ΝΒΑ: Αυτά είναι 12 πιο σημαντικά παιχνίδια του restart της κανονικής διάρκειας!

Αντωνία Σπανού
ΝΒΑ: Αυτά είναι 12 πιο σημαντικά παιχνίδια του restart της κανονικής διάρκειας!

bet365

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επιστροφής και το ESPN επέλεξε τα 12 κορυφαία ματς, με τους Μπακς να ξεχωρίζουν.

Η επιστροφή του ΝΒΑ είναι πιο κοντά από ποτέ και η λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα. Η κάθε ομάδα θα δώσει 8 παιχνίδια κανονικής περιόδου, πριν να έχουμε τις τελικές κατατάξεις και αρχίσουν τα playoffs. Οι ομάδες ρίχνονται στο παρκέ στις 30 Ιουλίου με τα παιχνίδια των Τζαζ με τους Πέλικανς και των Κλίπερς με τους Λέικερς να κάνουν... ποδαρικό. Δύο εβδομάδες περίπου θα έχουν οι ομάδες και οι παίκτες, αρχικά να βρουν μια θέση στα playoffs και έπειτα να προετοιμαστούν και να βρουν ρυθμό για την συνέχεια.

Το ESPN ξεχώρισε τα 12 πιο σημαντικά παιχνίδια της επιστροφής και το gazzetta.gr σας τα παρουσιάζει.

Πέλικανς - Τζαζ

Πέλικανς - Τζαζ

Λέικερς - Κλίπερς

Λέικερς - Κλίπερς

Μπλέιζερς - Γκρίζλις

Μπλέιζερς - Γκρίζλις

Σέλτικς - Μπακς

Σέλτικς - Μπακς

Χιτ - Νάγκετς

Χιτ - Νάγκετς

Μπακς - Ρόκετς

Μπακς - Ρόκετς

Γκρίζλις - Πελικανς

Γκρίζλις - Πελικανς

Ρόκετς - Λείκερς

Ρόκετς - Λείκερς

Μπακς - Ράπτορς

Μπακς - Ράπτορς

Ράπτορς - Σίξερς

Ράπτορς - Σίξερς

Ρόκετς - Σίξερς

Ρόκετς - Σίξερς

Κλίπερς - Θάντερ

Κλίπερς - Θάντερ

Οι δύο ομάδες ανοίγουν το πρόγραμμα των αγώνων, με τους Τζαζ να είναι εκείνοι που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή όλο αυτό τον καιρό, αφού ήταν και οι πρώτοι που οι παίκτες τους διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Γκομπέρ και Μίτσελ θα έρθουν πρώτη φορά σε επαφή δημόσια, μετά τις άσχημες σχέσεις τους όλο αυτό τον καιρό, ενώ δεν είναι κρυφό ότι όλοι περιμένουν να δουν τον Ζάιον σε αυτή την επιστροφή.

Δεν γινόταν πρεμιέρα χωρίς κάτι ενδιαφέρον και η λίγκα επέλεξε το ντέρμπι του Λος Άντζελες. Με το πλεονέκτημα έδρας να μην υπάρχει πια οι δυο ομάδες θα συναντηθούν στην αρχή της επιστροφής και βασικό τους μέλημα θα είναι να προετοιμαστούν. Ερωτηματικό αποτελεί για τους Λέικερς το πως θα διαχειριστούν την απώλεια του Μπράντλεϊ, ενώ και ο Ντοκ Ρίβερς έχει την πρόκληση της διαχείρισης του ρόστερ του.

Η «μάχη» στην Δύση είναι τεράστια και οι Γκρίζλις θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την θέση τους κόντρα στους Μπλέιζερς, που δεν τρελάθηκαν με την επιστροφή τους, αλλά θα βγουν στο παρκέ να παλέψουν. Λίλαρντ και Μοράντ «κλέβουν» την παράσταση και μένει να δούμε αν θα είναι τόσο ενδιαφέρον και αυτό το παιχνίδι, όπως όλοι φαντάζονται.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκουράστηκε, πήρε τις ανάσες του, αποθεραπεύτηκε και είναι πανέτοιμος να συνεχίσει δυνατά την σεζόν. Οι Σέλτικς θα είναι ο πρώτος αντίπαλος στο ματς της 31ης του Ιουλίου και έχοντας κατά μεγάλη πιθανότητα εξασφαλίσει την πρώτη θέση, οι Μπακς θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα παιχνίδια ως preseason. Η Βοστόνη δεν έχει αυτό το περιθώριο και παλεύει με τους Χιτ για να αποφύγουν τους Μπακς στα ημιτελικά της Περιφέρειας.

Το ματς αυτό το ξεχώρισαν οι Αμερικάνοι κυρίως για τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος ψηλός, πριν διαγνωστεί με κορονοϊό, είχε κάνει εμφάνιση περίπου 20 κιλά πιο ελαφρύς και άπαντες θέλουν να δουν τι επίδραση θα έχει αυτό στο παρκέ. Απέναντι οι Χιτ που είχαν κάνει μια ξεχωριστή σεζόν και θέλουν να συνεχίσουν το ίδιο δυνατά και να μπουν... σφήνα στα μεγάλα φαβορί.

Τζέιμς Χάρντεν και Γιάννης Αντετοκούνμπο έχουν δημιουργήσει μια δικιά τους μίνι κόντρα και έχουν καταφέρει να τραβάνε τα βλέμματα όταν παίζουν μεταξύ τους. Η άμυνα που έχουν επιλέξει οι Μπακς να παίξουν τον Χάρντεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, τα «Ελάφια» τον σταματούν κάθε φορά που τον βρίσκουν, αλλά ο «Μούσιας» αρνείται πεισματικά να τους δώσει τα credits και κάθε φορά ισχυρίζεται ότι απλά είναι άστοχος.

Η τρέλα των ρούκι είναι αυτό το παιχνίδι με τον Μοράντ να βρίσκει απέναντι του τον φίλο του και ανταγωνιστή του, Ζάιον Ουίλιαμσον. