Γιαννόπουλος: «Ο μόνος παράγοντας που μας νοιάζει είναι η σημαία στο στήθος»

Γιαννόπουλος: «Ο μόνος παράγοντας που μας νοιάζει είναι η σημαία στο στήθος»

bet365

O Χάρης Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε πως η κατάρρευση της Εθνικής στο β' ημίχρονο κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν ζήτημα χαλάρωσης και παραδέχθηκε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε τελειώσει το ματς όταν της δόθηκε η ευκαιρία.

Αποστολή στο Νιούκαστλ: Γιάννης Σταυρουλάκης

O αρχηγός της Εθνικής ομάδας ρωτήθηκε αρχικώς για το τι δεν πήγε καλά στην ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία: «Είναι αρκετά πράγματα που δεν πήγαν καλά, δεν ήταν ένα-δύο. Σε περίπτωση που πας στο +15 το ματς, θα πρέπει μετά να φύγει στο +20, +25 και να τελειώσει εκεί. Κάναμε λάθη μπροστά, δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια, αφήσαμε κάποια σουτ που δεν έπρεπε να αφήσουμε. Μαθαίνουμε και πάμε την Κυριακή να πάρουμε τη νίκη».

Όσον αφορά την κατάρρευση της Εθνικής στο β' ημίχρονο, είπε: «Δεν ήταν θέμα χαλάρωσης, ήταν περισσότερο θέμα ρυθμού. Πήγαμε στο +15 και αντί να συνεχίσουμε να έχουμε ψηλό ρυθμό, κατεβάσαμε ρυθμό, πήγαμε πολύ στο πέντε εναντίον πέντε, που μας πλήγωσε πολύ, γιατί ναι μεν οι ψηλοί μας σκόραραν από μέσα, αλλά μετά από ένα σημείο δεν έδιναν τα φάουλ, δεν παίρναμε πλεονεκτήματα και ήμασταν πάρα πολύ στατικοί στην επίθεση, κάτι που μας στοίχισε και τους έδωσε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οπότε νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα ρυθμού και λαθών που έγιναν στην άμυνα, που αφήσαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα».

Για το αν επηρέασε το τρίτο φάουλ του Γκίκα: «Όχι. Όλα τα παιδιά είναι πανέτοιμα να μπουν μέσα και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον, να παίζουμε σαν ένα, να μην έχει σημασία ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα επιλογών μας και κάποιων λαθών, όπως είπα, που έγιναν στην άμυνα».

Για το αν βάζουν περισσότερη πίεση στους εαυτούς τους μετά το αποτέλεσμα αυτό: «Δεν υπάρχει διαφορετική πίεση. Είμαστε Εθνική Ελλάδος και θα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Είτε χάναμε σήμερα, είτε κερδίζαμε, για εμάς είναι ένα και το αυτό, γιατί παίζεις ένα ματς στην έδρα σου και πρέπει να το κερδίσεις».

Για το αν κρατάει κάτι από το σημερινό παιχνίδι: «Είχαμε κάποια καλά διαστήματα. Είχαμε καλό Inside game, τρέξαμε κάποιες φορές το γήπεδο αρκετά καλά. Αυτό που κρατάω είναι ότι πήραμε μία διαφορά και τη χάσαμε με έναν τρόπο, που δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανένα από τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν δίνει έξτρα κίνητρο η παρουσία του Νίκου Γκάλη την προσεχή Κυριακή στο Αλεξάνδρειο: «Όχι, δεν νομίζω ότι επηρεάζει κάποιος εξωγηπεδικός παράγοντας, αν και είναι μεγάλη μας τιμή που θα έρθει να μας δει. Ο μόνος παράγοντας που μας νοιάζει είναι η σημαία στο στήθος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα