Βασιλακόπουλος: «Χαμένη ευκαιρία για μία βολή του Σλούκα και για την διαιτησία με την Τσεχία. Αποτύχαμε...»

Βασιλακόπουλος: «Χαμένη ευκαιρία για μία βολή του Σλούκα και για την διαιτησία με την Τσεχία. Αποτύχαμε...»

Βασιλακόπουλος: «Χαμένη ευκαιρία για μία βολή του Σλούκα και για την διαιτησία με την Τσεχία. Αποτύχαμε...»

O πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχολίασε σε συνέντευξη του στα «Νέα» τα όσα λέγονται περί παικτών θρύλων στο... τιμόνι των ομοσπονδιών, ενώ σχολίασε και την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο την οποία χαρακτήρισε αποτυχημένη. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε σε όσους λένε ότι πρέπει να αλλάξει η προεδρία στην Ομοσπονδία και ότι πρέπει να μπει κάποιος παίκτης θρύλος στο... τιμόνι της, ενώ μίλησε και για μια χαμένη ευκαιρία.

Μεταξύ άλλων είπε πως: 

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα ''οικτρή'' ή ''παταγώδης'' μπροστά από την αποτυχία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις.

Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας».

Ενώ για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ σχολίασε:

«Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στην Ρωσία, την Σερβία και την Τουρκία, ποιοι είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες - θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους; Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σαν να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα «Νέα» που κυκλοφορούν.