Εθνική ομάδα: Κυρίαρχος Γιάννης, αδιανόητος Πρίντεζης (pics)

Εθνική ομάδα: Κυρίαρχος Γιάννης, αδιανόητος Πρίντεζης (pics)

Αντωνία Σπανού
Εθνική ομάδα: Κυρίαρχος Γιάννης, αδιανόητος Πρίντεζης (pics)
Το gazzetta.gr αναλύει όλα όσα έχει καταφέρει η ελληνική ομάδα στην πρώτη φάση και συγκεκριμένα ποιοι παίκτες είναι εκείνοι που ξεχώρισαν στα τρία πρώτα παιχνίδια του τουρνουά.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατάφερε και βρίσκεται στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστω και κουβαλώντας μια ήττα μαζί της και πλέον έχει την δυνατότητα να παλέψει και να παίξει τα... ρέστα της στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης. Το gazzetta.gr αναλύει τους πρωταγωνιστές της πρώτης φάσης της ελληνικής ομάδας, με τους Πρίντεζη και Αντετοκούνμπο να ξεχωρίζουν, ενώ και οι γκαρντ προσφέρουν στο παιχνίδι.

Στις κορυφαίες κατηγορίες ο «Greek Freak» ξεχωρίζει με την επίδραση (σ.σ. efficiency) που έχει στο παιχνίδι, αφού είναι στην κορυφαία θέση με 20.7 βαθμούς, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης επιβεβαιώνει την εκπληκτική κατάσταση στην οποία είναι, όντας πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα με 16.3 πόντους. Στα ριμπάουντ κυριαρχεί και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 7.3 κατά μέσο όρο, ο Κώστας Σλούκας είναι πρώτος σε ασίστ με 6.7 με τον Καλάθη να τον ακολουθεί με 5.3.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης κάνει εξαιρετικό τουρνουά και αυτό αποτυπώνεται και στο παρκέ, αλλά και στους αριθμούς του, μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Ο «Πριντ» είναι πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Έχει 16.3 πόντους, με 52.9% στα δίποντα, το απίστευτο 70% στα τρίποντα, έχει 76.9% στις βολές, ενώ κατεβάζει και 2.7 ριμπάουντ και μοιράζει και 1.3 ασίστ. Παράλληλα είναι τρίτος στην επίδραση (σ.σ. efficiency) που έχει στο παιχνίδι με 15.3 βαθμούς και ο παίκτης του Ολυμπιακού δείχνει σίγουρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, δημιουργώντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην front line της ομάδας. Είναι εύστοχος και αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν και οι συμπαίκτες του, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ του.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εκείνος που κυριαρχεί για την ελληνική ομάδα και αυτό φαίνεται από τις στατιστικές κατηγορίες στις οποίες είναι κορυφαίος. Δεσπόζει στην πρώτη θέση με την θετική επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του Σκουρτόπουλου, ενώ τα συνολικά του στατιστικά είναι 15.7 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ.

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΟΥΛ

Παράλληλα, ο Γιάννης κάνει 3.7 φάουλ ανά αγώνα, όντας ο παίκτης με τα περισσότερα, κάτι που δείχνει και την επιθυμία του στο παρκέ για να παίξει άμυνα, ενώ έχει και τα περισσότερα κλεψίματα, μακράν του δεύτερου, με 2.3 ανά παιχνίδι.

ΚΑΛΑΘΗΣ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ

Οι Νικ Καλάθης και Κώστας Παπανικολάου είναι οι δυο παίκτες με την μεγαλύτερη συμμετοχή μέχρι τώρα, αφού ο Έλληνας γκαρντ μένει στο παρκέ 26.6 λεπτά, ενώ ο «Παπ» παίζει 25.1 λεπτά, που όμως δεν έχει καταφέρει να βρει τον καλό του εαυτό στο σκοράρισμα, αφού τα ποσοστά του κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, γεμίζοντας πάντως το παρκέ με ενέργεια και έχοντας την... δύσκολη αποστολή στην άμυνα.

Στον γκαρντ του Παναθηναϊκού ξεχωρίζουν οι ασίστ, όπου μοιράζει 5.3 ανά παιχνίδι, ενώ έχει και 1.3 κλεψίματα, μαζί με 11.7 πόντους ανά παιχνίδι, με 40% πάντως στις βολές, ποσοστό που είναι αρκετά χαμηλό. Ο Καλάθης πάντως είναι εκείνος από τον οποίο περνάει το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων της ελληνικής ομάδας και φυσικά εκείνος που παίζει περισσότερο απ' όλους.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στην συνολική στατιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τα τρία πρώτα ματς της διοργάνωσης ο Γιώργος Πρίντεζης, ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, είναι στην 16η θέση των σκόρερ όλου του τουρνουά, ενώ ο Κώστας Σλούκας στην 7η θέση με τις περισσότερες ασίστ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι στην 17η θέση στα ριμπάουντ, ενώ είναι στην θέση των κλεψιμάτων.

Ξεχωριστή αναφορά μπορεί να γίνει πάντως και στον Γιώργο Παπαγιάννη, που στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός και μετρά 9.5 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, ενώ βρίσκεται και στην τρίτη καλύτερη θέση του τουρνουά στα μπλοκς με 2 ανά αγώνα. Επίσης πολλά καλά είναι τα στατιστικά στοιχεία που έχει στο τουρνουά ο Ιωάνννης Παπαπέτρου, με 71.4% στα δίποντα, 41.7% στο τρίποντο και 100% στις βολές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.