Η πρώτη «μετεκλογική» νίκη του ελληνικού μπάσκετ και το ταξίδι στην Μόσχα για Ιτούδη

Η πρώτη «μετεκλογική» νίκη του ελληνικού μπάσκετ και το ταξίδι στην Μόσχα για Ιτούδη

Η πρώτη «μετεκλογική» νίκη του ελληνικού μπάσκετ και το ταξίδι στην Μόσχα για Ιτούδη

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει την αλλαγή των δεδομένων στις σχέσεις της Εθνικής με τους «αιώνιους» και «φωτίζει» την συμβολή του νέου προέδρου της ΕΟΚ. Ποιους παίκτες υπολογίζει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, τι δηλώνει ο Βαγγέλης Λιόλιος και ποιο είναι το επόμενο βήμα στην υπόθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Έχουν συμπληρωθεί ακριβώς δύο μήνες από την νέα εποχή στην διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ και από την 13η Σεπτέμβρη κι εντεύθεν, τίποτε δεν θυμίζει το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει η ΕΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ο νεοκλεγείς πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος και το νέο Δ.Σ της ομοσπονδίας κινούνται σε ρυθμούς πρωτόγνωρους για τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει έως τώρα και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αίσθηση στην μπασκετική καθημερινότητα της χώρας μας.

Πέραν των τομέων ευθύνης που περιλαμβάνει το νέο οργανόγραμμα της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, του διαχωρισμού των γυναικείου μπάσκετ από το ανδρικό, του πρωτοποριακού αναπτυξιακού προγράμματος που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί αλλά και της ενεργοποίησης βετεράνων διεθνών παικτών με σπουδαία προσφορά (Ντικούδης και Ζήσης στην Εθνική ανδρών, Τσαρτσαρής και Σταυρόπουλος στις μικρές Εθνικές ομάδες και Ρεντζιάς στις διεθνείς σχέσεις), η πρώτη πραγματικά μεγάλη «μετεκλογική» νίκη του ελληνικού μπάσκετ, έχει να κάνει με το κλίμα ενότητας που πρέπει πλέον να χαρακτηρίζει το άθλημα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Gazzetta και μετά από προσωπικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του νέου «ισχυρού άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ με τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, η Εθνική ανδρών θα ενισχυθεί, για πρώτη φορά μετά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, με παίκτες και από τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.

Ο λόγος για το «παράθυρο» που μας έρχεται στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, στο πλαίσιο του οποίου ανοίγει και η αυλαία των προκριματικών του του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το 2023 στις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία.

Αυτό σημαίνει ότι στους αγώνες με την Μεγάλη Βρετανία (25/11) και την Λευκορωσία (28/11), η «επίσημη αγαπημένη» θα έχει στην διάθεσή της έναν παίκτη από τον Παναθηναϊκό (κάποιον εκ των Μποχωρίδη, Κασελάκη, Μαντζούκα και Καββαδά) κι έναν από τον Ολυμπιακό (πιθανότατα τον Μιχάλη Λούντζη), οι οποίοι δεν θα παίξουν στους αγώνες με την Ζενίτ (25/11) και την Αρμάνι (26/11) αντίστοιχα, για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη που είναι πολύ σημαντική για την αγωνιστική ενίσχυση της Εθνικής ομάδας, σε μία δύσκολη αγωνιστική συγκυρία, αποτελεί προϊόν της επικοινωνίας και της εξαιρετικής συνεργασίας που είχαμε με τις δύο διοικήσεις. Η πλήρη αποδοχή του αιτήματος μας και από τις δύο ομάδες αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ενότητας και σύμπνοιας που χαρακτηρίζει την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Στο πλαίσιο των διεργασιών και των εξελίξεων που θα προκύψουν και στην Euroleague όσον αφορά το καλεντάρι και πάντα σε συνεννόηση και με τις δύο διοικήσεις, φιλοδοξούμε να αυξήσουμε προοδευτικά τον αριθμό των παικτών από τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική εικόνα της Εθνικής ομάδας στις μελλοντικές της υποχρεώσεις.», σχολίασε αρχικά μιλώντας στο Gazzetta o πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και συνέχισε:

«Όλες οι κινήσεις, όμως, πρέπει να γίνουν με προσεκτικά βήματα γιατί τώρα θεμελιώνεται μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, που βασίζεται πάνω στην “μαγική” λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τους οργανισμούς που εκπροσωπούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας», κατέληξε ο 55χρονος Πατρινός παράγοντας, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης συμφωνίας με τον Δημήτρη Ιτούδη για την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην τελική φάση του Eurobasket του 2022.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Gazzetta, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναμένεται να μεταβεί στην Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό αμύνης, Σεργκέι Ιβάνοφ (η ΤΣΣΚΑ χρηματοδοτείται από τον ρωσικό στρατό) και με Αντρέι Βατούτιν που εκτελεί χρέη προέδρου στην ομάδα που προπονεί ο 51χρονος Έλληνας προπονητής με τις δύο κατακτήσεις της Euroleague (2016 & 2019).

O Βαγγέλης Λιόλιος σέβεται απόλυτα το μέγεθος και την ιστορία του ρωσικού συλλόγου αλλά και την σχέση που έχει «οικοδομήσει» την τελευταία 7ετία με τον Δημήτρη Ιτούδη και θέλει συζητήσει από κοντά με τους ανθρώπους της, για το ενδεχόμενο παράλληλης συνεργασίας της Εθνικής Ελλάδος με τον πλέον επιτυχημένο Έλληνα προπονητή.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα