Τι Τζέι Ουόρεν: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το «αστέρι» των Πέισερς

Κάτια Πετροπούλου
Τι Τζέι Ουόρεν: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το «αστέρι» των Πέισερς

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα για τον παίκτη που έγινε αντικείμενο συζήτησης, μετά την εμφάνισή του στο ΝΒΑ.

Με την επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ είναι σίγουρο πως θα δούμε πολλές... εκπλήξεις.

Μία από αυτές ήταν και η καταιγιστική εμφάνιση του Τι Τζέι Ουόρεν στο παιχνίδι με τους Σίξερς, όπου έκανε career high με 53 πόντους.

Το όνομά του συζητήθηκε, αυτός την... είπε στην προηγούμενη του ομάδα τπυ και το gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα για έναν... παρεξηγημένο παίκτη.

Το ρεκόρ καριέρας

Το ρεκόρ καριέρας

Η... πίκρα απο τους Σανς

Η... πίκρα απο τους Σανς

«Imma beat your f*** a**»

«Imma beat your f*** a**»

Έπεσε, αλλά σηκώθηκε

Έπεσε, αλλά σηκώθηκε

Στα... παπούτσια του πατέρα του

Στα... παπούτσια του πατέρα του

Ο Τι Τζέι Ουόρεν έκανε το κορυφαίο ματς της καριέρας του κόντρα στους Σίξερς, αφού «φόρτωσε» το καλάθι τους με 53 πόντους (11/17δ., 9/12τρ., 4/4β.), ενώ η στατιστική του έγραψε επιπλέον 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες και 1 λάθος σε 41 λεπτά συμμετοχής. Κάπως έτσι, κανείς δεν... θυμάται τους 41 πόντους και τα 21 ριμπάουντ του Εμπίντ, αλλά ούτε τους 30 πόντους του Χάρις. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης των Πέισερς που σκοράρει 50+ πόντους σε αγώνα, από το 2005 και τον Ζερμέιν Ο' Νιλ!

Μετά από αυτή την καταπληκτική εμφάνιση, ο 26χρονος φόργουορντ βρήκε την ευκαιρία να την «πει» στην προηγούμενη ομάδα του. Οι Σανς, που τον επέλεξαν στο Νο14 του draft 2014 και το 2017 τού έκαναν επέκταση συμβολαίου για 4 χρόνια και $50 εκατομμύρια, τον αντάλλαξαν στους Πέισερς τον Ιούνιο του 2019, μαζί με το Νο32 του draft 2019. Η ομάδα της Ιντιάνα σε αυτό το trade έδωσαν χρήματα στους Σανς, με τον Ουόρεν να λέει «αξίζω περισσότερα από λεφτά, οι Σανς τα... θαλάσσωσαν».

Ο Ουόρεν φυσικά είναι στην... μνήμη χαραγμένος για τον καυγά που είχε με τον Τζίμι Μπάτλερ στο παιχνίδι με τους Χιτ, τον προηγούμενο Ιανουάριο. Οι δυο τους πήγαν να έρθουν στα χέρια, με τους υπόλοιπους να τους χωρίζουν. Ο Ουόρεν τού ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο, οι βαριές κουβέντες πήγαν... σύννεφο, ενώ ο Μπάτλερ για να τον πικάρει, τού έστελνε φιλάκια!

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Τι Τζέι Ουόρεν πέρασε από διάφορους τραυματισμούς. Αποκορύφωμα ήταν το 2016, όταν εκείνον τον Φεβρουάριο έσπασε το δεξί του πόδι. Μετά από εννέα μήνες, επέστρεψε στα παρκέ και λίγο μετά έγινε ο βασικός σμολ φόργουορντ των Σανς, ελέω του τραυματία Πι Τζέι Τάκερ. Λίγες ημέρες μετά, έκανε και ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους κόντρα στους Θάντερ, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε (110-113). Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αντιμετώπισε τραυματισμό στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρό, και απουσίασε από 13 παιχνίδια της ομάδας του. Το 2017-18 ήταν και η καλύτερή του σεζόν - μέχρι να έρθει η φετινή - αφού είχε κατά μέσο όρο 19.6 πόντους και 5.1 ριμπάουντ.

Ο Ουόρεν ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, Τόνι, και ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού πήγε και στο ίδιο κολέγιο που ήταν εκείνος το 1977-79. Ο Ουόρεν διέπρεψε με την φανέλα του NC State, με το οποίο είχε κατά μέσο όρο 24.9 πόντους. Ήδη, μετά την πρώτη του χρονιά, οι προβλέψεις τον ήθελαν μέσα στον πρώτο γύρο του draft του ΝΒΑ (2013), αλλά ο πατέρας του τον έπεισε πως ακόμα μια χρονιά στο κολέγιο θα τού έκανε καλό. Τότε, μάλιστα βγήκε και «ACC Player of the Year». Στις 24/02/19, το NC State απέσυρε τη φανέλα με το Νο24 προς τιμήν του.