τα αδέρφια μου. Όχι μόνο με τον Γιώργο, αλλά και με τον Αλέξανδρο, τον μικρότερο. Θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά και τύχη. Και μακάρι κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί».

Ο ίδιος έχει κάνει ήδη ένα μεγάλο step up με τη παρουσία του στη Λιθουανία ωστόσο δεν σκέφτεται και... ούτε αγχώνεται για την «επόμενη ημέρα» της καριέρας του: «Σκέφτομαι την κάθε ξεχωριστά. Κάθε μέρα που ξυπνάω να είμαι υγιής. Όλα τα άλλα θα έρθουν. Είμαι ένα παιδί που δουλεύει αρκετά και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Άλλωστε αυτό έχω μάθει να κάνω στη ζωή και στην καριέρα μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω. Να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα στην οποία βρίσκομαι. Και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Υπομονή και όλα θα έρθουν».

Όσο για την άμυνα που έφερε στο παιχνίδι με τη Λευκορωσία και αν είναι αυτό το στοιχείο που μπορεί να τον καθιερώσει στην Εθνική; «Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό μου αρέσει να κάνω. Ειδικά στην Εθνική που είμαι από τους νεότερους και πιο νεοφερμένους, αυτό θέλω να κάνω. Να μπαίνω στο παρκέ και να φέρνω ενέργεια και άμυνα. Άλλωστε αυτό πρέπει να κάνει ο κάθε νεαρός παίκτης εάν θέλει να βρει χώρο και χρόνο σε μια ομάδα, πολλώ δε μάλλον στην Εθνική όπου αγωνίζεσαι για τη χώρα σου.»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα