Η «μυθική» πορεία του Σκόλα με την Αργεντινή στα παγκόσμια παρκέ (pics)

Η «μυθική» πορεία του Σκόλα με την Αργεντινή στα παγκόσμια παρκέ (pics)

Αντωνία Σπανού
Η «μυθική» πορεία του Σκόλα με την Αργεντινή στα παγκόσμια παρκέ (pics)
Ο Λουίς Σκόλα έχει βαλθεί να τρελάνει κάθε μπασκετικό οπαδό και η διαχρονικότητα του μέσα στο παρκέ έχει άρωμα άλλης εποχής, που ξυπνά τις πιο μοναδικές αναμνήσεις.

Λουίς Σκόλα... Ένα όνομα, μια μπασκετική ιστορία σε φόντο γαλανόλευκο και μια μια πορεία που ζηλεύουν οι μεγαλύτεροι αθλητές του πλανήτη. Ο ηγέτης της Αργεντινής έχει φτάσει στα 39 του και αυτό δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πορεία της ομάδας του στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας. Η Αλμπιτσελέστε έχει ως στόχο να φτάσει ως το τέλος και δεν τρόμαξε σε κανένα σημείο, ακόμα και όταν βρήκε απέναντι της την πολυδιαφημισμένη Σερβία. Με Καμπάτσο και Σκόλα στα καλύτερα τους μοιάζει ασταμάτητοι και το μπάσκετ που κυλάει στις φλέβες όλων, κυλάει σε κάθε κρίσιμη στιγμή και παρασύρει όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Ο Λουίς Σκόλα είναι ο ηγέτης και η ζωντανή ιστορία που δείχνει τον δρόμο. Γεννημένος πριν από 39 χρόνια, περνάει δεύτερη νιότη και αποδεικνύει ότι το ταλέντο σε συνδυασμό με όρεξη και τρέλα μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τα όσα έχει καταφέρει μέσα στα παρκέ ο Σκόλα. Έχει παλέψει, έχει ιδρώσει, έχει γελάσει, έχει κλάψει, έχει ματώσει, έχει ζήσει χαρές και λύπες και ξέρει καλύτερα από τον καθένα να πονά μια φανέλα, που για έναν ολόκληρο λαό σημαίνει τόσα πολλά. Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω στα Παγκόσμια μονοπάτια και θυμάται στιγμές από μια καριέρα που μοιάζει με ελάχιστες.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2002

Το 2002 η Αργεντινή έγραψε ακόμα ένα εξαιρετικό κεφάλαιο ιστορίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και με τον νεαρό Σκόλα να είναι παρών και στον τελικό να έχει 11 πόντους και να αποβάλλεται με 5 φάουλ, σε έναν μεγάλο παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004

Η Αργεντινή έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κάνοντας όλο τον κόσμο να παραμιλά. Απέκλεισε τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ενώ στον τελικό νίκησε την Ιταλία.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2006

Η Αργεντινή είναι εκεί και σε ακόμα μια διοργάνωση είναι και ο Σκόλα, φορώντας τα γαλανόλευκα και παλεύοντας όπως μόνο εκείνος ξέρει. Οι Αργεντινοί έχασαν στον μικρό τελικό από τις ΗΠΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΚΙΝΟ 2008

Το χάλκινο μετάλλιο είναι γεγονός για την Αργεντινή και ακόμα μια επιτυχία έχει το όνομα του Σκόλα πάνω της. Η ομάδα της Αργεντινής νίκησε την Ελλάδα και ανέβηκε στο βάθρο.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010

Ακόμα μια διοργάνωση για την Αργεντινή, ακόμα μια που ο Λουίς Σκόλα την όρισε με το πάθος του και την καθοδήγηση του, ενώ η ομάδα του αποκλείστηκε από την Λιθουανία τερματίζοντας 5η, κερδίζοντας τελικά την Ισπανία.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2014

Ο Σκόλα είναι πλέον η ψυχή και ο καθοδηγητής της ομάδα του και εκείνος που με το πάθος του και την αγωνιστικότητα του ορίζει το παιχνίδι. Η Αργεντινή δεν ήταν σε καλή κατάσταση σε αυτό το τουρνουά και αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Βραζιλία.

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019

Επιστροφή στην επιτυχία. Ο Σκόλα στα 39 του είναι καλύτερος από ποτέ. Κάνει «μυθικό» τουρνουά, τρελαίνει την στατιστική και την λογική και δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς την ψυχή και την ποιότητα. Η Αργεντινή είναι ήδη στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου και προετοιμάζεται για την συνέχεια.