Στο NCAA επεξεργάστηκαν σχέδιο για τουρνουά 16 ομάδων!

Gazzetta team
Στο NCAA επεξεργάστηκαν σχέδιο για τουρνουά 16 ομάδων!

bet365

Επεξεργασία σχεδίου προσωρινής μετατροπής του March Madness σε τουρνουά 16 ομάδων επεξεργάστηκαν στο NCAA υπό το κλίμα δριμύτατης κριτικής που δέχθηκαν από την αμερικανική μπασκετική κοινότητα, καθώς τους καταλογίζουν ότι βιάστηκαν να ακυρώσουν έναν από τους σπουδαιότερους θεσμούς στις Η.Π.Α.

Ανεξαρτήτως του χρόνου ανακοίνωσης της ματαίωσης του φετινού March Madness, είναι προφανές ότι οι επικεφαλής του NCAA επεξεργάστηκαν διάφορους τρόπους διεξαγωγής του τελικού τουρνουά του κολεγιακού Πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που ακολούθησαν αποδείχθηκε εκ διαμέτρου αντίθετη με τη λογική κι αυτός είναι ο λόγος της έντονης κριτικής που δέχονται από διάσημους σχολιαστές και αναλυτές του αθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς τους καταλογίζουν ότι σκέπτονται μόνο τα χρήματα καθώς επίσης και ότι αποφάσισαν την ματαίωση του τουρνουά με χαρακτηριστική ελαφρότητα, δεδομένου του ότι ήδη έχουν εισπράξει τα χρήματα που προέβλεπαν τα εμπορικά συμβόλαια.

Η αλήθεια είναι ότι στο NCAA έλαβαν με ευκολία την απόφαση ακύρωσης του τουρνουά αφού πρώτα κοινοποίησαν σκέψεις οι οποίες εκ των πραγμάτων ήταν ανέφικτες. Όπως για παράδειγμα, η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το μέτρο ισοδυναμούσε με… μαχαιριά στην καρδιά των πόλεων που φιλοξενούν τις τελικές φάσεις του τουρνουά, ιδιαίτερα της Ατλάντα η οποία (βάσει προγραμματισμού) θα φιλοξενούσε το Final Four. Γιατί το March Madness δεν είναι καθαρά αθλητική υπόθεση, αλλά μια μεγάλη «μπίζνα» δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για να πάμε στην είδηση, ο αντιπρόεδρος του NCAA, Νταν Γκάβιτ, αποκάλυψε ότι από τις αρχές της εβδομάδας κι έχοντας γνώση για τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού, η ηγεσία του κολεγιακού μπάσκετ επεξεργάστηκε διάφορα σχέδια αντίδρασης. Η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ήταν ένα από αυτά, σύντομα όμως έγινε αντιληπτό ότι σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό θα ήταν σαν το… φαγητό χωρίς αλάτι.

Το ξεφωνητό των τηλεκριτικών

Έτσι τέθηκε η ιδέα συρρίκνωσης του τουρνουά. Αυτό το πλάνο προέβλεπε τη διεξαγωγή αγώνων στο τριήμερο 26-28 Μαρτίου στην Ατλάντα και τη διεξαγωγή του Final Four στο Mercedes-Benz Stadium της ίδιας πόλης στο διάστημα 4-6 Απριλίου. Ο αντιπρόεδρος του NCAA δεν ξεκαθάρισε αν αυτό το σχέδιο παραμένει σε διαδικασία επεξεργασίας ή αν απορρίφθηκε ολοκληρωτικά. Ίσως γιατί έλαβε υπόψη το… Ξεφωνητό των τηλεκριτικών. Εδώ βρίσκεται η εστία διαφωνίας μεταξύ της ηγεσίας του NCAA με τους αναλυτές οι οποίοι φυσικά δεν είναι άγνωστα πρόσωπα, αλλά παλιοί αθλητές και προπονητές με σπουδαία καριέρα είτε στο ΝΒΑ είτε στο κολεγιακό Πρωτάθλημα. Η ηγεσία του κολεγιακού μπάσκετ κατηγορείται ότι ασχολείται αποκλειστικά με τα νούμερα, δηλαδή με τα λεφτά.

Δεν σέβεται την προσπάθεια των αθλητών και των ομάδων και σε αντίθεση με το ΝΒΑ, βιάστηκε χαρακτηριστικά να ακυρώσει το τουρνουά το οποίο περιμένουν με ανυπομονησία α) εκατομμύρια φοιτητές ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, β) εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο συγκεκριμένο event και για το οποίο πολυεθνικής εταιρίας αλλά και τοπικές κοινωνίες έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων. Για την ακρίβεια, σημειώθηκε ότι το NCAA όφειλε να επιδείξει τη στοιχειώδη ευλυγισία, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τουρνουά τον Μάιο, όπου εκτιμάται ότι θα έχει περιοριστεί η δράση του ιού. Τέθηκε δηλαδή ως πρόταση η μετονομασία του March Madness σε May Madness μόνο γι’ αυτή τη χρονιά και με ξεκάθαρο στόχο να μην ακυρώσει τις προσπάθειες δεκάδων πανεπιστημίων τα οποία έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στην τελική φάση του Πρωταθλήματος.

Αντικειμενικά, αυτή η πρόταση δεν είναι άσχημη, ασχέτως του ότι θα καθυστερήσει όλα τα pre draft camp. Στην πραγματικότητα όμως, αν βάλει κανείς στην ίδια ζυγαριά το March Madness με τα pre draft camp προφανώς και δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης του ειδικού βάρους των δύο event…

 

NCAA Τελευταία Νέα