Δομινικανή Δημ. - Λιθουανία 55-74: Έκανε το καθήκον της με σούπερ Βαλαντσιούνας

Αντωνία Σπανού
Δομινικανή Δημ. - Λιθουανία 55-74: Έκανε το καθήκον της με σούπερ Βαλαντσιούνας
Η Λιθουανία δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην Δομ. Δημοκρατία επικρατώντας με 55-74, με εξαιρετικούς τους Βαλαντσιούνας και Λεκαβίτσιους.

H Λιθουανία ξεπέρασε την στεναχώρια της για τον αποκλεισμό από την Γαλλία και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κατάταξης με την Δομινικανή Δημοκρατία για τις θέσεις 9-12. Ένας εκπληκτικός Βαλαντσιούνας πήρε το... όπλο του από την αρχή και η Λιθουανία ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και άφησε την αντίπαλο της με 4 πόντους μέχρι το 3:14'', την ίδια ώρα που η ίδια επιθετικά είχε φτάσει τους 17. Ρόχας και Σολάνο μάζεψαν την διαφορά μειώνοντας σε 10-17 2:23'' πριν το τέλος. Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 14-19, με τους Λιθουανούς να κάνουν εύκολη την ζωή τους, κρατώντας το προβάδισμα. Δυνατά μπήκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αντομάιτις αυξάνοντας το προβάδισμα τους και κάνοντας το 14-21, με τον Ουλάνοβας, αλλά η Δομινικανή Δημοκρατία προσπάθησε να μειώσει και έφτασε την διαφορά στους 4, με τον Μεντόζα να κάνει το 17-21.

Με δίποντο του Βαλαντσιούνας στο 2:45'' πριν το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά έγινε για πρώτη φορά διψήφια (24-34). Κάπου εκεί οι Λιθουανοί ξέφυγαν στο σκορ και το τελικό σκορ του ημιχρόνου ήταν 24-38, που γράφτηκε και πάλι από τον ίδιο παίκτη. Με την έναρξη του δεύτερου μισού οι Λιθουανοί το... έπιασαν από εκεί που το είχαν αφήσει, γρήγορα έκαναν το 24-40, ενώ 6:41'' πριν το τέλος οι παίκτες της Δομινικανής Δημοκρατίας κατάφεραν και μείωσαν την διαφορά, ρίχνοντας την κάτω από τους 10 πόντους με εύστοχο σουτ του Βάργκας, που έκανε το 32-41.

Εύστοχο σουτ του Λεκαβίτσιους έφερε και πάλι την διαφορά στους 10, πηγαίνοντας την ομάδα του στο 34-44, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 34-46. Με την Λιθουανία να κρατά σχετικά εύκολα το προβάδισμα τέλειωσε και η τρίτη περίοδος του παιχνιδιού με σκορ 39-52. Πλέον, η ομάδα της Βαλτικής είχε κάνει όλη την δουλειά και η τέταρτη περίοδος είχε ακριβώς την ίδια εικόνα.

Η διαφορά αυξάνονταν συνεχώς και οι παίκτης του Άγιου Δομίνικου δέχτηκαν την... μοίρα τους με τους, με την διαφορά να ξεπερνά και τους 20 πόντους με τρίποντο του Καλνιέιτις, που έκανε το 43-64. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της Δομινικανής Δημοκρατίας προσπάθησαν και μείωσαν την διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρουν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα που είναι 55-74 και κατατάσσει τους Λιθουανούς στις θέσεις 9-12.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μπήκε σοβαρά από την αρχή η Λιθουανία και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ ήταν εκπληκτικός.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Εξαιρετικός και ο Λεκαβίτσιους με 19 πόντους και 4 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρόμπερτς δεν ήταν θετικός σε 18:22''.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κόψιμο του Βαλαντσιούνας και το κάρφωμα του Κουζμίνσκας που ακολούθησε.

Τα δεκάλεπτα:14-19, 10-19, 15-14, 16-22

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.