Ακτή Ελεφαντοστού: Απεργούν παίκτες κι επιτελείο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ακτή Ελεφαντοστού: Απεργούν παίκτες κι επιτελείο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Κάτια Πετροπούλου
Ακτή Ελεφαντοστού: Απεργούν παίκτες κι επιτελείο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο
Αβεβαιότητα κι ανησυχία επικρατεί στην Ακτή Ελεφαντοστού λίγες ημέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς παίκτες κι επιτελείο προχώρησαν ομόφωνα σε απεργία, αφού δεν έχουν τηρηθεί όσα τους υποσχέθηκε η ομοσπονδία.

Σε 18 ημέρες αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο και στην Ακτή Ελεφαντοστού επικρατεί αναταραχή.

Οι παίκτες και το επιτελείο της ομάδας ξεκίνησαν απεργία, καθώς οι δεσμεύσεις της ομοσπονδίας για ιατρική και οικονομική κάλυψη δεν έχουν τηρηθεί.

Η ομάδα, που βρίσκεται στον Α' Όμιλο μαζί με Κίνα, Βενεζουέλα και Πολωνία, άρχισε την προετοιμασία της εδώ κι ένα μήνα κι έχει δώσει πέντε φιλικά ως τώρα. Ωστόσο, οι παίκτες δεν έχουν πάρει τα μπόνους που τους οφείλονταν και αποφάσισαν, μαζί με το επιτελείο, να προχωρήσουν σε απεργία, μέχρι να τους εξοφληθούν τα μπόνους.

«Επιβεβαιώνω πως είμαστε σε απεργία από την Δευτέρα. Δεν έχουμε δει τίποτα από την έναρξη της προετοιμασίας. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν το μισό του μπόνους. Ο μάνατζερ ήρθε στην Μαδρίτη, που δίναμε φιλικό, για να μην μας δώσει τίποτα τελικά. Γνωρίζουμε τα έξοδα που θέλει ένα τέτοιο ταξίδι, μαζί με την διαμονή», εξήγησε ο Έντι Γκάι Λόντρι, αρχηγός της ομάδας, στο «sport-ivoire.ci». «Απαιτούμε τα συνολικά ασφάλιστρα της προετοιμασίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου», πρόσθεσε, πριν τονίσει πως η απεργία θα συνεχιστεί, αν δεν καλυφθούν τα αιτήματα της ομάδας.

Επίσης, δεν είναι μόνο το χρωστούμενο μπόνους που ανησυχεί την ομάδα, αλλά και η ιατρική κάλυψη. Οι Σουλεϊμάν Ντιαμπατέ, Σαρλς Αμπουό και Φρέζους Ζερμπό είναι αντιμέτωποι με τραυματισμούς και κανείς δεν έχει καλύψει τις ανάγκες τους για περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή. «Καλύπτουμε εμείς τα έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς φάρμακα, την στιγμή που κάναμε κανονικά προετοιμασία. Ελπίζουμε πως θα τα έχουμε εγκαίρως. Φανταστείτε να είχε συμβεί τίποτα πιο σοβαρό! Είμαστε αντιμέτωποι με ερασιτέχνες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασία για το Παγκόσμιο», είπε ο γιατρός της εθνικής, Γκιγιόμ Ουλέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.