Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης και τι συμβαίνει με την 3η θέση!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα σενάρια πρόκρισης και τι συμβαίνει με την 3η θέση!

bet365

Το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων φτάνει στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Και πέρα από τις δύο καλύτερες ομάδες σε κάθε γκρουπ, την πρόκριση διεκδικούν και οι δύο καλύτερες που θα τερματίσουν στην 3η θέση. Τα σενάρια πρόκρισης.

Ο χρόνος τελειώνει. Και η 3η αγωνιστική θα καθορίσει τις 8 ομάδες που θα συνεχίσουν να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν διατηρήσει το απόλυτο, με τις δύο απ' αυτές (Ισπανία, Σλοβενία) να είναι στο ίδιο όμιλο και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής θα ξεκαθαρίσουν ποια χώρα θα πάρει την 1η και ποια τη 2η θέση.

Οι άλλες δύο με ρεκόρ 2-0 είναι η Γαλλία (1ος όμιλος) και η Αυστραλία (2ος).

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει ανά όμιλο και πως επηρεάζεται η επιλογή των δύο καλύτερων τρίτων ομάδων. Με τον 2ο όμιλο να είναι αυτός με τα περισσότερα σενάρια και τις περισσότερες ανοικτές θέσεις!

1ος όμιλος

1.Γαλλία 2-0

2.ΗΠΑ 1-1

3.Τσεχία 1-1

4.Ιράν 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: Ιράν - Γαλλία, ΗΠΑ - Τσεχία

Η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί και θα πάρει και την 1η θέση, ακόμη και αν ηττηθεί από το Ιράν. Οι ΗΠΑ θέλουν τη νίκη απέναντι στην Τσεχία για να βρεθούν στη 2η θέση. Αλλιώς θα τερματίσουν στην 3η.

Ό,τι και αν συμβεί, ο 3ος του ομίλου θα έχει ρεκόρ 1-2.

2ος όμιλος

1.Αυστραλία 2-0

2.Ιταλία 1-1

3.Γερμανία 1-1

4.Νιγηρία 0-3

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: Ιταλία - Νιγηρία, Αυστραλία - Γερμανία

Η Αυστραλία έχει προκριθεί. Το αποτέλεσμα απέναντι στη Γερμανία θα καθορίσει την τελική θέση της. Αν οι «Μπούμερς» νικήσουν, θα είναι 1οι. Αν χάσουν και η Νιγηρία επικρατήσει της Ιταλίας, τότε θα τερματίσουν στη 2η θέση.

Υπάρχει και άλλο ένα σενάριο για τη 2η θέση: Ήττα μέχρι 6 πόντους και νίκη της Ιταλίας κόντρα στη Νιγηρία. Επίσης, οι Αυστραλοί μπορεί να τερματίσουν και στην 3η θέση, αν χάσουν από τη Γερμανία με 7 ή περισσότερους πόντους και η Ιταλία νικήσει τη Νιγηρία.

Σε αυτό το σενάριο, πάντως, οι Αυστραλοί με 2-1 θα έχουν τον πρώτο λόγο για μία θέση στις καλύτερες τρίτες.

Η Ιταλία μπορεί να πιάσει την 1η θέση αν νικήσει τη Νιγηρία και η Γερμανία επικρατήσει της Αυστραλίας με 17 ή περισσότερους πόντους. Οι Ιταλοί τερματίζουν στη 2η θέση αν νικήσουν τη Νιγηρία και η Γερμανία νικήσει με +18 την Αυστραλία ή αν οι Αυστραλοί νικήσουν τους Γερμανούς.

Τέλος, η «σκουάντρα ατζούρα» μπορεί να βρεθεί στην 3η θέση (αν χάσουν από τη Νιγηρία με 9-13 πόντους και η Αυστραλία νικήσει τους Γερμανούς, ή και στην 4η (και στον αποκλεισμό) αν: Χάσουν από τη Νιγηρία με +14 πόντους και νίκη της Αυστραλίας ή με απλή ήττα από τη Νιγηρία και νίκη της Γερμανίας με τους Αυστραλούς.

Τα σενάρια για τη Γερμανία: Τερματίζουν 1οι με νίκη επί της Αυστραλίας και νίκη της Νιγηρίας ή με νίκη και +18, αν οι Ιταλοί νικήσουν τους Νιγηριανούς.

Υπάρχει μόνο ένα σενάριο για τους Γερμανούς και τη 2η θέση, αρκεί να κερδίσουν ανάμεσα σε 7-17 πόντους την Αυστραλία και να νικήσει η Ιταλία.

Τα σενάρια για την 3η θέση είναι αρκετά. Ωστόσο, υπάρχει και ένα που την στέλνει στην 4η: ήττα από την Αυστραλία και νίκη της Νιγηρίας από 5 έως 13 πόντους.

3ος όμιλος

1.Σλοβενία 2-0

2.Ισπανία 2-0

3.Αργεντινή 0-2

4.Ιαπωνία 0-2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: Αργεντινή - Ιαπωνία, Ισπανία - Σλοβενία

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ισπανία και η Σλοβενία έχουν πάρει την πρόκριση. Και παίζουν στην μεταξύ τους αναμέτρηση την 1η θέση. Η Αργεντινή θέλει νίκη επί της Ιαπωνίας για να τερματίσει την 3η θέση. Ωστόσο, χρειάζεται και μεγάλη διαφορά για να... σβήσει το αρνητικό χάντικαπ των 28 πόντων.

Τα κριτήρια για τους καλύτερους τρίτους

1.Το ρεκόρ των ομάδων. Μία ομάδα με θετικό ρεκόρ, παίρνει την πρόκριση, έναντι μιας με αρνητικό.

2.Αν οι ομάδες έχουν ίδιο ρεκόρ, τότε μετράει η διαφορά άμυνα και επίθεσης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα