NBA: Οι top παίκτες που... φλερτάρουν με ανταλλαγή πριν το trade deadline! (pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Οι top παίκτες που... φλερτάρουν με ανταλλαγή πριν το trade deadline! (pics)

bet365

H trade deadline πλησιάζει και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 παίκτες που είναι πιθανό να γίνουν ανταλλαγή πριν τις 25 Μάρτη.

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στις 25 Μαρτίου, όπου για το ΝΒΑ είναι η τελευταία διορία για τις ανταλλαγές. Το λεγόμενο trade deadline.

Τον τελευταίο καιρό πολλά ονόματα έχουν συνδεθεί με ανταλλαγές και το gazzetta.gr επέλεξε τους 10 κορυφαίους παίκτες που... φλερτάρουν με το ενδεχόμενο να αλλάξουν γειτονιά πριν το trade deadline.

Πάμε να δούμε τις 10 περιπτώσεις που μπορεί να μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες. Μπιλ και ΛαΒίν στη λίστα.

* Όλντριτζ και Ντράμοντ δεν βρίσκονται στην δεκάδα, αφού πιθανότατα θα φύγουν με buyout από Σπερς και Καβς αντίστοιχα

Xάρισον Μπαρνς

Xάρισον Μπαρνς

Τζος Χαρτ - Πέλικανς

Τζος Χαρτ - Πέλικανς

Λόνζο Μπολ - Πέλικανς

Λόνζο Μπολ - Πέλικανς

Λάουρι Μάρκανεν - Μπουλς

Λάουρι Μάρκανεν - Μπουλς

Τζον Κόλινς - Χοκς

Τζον Κόλινς - Χοκς

Βίκτορ Ολαντίπο - Ρόκετς

Βίκτορ Ολαντίπο - Ρόκετς

Κρίσταπς Πορζίνγκις - Μάβερικς

Κρίσταπς Πορζίνγκις - Μάβερικς

Κάιλ Λάουρι - Ράπτορς

Κάιλ Λάουρι - Ράπτορς

Ζακ ΛαΒίν - Μπουλς

Ζακ ΛαΒίν - Μπουλς

Μπράντλεϊ Μπιλ - Ουίζαρντς

Μπράντλεϊ Μπιλ - Ουίζαρντς
Πριν λίγο καιρό είχε ακουστεί για τους Μπακς, ενώ τις τελευταίες μέρες... ζεστοί στην απόκτηση του είναι οι Σέλτικς. Ο Μπαρνς θα πατήσει τα 29 τον Μάη και βγάζει 22.2 εκατ. τον χρόνο στο συμβόλαιο που έχει με τους Κινγκς. Φέτος μετρά 16.7 πόντους και 6.8 ριμπάουντ και σίγουρα η περίπτωση του δεν περνά απαρατήρητη για αρκετούς ενδιαφερόμενους.
Ένας από τους κορυφαίους 3 & D παίκτες της λίγκας, δηλαδή συνδυάζει το τρίποντο με την ικανότητα του στην άμυνα. Μπορεί να μαρκάρει ψηλότερους αντιπάλους από εκείνον, ενώ ίναι τίμιος ριμπάουντερ για το ύψος του. Θα είναι restricted free agent το καλοκαίρι και οι Πέλικανς γνωρίζοντας καλά αυτό το πράγμα, σκέφτονται να τον ανταλλάξουν για να πάρουν ένα καλό πακέτο.
Ακόμα ένας παίκτης των Πέλικανς, αφού η ομάδα έχει επιλέξει να χτίσει πάνω στο δίδυμο των Ζάιον Ουίλιαμσον και Μπράντον Ίνγκραμ. Ο Μπολ που έχει 14.2 πόντους και 5.5 ασίστ είναι διαθέσιμος για ανταλλαγή από τον Ιανουάριο και ίσως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα φύγει από τη Νέα Ορλεάνη. Ικανότατος πασέρ και συνεχώς βελτιωμένος στον αμυντικό τομέα. Οι... πελεκάνοι θέλουν να βρουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα για να τον αφήσουν να φύγει.
Oι Μπουλς σκοπεύουν να προωθήσουν τον rookie Πάτρικ Ουίλιαμς και έτσι σκέφτονται πως ο Φινλανδός μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για νέες προσθήκες στην ομάδα στις θέσεις που πονάει. Φέτος μετρά 19.2 πόντους και 5.9 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 41.2% στα τρίποντα. Παίκτης με περιθώρια βελτίωσης που σίγουρα... γλυκοκοιτάζουν αρκετές ομάδες της λίγκας που ετοιμάζουν την κίνηση τους.

