Παπανικολάου: «Αν θες να λέγεσαι καλός, πρέπει να το τελειώνεις στο +20»

Κάτια Πετροπούλου
Παπανικολάου: «Αν θες να λέγεσαι καλός, πρέπει να το τελειώνεις στο +20»
Στεναχωρημένος μεν, ειλικρινής και αισιόδοξος δε, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το κακό παιχνίδι με την Βραζιλία και κοιτά μπροστά, το επόμενο με την Νέα Ζηλανδία.

Ο Τρικαλινός φόργουορντ είπε στην κάμερα του ΕΡΤSports: «Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν τα 3 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (23-40). Ήμασταν στο +17. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να το διαχειρίζεσαι. Στο 2ο ημίχρονο δεχθήκαμε 49 πόντους. Είμαστε αμυντική ομάδα, αλλά τώρα δεν το δείξαμε. Είχαμε 3 βολές με τον Κώστα, αστόχησε στην τελευταία τι να κάνουμε, αυτό είναι το μπάσκετ, συμβαίνουν αυτά. Άλλες 200 φορές να είχαμε αυτή την κατάσταση, τον Κώστα θα διαλέγαμε. Δυστυχώς ερίμαστε εμείς στην άσχημη θέση τώρα. Προχωράμε.

Δεν ήμασταν το ίδιο δυνατοί και δεν είχαμε την ίδια πίστη, όπως στο ξεκίνημα. Δεν υπάρχει δικαιολογία, είμαστε επαγγελματίες. Μας έκανε κακό το +17. Αν θέλεις να λέγεσαι καλός, πρέπει να τελειώνεις το ημίχρονο στους 20 πόντους κι όχι στους 10. Όλες οι ομάδες είχαν αδυναμίες. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα. Να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε.

Πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω. Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα».