Πολωνία - Βενεζουέλα 80-69: Με το... δεξί οι Πολωνοί στο Παγκόσμιο

Γιώργος Κούβαρης
Πολωνία - Βενεζουέλα 80-69: Με το... δεξί οι Πολωνοί στο Παγκόσμιο
Η Πολωνία επικράτησε της Βενεζουέλας για τον Α' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 80-69 και έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην διοργάνωση. Σοκολόφσκι και Πονίτκα οι καλύτεροι των νικητών.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το ματς της Βενεζουέλας θύμισε σε μεγάλο βαθμό αυτό απέναντι στην Εθνική μας ομάδα στο τουρνουά «Ατλας» την περασμένη εβδομάδα.

Όσο έμπαιναν τα τρίποντα ήταν ανταγωνιστική. Από τη στιγμή που άρχισε η αστοχία η πλάστιγγα έγειρε στην ομάδα που έπαιζε πιο... ορθολογικό μπάσκετ με αποτέλεσμα να φτάσει και στην τελική επικράτηση.

Η Πολωνία βρήκε τις λύσεις στην επίθεση και από τη στιγμή που περιόρισε την δράση της Βενεζουέλας έξω από τα 6.75 μέτρα μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην εύκολη -όπως εξελίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο το ματς- νίκη με 80-69.

Ο Μιχάλ Σοκολόφσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών έχοντας 16 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ενώ ο Ματέους Πονίτκα πρόσθεσε άλλους 15 πόντους με 3/9 σουτ και 9/11 βολές.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Πολωνία πέρασε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό», πήρε φάουλ και ήταν σχετικά εύστοχη από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (18/25 βολές) ενώ είχε και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίχαλ Σοκολόφσκι είχε 16 πόντους με 7/9 σουτ και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ματέους Πονίτκα πρόσθεσε άλλους 15 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άνταμ Βαζίνσκι ήταν θετικός και σταθερός στο ματς έχοντας 13 πόντους με 2/4 τρίποντα, 1/1 δίποντο και 5/5 βολές.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ζαμόρα ήταν πολύ άστοχος (2/8 σουτ) και δεν βοήθησε καθόλου τη Βενεζουέλα στο ματς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο δεκάλεπτο και το επιμέρους 22-12 της Πολωνίας με το οποίο πήρε τα ηνία του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Γκιγέντ της Βενεζουέλας σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τόσο η Πολωνία όσο και η Βενεζουέλα το κακό ποσοστό στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 44-36, 60-51, 80-69