Eδώ και καιρό τον έχουν βγάλει στην αγορά και διαπραγματεύονται την ανταλλαγή του οι Χοκς. Ο Κόλινς θα είναι free agent το επόμενο καλοκαίρι και η Ατλάντα δεν θέλει να τον χάσει τζάμπα. Ο Τζον αποτελεί από τους πιο εντυπωσιακούς ψηλούς της λίγκας, ενώ φέτος έχει 18 πόντους και 7.8 ριμπάουντ. Μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στον επιθετικό τομέα, κάτι που γνωρίζουν καλά αρκετές ομάδες, με τους Σέλτικς να βρίσκονται στην pole position για να τον πάρουν με ανταλλαγή, αφού ειναι ο Νο.1 στόχος τους.

Ο Ολαντίπο γίνεται 29 ετών τον Μάη και έχει συμβόλαιο 21 εκατ. δολαρίων που λήγει το καλοκαίρι. Άρα αν γίνει κάποια ανταλλαγή τώρα, αυτός που θα τον πάρει θα πρέπει να πειστεί πως ο παίκτης θα θέλει να μείνει με την ομάδα και στο μέλλον. Εκτός αν μιλάμε για ομάδα πρωταθλητισμού που θα τον πάρει απλά για να δυναμώσει και να κάνει all in για τίτλο, προσπαθώντας να τον δελεάσει με την πάροδο του χρόνου. Το Χιούστον σίγουρα θα ήθελε να τον ανταλλάξει για να μην τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι, αφού ακούγεται ήδη πως οι Χιτ καραδοκούν.

Για την ποιότητα του δεν τίθεται θέμα. Ένας 7-footer που μπορεί να σκοράρει από όπου θέλει και να απειλήσει από το τρίποντο, αλλά και ένα σκιάχτρο μέσα στη ρακέτα που βοηθά πολύ σε άμυνα, μπλοκ και ριμπάουντ. Αυτό που προβληματίζει πολλούς ενδιαφερούμενους, είναι η ευπάθεια του με τους τραυματισμούς, η συνέπεια και η σταθερότητα του, Το όνομα του παίζει στο ρεπορτάζ των Ουόριορς, οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως έναν ψηλό σκόρερ για να βοηθήσει τον Στεφ Κάρι που συνεχίζει να κάνει τα μαγικά του στην περιφέρεια.

Δύσκολα κάνει ανταλλαγή για έναν 35χρονο με συμβόλαιο 30.5 εκατ. τον χρόνο, εκτός και αν βλέπεις απλά μέχρι το τέλος της σεζόν και θες να πας για πρωτάθλημα, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία για τα playoffs. Ο Κάιλ Λάουρι έχει πουλήσει το σπίτι του στο Τορόντο και ήδη οι... γλώσσες αναφέρουν πως δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στο Τορόντο. Οι Κλίπερς τον θέλουν, ψάχνωντας τον point guard που τους λείπει για να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες το πρωτάθλημα, έχοντας στο πλάι του, Λέοναρντ και Τζορτζ.

Αναμφίβολα ο Ζακ κάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και άξιζε η θέση του στο All Star Game. Έχει 28.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με το συμβόλαιο του με το Σικάγο να λήγει το 2022. Ωστόσο ίσως έχει έρθει η ώρα του για να πάει σε μια καλύτερη ομάδα, ενώ οι Μπουλς ξέρουν πως θα μπορούσαν να πάρουν εξαιρετικά ανταλλάγματα αν τον δώσουν. Η περίπτωση του δεν αφήνει ασυγκίνητες τις περισσότερες ομάδες της λίγκας που ξέρουν την κλάση του και τον βλέπουν σαν... λαβράκι.

Εδώ η ανταλλαγή θα είναι δύσκολη, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Είναι στα 27 του και βασικός στο All Star Game. Για χρόνια ηγέτης των Ουίζαρντς, αλλά πλέον πολυτέλεια για μια ομάδα που δυσκολεύεται να διεκδικήσει είσοδο στα playoffs. Ο ίδιος ξέρει καλά την ποιότητα του και στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η σκέψη πως πρέπει να φύγει από την πρωτεύουσα για να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα που τόσο του λείπει. Πάντως για να φύγει ο Μπιλ από την Ουάσινγκτον, το πακέτο θα πρέπει να είναι δελεαστικό. Όποια ομάδα τον θέλει, θα πρέπει να βάλει σημαντικούς παίκτες στα ανταλλάγματα!