Εθνική: Μαθαίνει αντιπάλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Εθνική: Μαθαίνει αντιπάλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Εθνική: Μαθαίνει αντιπάλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

bet365

Η Εθνική ομάδα θα μάθει το μεσημέρι της Τρίτης 31/8 (13:00) τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις της από το β' γκρουπ δυναμικότητας για την πρώτη φάση.

Ο δρόμος για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας το 2023 περιλαμβάνει έξι «παράθυρα» προκριματικών αγώνων που θα διαρκέσουν συνολικά 15 μήνες στις γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας/Ωκεανίας.

Οι ομάδες της Ευρώπης και της Αφρικής έχουν τοποθετηθεί σε επίπεδα δυναμικότητας ανάλογα με τη θέση τους στο FIBA World Ranking ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τοποθετήθηκε στο β' γκρουπ για την πρώτη φάση των Προκριματικών.

Στα Προκριματικά της Ευρώπης θα πάρουν μέρους 32 ευρωπαϊκές ομάδες ενώ από την κλήρωση αναμένεται να δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α: Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία
Β: Ιταλία, Λιθουανία, Ελλάδα, Γερμανία
Γ: Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία
Δ: Κροατία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Ουκρανία
Ε: Φινλανδία, Γεωργία, Βέλγιο, Ουγγαρία
ΣΤ': Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ολλανδία
Ζ: Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία
Η: Βόρεια Μακεδονία, Σουηδία, Πορτογαλία, Σλοβακία

Βάσει της διαδικασίας που ανακοινώθηκε, στην πρώτη φάση των ομίλων η Εθνική θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας (Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία), μία από το έκτο (Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Βοσνία, Ολλανδία) και μία από το έβδομο (Ισλανδία, Εσθονία, Βουλγαρία, Λευκορωσία).

Όσον αφορά το «παράθυρο» που ολοκληρώνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του EuroBasket 2022, οι Ομοσπονδίες το είδαν ως μια καλή ευκαιρία ώστε να δώσουν οι εθνικές ομάδες τους παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπερψηφίζοντας τη συγκεκριμένη επιλογή.

Επίσης, κρίθηκε ως μια καλή ευκαιρία να διεξαχθούν αγώνες πρόκρισης δίχως να χρειαστεί να συγκεντρωθούν οι παίκτες πολύ νωρίτερα για την προετοιμασία τους, σε μια περίοδο που οι ομάδες θα είναι συγκεντρωμένες για την προετοιμασία τους ενόψει EuroBasket.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα