Παπαπέτρου: «Μεγάλη πρόκληση οι ΗΠΑ, να κάνουμε το τέλειο ματς» (gTV)

Παπαπέτρου: «Μεγάλη πρόκληση οι ΗΠΑ, να κάνουμε το τέλειο ματς» (gTV)

Νίκος Παπαδογιάννης
Παπαπέτρου: «Μεγάλη πρόκληση οι ΗΠΑ, να κάνουμε το τέλειο ματς» (gTV)
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλώντας στην κάμερα της gTV μετά τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, στάθηκε στο μεγάλο ματς με τις ΗΠΑ το μεσημέρι του Σαββάτου (7/9, 15:30) κάνοντας λόγο για μια τεράστια πρόκληση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΝΖΙΝΓΚ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο 25χρονος φόργουορντ αρχικά στάθηκε στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία και πώς μπόρεσαν οι διεθνείς να αφήσουν πίσω την ήττα από τη Βραζιλία: «Πολλά παίζουν πολλά ρόλο. Το μεγαλύτερο είναι η θέληση και η καρδιά. Παλέψαμε όλα τα παιδιά, οι παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στα προηγούμενα ματς όπως ο Θανάσης και ο Λάρι. Αυτό σημαίνει ομάδα και να παλεύουμε όλοι. Ακόμη και αυτοί που δεν έπαιξαν ή αγωνίστηκαν λίγα λεπτά. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.»

Όσον αφορά την πίεση; «Υπάρχει πίεση. Ο κόσμος, ακόμα και εμείς την βάζουμε λίγο στους εαυτούς μας. Είναι τα φώτα όλα πάνω μας, ο Γιάννης εδώ και όσο να 'ναι αλλάζει το σκηνικό όταν έχεις τον MVP του ΝΒΑ στην ομάδα σου. Κουβαλάμε μια πίεση που έχουμε μάθει να δουλεύουμε και να παίζουμε με αυτήν. Πρέπει να την διαχειριστούμε και να είμαστε πιο ελεύθεροι στα σουτ μας και σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού ώστε να έχουμε αποτέλεσμα.»

Για την αναμέτρηση με τη Βραζιλία, είπε: «Το παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας. Μην ξεχνάμε ότι βρεθήκαμε μπροστά με 17 πόντους διαφορά και στην ουσία χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Πονάει. Η βολή του Σλούκα μπορεί να έμπαινε, να πηγαίναμε στην παράταση και να κερδίζαμε. Η συγκέντρωσή μας και ο τρόπος που έχουμε διαμορφώσει το παιχνίδι μας γύρω από τον Γιάννη, πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Επιθετικά έχουμε λύσεις, αλλά αμυντικά πρέπει να παίξουμε καλύτερα.»

Για το αν υπάρχει αμυντικό πρόβλημα στην Εθνική: »Σε όλους έχει βάλει η Νέα Ζηλανδία 90 πόντους. Δεν είναι κακή η άμυνά μας, αλλά πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Μερικά εύκολα καλάθια, μερικά λάθη, μερικά χαζά φάουλ, μπορείς να δεχτείς 80-90 πόντους.»

Για το αν έχει βγάλει η ομάδα τον καλύτερό της εαυτό: «Δεν έχουμε δει το τέλειο ακόμα, αλλά θα παλέψουμε να βγάλουμε το τέλειο στο επόμενο παιχνίδι. Όταν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, παίξουμε το τέλειο μπάσκετ επιθετικά και αμυντικά, τότε θα είμαστε πολύ καλύτεροι»

Για το ματς με τις ΗΠΑ: «Είναι μεγάλη πρόκληση το ματς με του Αμερικανούς. Υπάρχει δίψα και θέληση,. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι».