Γκίνσμπουργκ: «Πριν το τουρνουά, η Ελλάδα ήταν για χρυσό, τώρα…» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Γκίνσμπουργκ: «Πριν το τουρνουά, η Ελλάδα ήταν για χρυσό, τώρα…» (gTV)
Ο προπονητής της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνσμπουργκ, μίλησε για την Ελλάδα «που ήταν φαβορί για το χρυσό», το πώς θα πρέπει η ομάδα του να αντιμετωπίσει το +11, αλλά και τον Τόμας Σατοράνσκι.

Αν και Ισραηλινός, ο Ρόνεν Γκίσνμπουργκ μένει από το 2006 στην Τσεχία και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του! Τότε, πήγε ως βοηθός προπονητή στη Νίμπουργκ και μετά από τέσσερα χρόνια ανέλαβε για έξι χρόνια τα ηνία της, ενώ από το 2013 βρίσκεται και στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας!

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ ως Τσεχία, η ομάδα του Γκίνσμπουργκ βρίσκεται μία... ήττα με 11 πόντους μακριά από την ιστορική πρόκρισή της στα προημιτελικά και μία μέρα πριν τον «τελικό» με την Ελλάδα, ο Ισραηλινός τεχνικός μίλησε στα ελληνικά Μέσα για την αναμέτρηση, τονίζοντας πως πριν αρχίσει το τουρνουά πίστευε ότι η χώρα μας ήταν απ' τα φαβορί για το χρυσό!

Ο Γκίνσμπουργκ υποστήριξε επίσης πως η διαφορά των 11 πόντων... δεν λέει τίποτα, καθώς μπορεί να καλυφθεί μέσα σε ένα λεπτό, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ηγέτη της Τσεχίας, τον Τόμας Σατοράνσκι, ενώ «αποκάλυψε» πώς θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!