Τζορτζεβιτς: «Όταν είσαι στην εθνική αποδέχεται άγραφους κανόνες και έχεις 10 φορές μεγαλύτερη ευθύνη»

Τζορτζεβιτς: «Όταν είσαι στην εθνική αποδέχεται άγραφους κανόνες και έχεις 10 φορές μεγαλύτερη ευθύνη»

Gazzetta team
Τζορτζεβιτς: «Όταν είσαι στην εθνική αποδέχεται άγραφους κανόνες και έχεις 10 φορές μεγαλύτερη ευθύνη»
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και αφού υπογράμμισε ότι μόνο την πιθανότητα τραυματισμού δέχεται ως απουσία, υποστήριξε ότι η ευθύνη στην εθνική ομάδα είναι 10 φορές μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Σερβίας και νυν προπονητής της Βίρτους Μπολόνια άρχισε να κάνει ήδη σκέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει στον Δ' όμιλο τις Ιταλία, Ανγκόλα και Φιλιππίνες.

«Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Η κλήρωση δεν άλλαξε τα σχέδιά μας. Ο στόχος μας είναι ένας. Να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν λέω ότι θα το κατακτήσουμε, αλλά ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας» ανέφερε αρχικά ο «Σάλε» και συνέχισε: «Η Ιταλία είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και έχει την επιθυμία ολοένα και να βελτιώνεται. Η Ανγκόλα είναι μια αθλητική ομάδα που 'πεινάει' για επιτυχίες. Οι Φιλιππίνες έχουν μεγάλο πάθος για το μπάσκετ, κρύβουν εκπλήξεις, ενώ έχουν και παίκτες στο ΝΒΑ».

Όσον αφορά την επιλογή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: «Ως προπονητής έχω την υποχρέωση να καλέσω τους καλύτερους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Όπως επίσης και παίκτες που αξίζουν να προσκληθούν στην πρώτη επιλογή είναι λόγω της συμπεριφοράς τους. Από εκεί και πέρα η λίστα θα μικραίνει και οι παίκτες θα αποφασίσουν εάν θέλουν να πάρουν μέρος ή όχι. Είχα πει εδώ και καιρό ότι μόνο τους τραυματισμούς δέχομαι ως λόγο απουσίας».

Επίσης στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να φοράει κάποιος τη φανέλα με το εθνόσημο: «Ανεκτίμητο! Αυτή η φανέλα δεν επιτρέπει τα λάθη. Η ευθύνη μας είναι 10 φορές μεγαλύτερη. Όσοι δέχονται να φοράνε τη φανέλα της εθνικής Σερβίας, αυτομάτως αποδέχονται άγραφους νόμους, το αθλητικό ιδεώδες και μια κουλτούρα που, κατά την άποψή μου, μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία».

Και κατέληξε: «Δεν είναι μόνο ένα μετάλλιο ή η πρώτη θέση, αλλά το αθλητικό μεγαλείο που έχεις και το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως από συναδέλφους και αντιπάλους. Αυτό είναι σαφές από την πρώτη μέρα στην εθνική ομάδα. Αυτή είναι η αποστολή μου και η πορεία μου...»