Λευκορωσία: 7 από τους 12 παίκτες της παίζουν στη Τσμόκι Μινσκ!

Λευκορωσία: 7 από τους 12 παίκτες της παίζουν στη Τσμόκι Μινσκ!

Ευαγγελος Στελλάκης
Λευκορωσία: 7 από τους 12 παίκτες της παίζουν στη Τσμόκι Μινσκ!

bet365

Η Εθνική Ομάδα φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο (17:00) την Λευκορωσία για τα Προκριματικά του Mundobasket, μια ομάδα την οποία έστω κι έμμεσα, γνωρίζει πολύ καλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Το Περιστέρι του Σωτήρη Μανωλόπουλου αντιμετώπισε πρόσφατα στο FIBA Europe Cup δύο φορές την Τσμόκι Μινσκ στον όμιλο του, την ομάδα της Λευκορωσίας η οποία τροφοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής Ομάδας της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως από την δωδεκάδα των παικτών που θα παρατάξουν απόψε στο Αλεξάνδρειο οι Λευκορώσοι, οι επτά παίκτες ανήκουν στη Τσμόκι Μινσκ! Όπερ σημαίνει πως ο κόουτς Μανωλόπουλος έχει άποψη για τα περισσότερα στελέχη της συγκεκριμένης Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα, στη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας ανήκουν οι:

  1. Νταρόλ Ερνάντεζ (32, F)
  2. Μπέντζαμιν Ντόντο (30, F)
  3. Ουλατζίσλαου Μπλίζνιουκ (22, G)
  4. Αλιακσέι Τραστσινέτσκι (35, F)
  5. Γιαχένι Μπελιάνκου (26, F)
  6. Βατζίμ Στουμπέντα (21, C)
  7. Αντρέι Σταμπρούσκι (24, G)

Τα πέντε μέλη της αποστολής που δεν βρίσκονται στις τάξεις της Τσμόκι Μινσκ είναι οι Μικούλσκι (Μπορισφέν), Σιτνίκ (Ντινάμο), Αλάντκα (Ρουσίχι) και φυσικά οι δύο αστέρες της ομάδας, Αρτς Παραχούσκι (Πάρμα) και Μακσίμ Σαλάς (Μπούργος).

Η «γαλανόλευκη» θα ψάξει την πρώτη της νίκη στην διαδικασία των προκριματικών κι ενδεχομένως να εξελιχθεί σε διόλου αμελητέο πλεονέκτημα ττο γεγονός πως ο Μανωλόπουλος γνωρίζει αρκετά καλά την πλειοψηφία της δωδεκάδας της σημερινής αντιπάλου.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα