Ιρλανδία - Κύπρος: Ο Μουόσα του Ολυμπιακού νίκησε το χρόνο κι έστειλε το ματς στην παράταση (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ιρλανδία - Κύπρος: Ο Μουόσα του Ολυμπιακού νίκησε το χρόνο κι έστειλε το ματς στην παράταση (vid)

bet365

Ο 18χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού νίκησε το χρόνο, σκόραρε στα 2'' πριν το φινάλε και ισοφάρισε σε 64-64, στέλνοντας το ματς της Κύπρου με την Ιρλανδία στην παράταση.

Απέμεναν 6.6'' για το φινάλε του αγώνα της Ιρλανδίας με την Κύπρο στο Δουβλίνο για την πρώτη φάση των προκριματικών του EuroBasket 2025, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 64-62 και να βρίσκονται σε θέση άμυνας.

Ο Ζαίντ Μουόσα επανέφερε από την πλάγια γραμμή για τους Κύπριους, με την μπάλα να φτάνει από... καραμπόλα ξανά στον ίδιο. Ο νεαρός περιφερειακός πήγε προς τα μέσα, ρόλαρε όμορφα πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο και σκόραρε υπό πίεση για το τελικό 64-64!

Χάρη σε αυτό το καθοριστικό καλάθι του φόργουορντ του Ολυμπιακού, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου οι Ιρλανδοί τελικά πήραν το ματς με 83-75.

Η Κύπρος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει στο έξτρα πεντάλεπτο την μεγάλη ανατροπή, με την Ιρλανδία να τρέχει επί μέρους σκορ 19-11. Ο Ζαίντ Μουόσα ήταν γενικότερα από τους διακριθέντες της βραδιάς, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 11 πόντους (5/10 εντός πεδιάς, 1/1 βολή), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 25'30'' συμμετοχής.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα