Ροντρίγκεθ: Ανακοίνωσε την απουσία του από το Παγκόσμιο! (pic)

Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ δεν θα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κι εξήγησε τους λόγους.

Λίγο πριν γίνουν γνωστά τα 16 ονόματα που θα βρεθούν στην προεπιλογή της «φούρια ρόχα», ο 33χρονος γκαρντ ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα συμμετέχει στο World Cup 2019.

Με ένα σύντομο γράμμα στα social media, ο Ροντρίγκεθ εξήγησε πως «είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη απόφαση για μένα, το να αγωνίζομαι με την εθνική ομάδα της Ισπανίας και να εκπροσωπώ τη χώρα μου εδώ και 15 χρόνια ήταν πάντα μια ενθουσιώδης προτεραιότητα. Αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής και αυτή τη φορά δεν πιστεύω πως είμαι σε θέση να βοηθήσω την εθνική στη νέα πρόκληση του Παγκοσμίου της Κίνας».

Οι λόγοι της απουσίας του ήταν πως ήθελε να είναι κοντά στις δύο κόρες του (την 1 έτους Γκρέτα και την πιο «μεγάλη» Καρμέλα), αλλά και το γεγονός πως θέλει να ξεκουραστεί, κυρίως πνευματικά.

Μετά από μια γεμάτη και πολύ έντονη σεζόν, που κατέκτησε την Euroleague και την VTB με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο «Σέρχι» θέλησε να αποστασιοποιηθεί λίγο και να πάρει το χρόνο του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το τεχνικό επιτελείο, την ομοσπονδία και τον πρόεδρο για την κατανόηση που τού έδειξαν, αλλά και όλους τους οπαδούς, και δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία που θα έχει η εθνική του.