Τουρκία - Ιαπωνία 86-67: Ο Μαχμούτογλου έκλεψε τη δόξα των NBAers! (pics & vid)

Τουρκία - Ιαπωνία 86-67: Ο Μαχμούτογλου έκλεψε τη δόξα των NBAers! (pics & vid)

Τουρκία - Ιαπωνία 86-67: Ο Μαχμούτογλου έκλεψε τη δόξα των NBAers! (pics & vid)

Η Τουρκία δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Ιαπωνία, επικράτησε με 86-67 στη δική της πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας κορυφαίο τον Μαχμούτογλου.  

Στην ούτως ή άλλως υψηλότερη ποιότητα σε ομαδικό επίπεδο, η Τουρκία είχε σύμμαχο και την ευστοχία στο μακρινό σουτ και κατ’ αυτόν τον τρόπο απλοποίησε τα πράγματα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Συνολικά είχε 7/15 προσπάθειες στο πρώτο μέρος (σ. σ. Μαχμούτογλου και Ιλιασόβα είχαν έκαστος 3/5) κι έτσι προηγήθηκε με 13-3 (4’) αλλά και 23-8 (7’), για να κλείσει το δεκάλεπτο με διαφορά 16 πόντων (28-12) μέσα από πόντους που εξασφαλίστηκαν στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι Ιάπωνες απάντησαν με αποτελεσματικότητα στο transition game, σωστή κυκλοφορία μπάλας και 0-8 σερί (31-23, 13’) αλλά τους σταμάτησαν τα τρίποντα του Μαχμούτογλου ο οποίος σημείωσε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 47-35 καθώς οι Τούρκοι διατήρησαν υψηλά ποσοστά σε δίποντα (62%) και τρίποντα (47%).

Οι Τούρκοι συνέχιζαν να χτυπούν τους Ιάπωνες στον αιφνιδιασμό και στο τρίτο δεκάλεπτο κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε στη διάρκεια της 3ης περιόδου. Για την ακρίβεια έφτασε στο +19 μετά τη συμπλήρωσε έξι αγωνιστικών λεπτών και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-49 καθώς ο Οσμάν μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ακόμη κι όταν δεν έβρισκε λύσεις στο σετ παιχνίδι, η Τουρκία είχε το εύκολο καλάθι στο transition game. Έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (73-55, 35’) καθώς οι Ιάπωνες δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση με εξαίρεση τον Χατσιμούρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Τούρκοι διάβασαν τις αργές επιστροφές των Ιαπώνων στην άμυνα, είχαν και την ευστοχία στο μακρινό σουτ κι έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλουν τους κανόνες τους

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μελίχ Μαχμούτογλου και Ερσάν Ιλιασόβα έδωσαν το μακρινό σουτ και τη διψήφια διαφορά πάνω στην οποία πάτησε η Τουρκία στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ ο Οσμάν πρόσφερε πόντους στο transition game.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Για την ακρίβεια είναι δύο οι ήρωες καθώς τα γκαρντ της Τουρκίας (Μπαλμπάι, Τουντσέρ) τελείωσαν το παιχνίδι με 13 τελικές πάσες, καλύπτοντας το κενό του Ουίλμπεκιν.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Η Ιαπωνία ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δεν ήταν τόσο θέμα ταλέντου καθώς το πρόβλημά της ήταν αμυντικές επιστροφές.

ΣΗΜΕΙΟ - ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο όπου η ευστοχία στο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +16.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πολλά λάθη και αργές επιστροφές στην άμυνα είχε η Ιαπωνία. Η Τουρκία έχει να κρατήσει πολλά από τον αγώνα.

H ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:  Το τρομερό κάρφωμα του Χατσιμούρα στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου στο transition game.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 47-35, 67-49, 86-67