NCAA: Το Baylor δεν τα παράτησε ποτέ και έγραψε ιστορία 67 χρόνια μετά! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
NCAA: Το Baylor δεν τα παράτησε ποτέ και έγραψε ιστορία 67 χρόνια μετά! (pics & vids)

bet365

To Βaylor έγραψε ιστορία με το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας και το gazzetta.gr γράφει για το κολέγιο που έκανε υπομονή, δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, 67 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία σε τελικό.

Το Gonzaga μπήκε στον τελικό ως το απόλυτο φαβορί, αφού προερχόταν από μια σεζόν δίχως ήττα.

Το Baylor έπρεπε να κάνει το τέλειο ματς για να πάρει το τρόπαιο και τα κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά. Οι Bears επικράτησαν εύκολα με 86-70 του φαβορί Gonzaga στον τελικό και έτσι κατάφεραν να κατακτήσουν για πρώτη φορά τον τίτλο στο NCAA.

Το gazzetta.gr γράφει για το κολέγιο που είχε να παίξει σε τελικό 67 χρόνια, όμως άντεξε, τα έδωσε όλα φέτος και έφτασε στο Έβερεστ..

Μια έκπληξη με πολλά ρεκόρ

Το Baylor ήταν εκ των κορυφαίων ομάδων που βρέθηκαν φέτος στη March Madness, αλλά στον τελικό είχαν να αντιμετωπίσουν την αρμάδα του Σαγκς και του Τίμι, η οποία τρόμαζε κόσμο στους προηγούμενους γύρους (μόνο τον ημιτελικό τα χρειάστηκε και κέρδισε με τρίποντο νίκης του Σαγκς στην παράταση) και έδειχνε να μην έχει αντίπαλο.

Όμως η μεγάλη νίκη των Bears των Μίτσελ, Μπάτλερ και Τιγκ (οι 2 πρώτοι θα βρεθούν λογικά ψηλά στο draft), έδειξε σε όλο τον κόσμο πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το Βaylor με την εμφάνιση του κόντρα στους Bulldogs έγραψε αρκετά ρεκόρ. Έγινε το 5ο κολέγιο που νικά και τα 2 ματς του Final 4 της March Madness με 15+ πόντους μετά τη Villanova, το UCLA (1968), το Ohio State (1960) και το Kansas (1952). Επιπλέον πήρε την πρώτη του νίκη κόντρα στο Νο.1 της AP, ενώ μέχρι τον τελικό είχε 0-8 απέναντι σε αυτές τις ομάδες.

Επίσης έγινε η τρίτη ομάδα που παίρνει πρωτάθλημα χωρίς McDonald's All-Americans (κορυφαίοι του κολεγιακού) όπως το Maryland το 2002 και το UConn το 2014. Τέλος ο κορυφαίος παίκτης του τελικού, Μπάτλερ έγινε ο πρώτος παίκτης σε τελικό με 20+ πόντους και 7+ ασίστ μετά τον Καρμέλο Άντονι με το Syracuse το 2003. O Mπάτλερ συμμετείχε (με σκορ ή ασίστ) στους 38 εκ των 86 πόντων του Baylor.

Το 1948 είχε πάει στον πρώτο του τελικό, μετά από 67 χρόνια είχε έρθει η στιγμή του

Το Baylor δεν είναι και από τα πιο πετυχημένα κολέγια σε τίτλους στο NCAA, αφού μέχρι να έρθει η φετινή υπέροχη σεζόν, δεν είχε κατακτήσει πρωτάθλημα. Είχε πάει σε μόνο έναν τελικό το 1948, τον οποίο τον έχασε.

Για πολλά χρόνια έψαχνε κάποια μεγάλη στιγμή, αλλά δεν κατάφερνε να μπει με συνέπεια ούτε στη March Madness. Το πράγμα άρχισε να αλλάζει από το 2010 και μετά, όπου οι Bears βρισκόντουσαν στο τελικό τουρνουά σε πολλές σεζόν.

Μάλιστα το 2010, το 2012, το 2014 και το 2017 πήγαν μέχρι το Sweet 16, κάτι που έδειχνε πως κάτι καλό πάει να γίνει για την ομάδα. Τις 2 πρώτες σεζόν έφτασαν και στην 8άδα, αλλά το βήμα παραπάνω έλειψε.

Το Baylor έψαχνε τη στιγμή του και τη βρήκε φέτος, όπου πήγε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τίτλο. Αυτό αποτελεί και μια προσωπική δικαίωση του προπονητή Σκοτ Ντρου που βρίσκεται στην ομάδα από το 2003 και άρχιζε να βάζει τις βάσεις για να έρθει αυτή η φετινή υπέρβαση. Η ομάδα δεν σταμάτησε να παλεύει και τελικά ήρθε η δικαίωση.

Πίστεψε στο πρόγραμμα του κολεγίου, πίστεψε στους παίκτες του, πήρε το 100% και τους οδήγησε στο θρίαμβο κόντρα σε μια εντυπωσιακή ομάδα όπως το Gonzaga.

Oι κορυφαίοι παίκτες που έχει.... φτιάξει

Από το Baylor έχουν βγει αρκετοί παίκτες που στη συνέχεια έχουν κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Ο Βίνι Τζόνσον, ο Microwave που ήταν σημαντικό στέλεχος των Πίστονς στα 2 τους πρωταθλήματα. O Tάιρον Πρινς που έπαιξε στους Χοκς, ενώ πλέον βρίσκεται στους Νετς που πάνε για πρωτάθλημα.

Στους Bears έπαιζαν τόσο ο Πιέρ Τζάκσον που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι, αλλά και ο Κουίνσι Έισι που βρέθηκε στους Ισραηλινούς. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Έκπε Γιούντο που δεν βρήκε θέση βασικού στο ΝΒΑ, αλλά στη Φενέρ έκανε ματσάρες και υπέγραψε τη Euroleague του 2017.

Στο Baylor αγωνίστηκε και ο Ντάριλ Μίντλετον που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε τη Euroleague του 2002.

Τέλος αξίζει να σταθούμε και στον Ρόις Ο'Νίλ, όπου φέτος είναι κομβικός για τη λειτουργεία των Τζαζ που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα.

Διαβάστε ακόμα

 

NCAA Τελευταία Νέα