Παπαπέτρου: «Σηκώσαμε κεφάλι, όλη η προσοχή στις ΗΠΑ» (vid)

Παπαπέτρου: «Σηκώσαμε κεφάλι, όλη η προσοχή στις ΗΠΑ» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαπέτρου: «Σηκώσαμε κεφάλι, όλη η προσοχή στις ΗΠΑ» (vid)
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στην επόμενη φάση και την αναμέτρηση του Σαββάτου (07/09) με τις ΗΠΑ.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ για τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας: «Ήταν ματς δίχως αύριο. Η Νέα Ζηλανδία είναι αξιόμαχη, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, έχουν επικίνδυνο στυλ παιχνιδιού. Είχαμε πίεση και βάρος, το δημιουργούμε και μόνοι μας αυτό. Καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και την πρόκριση και αυτό θέλαμε».

Για την ήττα από την Βραζιλία σχολίασε: «Στον αθλητισμό υπάρχουν και χαρές και λύπες. Ήταν δύσκολο το βράδυ μετά την Βραζιλία, Καθίσαμε και συζητήσαμε όλοι μαζί. Ήταν μια ήττα που μας πόνεσε, αλλά έπρεπε να σηκώσουμε κεφάλι και αυτό κάναμε».

Έπειτα πρόσθεσε: «Αλλάξαμε το focus στο παιχνίδι, σε σχέση με τη Βραζιλία, Ο Γιάννης ήταν πιο κεντρικός στόχος κι εμείς παίξαμε πιο μακριά από το Γιάννη. Ανοίξαμε το γήπεδο για να του δώσουμε χώρο, θέλαμε να αναδείξουμε τα δυνατά του σημεία. Στην άμυνα έπρεπε να ήμασταν ευέλικτοι. Όποιος μπήκε έδωσε τα πάντα για την πρόκριση και πρέπει να τα δώσουμε όλα και στο επόμενο παιχνίδι».

Για τους Νεοζηλανδού επεσήμανε: «Σουτάρουν όλοι οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας. Το σημαντικό όμως είναι η πρόκριση», και πρόσθεσε για τις ΗΠΑ και την Τσεχία: «Κοιτάμε μόνο το ματς με τις ΗΠΑ. Είναι μεγάλη πρόκριση. Είναι το παιχνίδι που όλοι ονειρεύονται να παίξουν. Οι ΗΠΑ είναι φαβορί από την αρχή. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Κανείς δεν είναι άτρωτος. Δεν υπερεκτιμάμε ή υποτιμάμε κανέναν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε εμάς. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.