Ερνάντεζ: «Δεν χάσαμε το χρυσό, κερδίσαμε το ασημένιο»! (vid)

Ερνάντεζ: «Δεν χάσαμε το χρυσό, κερδίσαμε το ασημένιο»! (vid)

Gazzetta team
Ερνάντεζ: «Δεν χάσαμε το χρυσό, κερδίσαμε το ασημένιο»! (vid)
Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ δήλωσε υπερήφανος για τις προσπάθειες των παικτών του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ ο Νίκο Λαπροβίτολα εξήγησε πως η Αργεντινή θα διεκδικήσει μετάλλιο στο Τόκιο.

ΚΙΝΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του τελικού με την Ισπανία.

«Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι σήμερα, η Ισπανία έπαιξε σαφώς καλύτερα από εμάς. Εκτέλεσε τέλεια το πλάνο της σε ό,τι αφορά την επίθεση, διαθέτει σπουδαίους παίκτες με εμπειρία και πιο μεγάλο rotation σε σχέση με εμάς. Ήταν πραγματικά καλύτερη από την Αργεντινή. Δεν έχουμε δικαιολογίες, δεν επικαλούμαστε την κούραση όμως σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένη με τη δεύτερη θέση...

Θέλαμε τη νίκη, είχαμε πραγματικά τεράστιο όραμα, νιώθαμε υπέροχα πριν από τον τελικό όμως αυτό είναι το μπάσκετ. Αν παίζεις καλύτερα από τον αντίπαλο σου, θα κερδίσεις το παιχνίδι και η Ισπανία ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Κάναμε σπουδαίο τουρνουά, κερδίσαμε όλες τις άλλες ομάδες, τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Ρωσία... Μιλάμε για top ομάδες που έπαιξαν καλά. Θα ξεχάσω γρήγορα τον τελικό, θα πω συγχαρητήρια στην Ισπανία όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμείς κερδίσαμε το ασημένιο μετάλλιο, δεν χάσαμε το χρυσό...

Νιώθω πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι στον κόσμο»!

Από την πλευρά του, ο Νίκο Λαπροβίτολα τόνισε: «Νομίζω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά στο τουρνουά τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Δείξαμε τις δυνατότητες μας, το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαμε να παίξουμε... Πρέπει να συνεχίσουμε και, κυρίως να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι και να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Ήλθαμε εδώ για να δείξουμε στον κόσμο το παιχνίδι μας, να μάθει ο κόσμος ποια είναι η Αργεντινή. Κανείς δεν πόνταρε τα λεφτά του σε εμάς σε αυτό το τουρνουά όμως κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά και την επόμενη χρονιά θα παίξουμε ξανά μαζί με στόχο να κατακτήσουμε ακόμα ένα μετάλλιο».