ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
EuroBasket 2021: Εντυπωσιακοί αριθμοί προσέλευσης στα γήπεδα της Ευρώπης (pics)

EuroBasket 2021: Εντυπωσιακοί αριθμοί προσέλευσης στα γήπεδα της Ευρώπης (pics)

EuroBasket 2021: Εντυπωσιακοί αριθμοί προσέλευσης στα γήπεδα της Ευρώπης (pics)

Στα ματς της δεύτερης αγωνιστικής των Προκριματικών του EuroBasket 2021, ο μέσος όρος προσέλευσης στα γήπεδα που φιλοξένησαν τους αγώνες ήταν 4.600 φίλαθλοι, σε ποσοστό πληρότητας των γηπέδων 80%.  

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές και σε ένα σύνολο 32 αγώνων, σημειώθηκαν 11 sold outs, με συνολικό μέσο όρο 5.000 φιλάθλων σε κάθε γήπεδο και ποσοστό πληρότητας 81%. 

Οι Top 5 επιδόσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα, για τη δεύτερη αγωνιστική των Προκριματικών ήταν οι εξής: 

  • 11.390 άνθρωποι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία στη Στοκχόλμη, στην Globe Arena, στο γήπεδο που είχε φιλοξενήσει την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003. 
  • 8.661 φίλαθλοι ήταν παρόντες στο Pabellon Prencipe Felipe στη Σαραγόσα, για τον αγώνα της Ισπανίας με την Πολωνία.
  • 7.099 εισιτήρια κόπηκαν στον αγώνα της Ρωσίας με την Βόρεια Μακεδονία στο Περμ, στο Molot Sports Hall.
  • 6.591 Λιθουανοί απέδειξαν την αγάπη τους για την εθνική ομάδα, δίνοντας το παρών στην Siemens Arena στο Βίλνιους
  • 5.257 ήταν οι φίλοι του μπάσκετ που συγκεντρώθηκαν στην Aleksander Nikolic Hall του Βελιγραδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Σερβίας με τη Γεωργία

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 11.390 φιλάθλων στη Σουηδία αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα, που συνδυάστηκε και με τη νίκη κόντρα στην Τουρκία με 87-80.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και ισχυρή παρουσία φιλάθλων σημειώθηκε και σε γήπεδα μικρότερης χωρητικότητας, όπως στην Τούζλα, στη Βοσνία, όπου η Ελλάδα επικράτησε 70-65, αλλά και στην Ολλανδία και το Ισραήλ. 

Τέλος, περίπου 5 χιλιάδες Γάλλοι πανηγύρισαν τη νίκη της Εθνικής ομάδας τους στο Λα Ρος σιρ Γιον κόντρα στο Μαυροβούνιο.