Γκομπέρ: «Από μικρός ονειρευόμουν να κερδίσω την Αμερική»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Γκομπέρ: «Από μικρός ονειρευόμουν να κερδίσω την Αμερική»
Ο σέντερ των Γάλλων εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά του που έκανε παιδί.

Ο Ρούντι Γκομπέρ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Γάλλος σέντερ μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ....

«Ήταν μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο ματς, δεν μας δόθηκε τίποτα και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς με την Αργεντινή. Είδα κάποια σχόλια του Μάιλς Τέρνερ για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού. Τι έκανα; Βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Ήξερα ότι θα παίξουν small ball, αλλά κάναμε καλή δουλειά ομαδικά, είχαμε καλή επικοινωνία και έτσι ήρθε αυτή η νίκη. Μου αρέσει το trash talking, ξέρω όμως ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ αυτή τη στιγμή πονάει. Είναι όμως καλή εμπειρία για εκείνον.

Λατρεύω να παίζω με τους κανόνες της FIBA, περισσότερο από τους κανόνες του ΝΒΑ. Μου παίρνει μερικές μέρες για να τους συνηθίσω, αλλά όπως λέει και ο κόουτς, όλα είναι θέμα πείρας. Τα παιδιά της Team USA παίζουν όλη τους τη ζωή με τους κανόνες της FIBA. Δεν θέλουμε να παίξουμε στον ημιτελικό, θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Ονειρευόμουν μια νίκη επί των Αμερικανών από μικρό παιδί, απόψε το σκεφτόμουν και το είπα στους συμπαίκτες μου. Ελπίζεις ότι θα έρθει μια τέτοια στιγμή για την κληρονομιά που θέλεις να αφήσεις, ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου και του γαλλικού μπάσκετ».