Στσεπάνοβιτς: «Απόλυτο φαβορί η Ελλάδα, έχει πετύχει ήδη το Μαυροβούνιο»

Στσεπάνοβιτς: «Απόλυτο φαβορί η Ελλάδα, έχει πετύχει ήδη το Μαυροβούνιο»

Στσεπάνοβιτς: «Απόλυτο φαβορί η Ελλάδα, έχει πετύχει ήδη το Μαυροβούνιο»

Ο Βλάντο Στσεπάνοβιτς μίλησε για την αναμέτρηση του Μαυροβουνίου με την Ελλάδα (01/09, 15:00, ΕΡΤSports), αλλά και την... έκπληξη που μπορει να γίνει.

Ο πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Πανελληνίου, που πλέον είναι στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι στην Παρτίζαν, είπε αρχικά: «Το Μαυροβούνιο έχει ήδη πετύχει φτάνοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό που έχει παίξει ποτέ σε αυτή τη διοργάνωση και αυτό τα λέει όλα. Πιθανή πρόκριση στην επόμενη φάση θα είναι τεράστια επιτυχία. Φυσικά δεν είναι εύκολο, γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρές ομάδες, όμως το Μαυροβούνιο έχει αποδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Θα πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αν βρεθούμε σε καλή μέρα και ο αντίπαλος σε κακή. Η Βραζιλία είναι σοβαρή ομάδα, με παίκτες από το ΝΒΑ και μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Θεωρώ πως είναι φαβορί σε σχέση με μας, αλλά θα μετρήσει ποια από τις δύο ομάδες θα αποδώσει καλύτερα σαν σύνολο».

Όσο για τα μετάλλια, ο πάλαι ποτέ δειθενής με τη Γιουγκοσλαβία, τόνισε: «Οι ΗΠΑ είναι το πρώτο φαβορί, όποιος κι αν παίζει, αν κι έχει αποδειχτεί πως μπορούν να χάσουν. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να νικήσουν τους Αμερικανούς, όπως η Αυστραλία και η Σερβία, ενώ στα φαβορί μπορεί να είναι η Γαλλία και ακόμη η Γερμανία μπορεί να κάνει την έκπληξη».