To προφίλ του Μαυροβουνίου (vids)

Νίκος Καρφής
To προφίλ του Μαυροβουνίου (vids)
To Mαυροβούνιο θα είναι μία από τις 3 αντιπάλους της Εθνικής στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου. Δείτε το προφίλ της ομάδας του Νίκολα Βούτσεβιτς.

Στην 28η θέση του ranking βρίσκεται το Μαυροβούνιο, το οποίο μπαίνει με φιλοδοξίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα κοντραριστεί με την Εθνική μας, αλλά και με τις Βραζιλία και Νεα Ζηλανδία στον 6ο όμιλο και αναζητά πρόκριση στη φάση των «16».

Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ρακέτα, εκεί όπου υπάρχουν Νίκολα Βούτσεβιτς και Μπόμπαν Ντούμπλιεβιτς.

Πως προκριθηκε: Το Μαυροβούνιο αντιμετώπισε τις Ισπανία, Λευκορωσία και Σλοβενία στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου. Είχε 3 νίκες και 3 ήττες και πέρασε ως τρίτη στην επόμενη φάση. Εκεί κοντραριστηκε με Ισπανία, Τουρκία, Λετονία, Ουκρανία και Σλοβενία. Κατέλαβε την 3η θέση με ρεκόρ 7-5 και προκρίθηκε στα τελικά.

Αστέρι: Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είναι ο σταρ της ομάδας. Ηγέτης και στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μάτζικ, ενώ φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε στο All Star Game. Ποιοτικάτος παίκτης μέσα στη... ρακέτα που σίογυρα θα δημιουργήσει προβλήματα στους αντίπαλους ψηλούς

Συμπρωταγωνιστές: Ο Μπόμπαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια και ο Μάρκο Τοντόροβιτς της Μπανταλόνα. Ο πρώτος θα συνθέσει ένα φοβερό δίδυμο στη ρακέτα παρέα με τον Βούτσεβιτς, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί ΜVP των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Βαλένθια. Ο δεύτερος έχει μεγάλη εμπειριά από Euroleague και θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο των Μαυροβούνιων.

Προπονητής: Ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς γνωστός και από την πέρασμα του στη Μονακό, θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στην φάση των 16 του Παγκοσμίου

Το Mαυροβούνιο πρέπει να...: Να πάρει την 2η θέση του ομίλου πίσω από την Ελλάδα, κερδίζοντας τη μάχη με τη Βραζιλία

To προφίλ της Βραζιλίας

Το προφίλ της Νέας Ζηλανδίας