Ιβάνοβιτς στο gazzetta.gr: «Μεγάλο φαβορί η Ελλάδα, σούπερ σταρ ο Αντετοκούνμπο»!

Ιβάνοβιτς στο gazzetta.gr: «Μεγάλο φαβορί η Ελλάδα, σούπερ σταρ ο Αντετοκούνμπο»!
Το Μαυροβούνιο του Νίκολα Ιβάνοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπο με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν της Μπουντούτσνοστ μιλάει στο gazzetta.gr για την μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μαυροβούνιο θα συμμετέχει σε παγκόσμια διοργάνωση, αφού πήρε το «εισιτήριο» για το World Cup της Κίνας (31/08-15/09), στην τελευταία στροφή των «παραθύρων». Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς τερμάτισε στην τρίτη θέση στον όμιλό της με ρεκόρ 7-5 (πίσω από Ισπανία και Τουρκία) και η κλήρωση που έγινε στην Σενζέν την έφερε αντιμέτωπη με την Ελλάδα, αλλά και τις Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς μίλησε στο gazzetta.gr και είπε πως η πρώτη του σκέψη ήταν «Οκ, θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο», αλλά «μετά συνειδητοποίησα πως θα μπορούσαν να είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα!» και συμπλήρωσε: «Το γκρουπ μας είναι πολύ ποιοτικό και θεωρώ πως η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο φαβορί. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες θα παλέψουν πιο σκληρά για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ταλαιπωρείται καιρό τώρα από τραυματισμό στο γόνατο και θα κάνει... αγώνα δρόμου για να βρεθεί στην Κίνα, ωστόσο δεν ανησυχεί και πιστεύει πως «θα είμαι καλά για το Παγκόσμιο». Έτσι, σε ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ, σχολίασε «Είναι πολύ ωραία να παίζεις κόντρα σε έναν σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ειδικά επειδή δεν είναι ο ίδιος παίκτης που αντιμετώπισα σε ένα φιλικό το 2017 στο Βελιγράδι».

«Αστέρες» του ΝΒΑ, όμως, έχει και η ομάδα του Μαυροβουνίου, όπως ο Νίκολα Βούτσεβιτς και ο 25χρονος γκαρντ της Μπουντούτσνοστ πρόσθεσε πως «θα είναι πολύ ωραία αν όλοι οι ΝΒΑers έρθουν να παίξουν, επειδή θα δώσουν ποιότητα στη διοργάνωση. Αλλά από την άλλη, καταλαβαίνω απόλυτα κι όποιον δεν μπορέσει να έρθει».

Ο κόσμος στο Μαυροβούνιο - το οποίο είναι η πιο μικρή χώρα που θα πάρει μέρος σε Παγκόσμιο - είναι πολύ ενθουσιασμένος για την πρώτη συμμετοχή της εθνικής του και ο Ιβάνοβιτς ανέφερε: «Είναι αλήθεια πολύ ξεχωριστό! Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο σημαίνει πολλά για όλη τη χώρα! Τα προηγούμενα χρόνια, η εθνική μας ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάτι που προκαλεί χαρά και περηφάνεια σε όλους!».

Η επίθεση που έγινε πρόσφατα σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία ήταν ακόμα ένα περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και ο πρωταθλητής της ABA Liga 2018 υποστήριξε: «Το να χρησιμοποιεί κάποιος τη θρησκεία ως δικαιολογία για τερατώδη εγκλήματα άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την τραγωδία που συνέβη στην χώρα που θα έχουμε αντίπαλο στο Παγκόσμιο. Ελπίζω πως με την βοήθεια του Θεού, όλα αυτά τα τρομερά πράγματα θα σταματήσουν να συμβαίνουν».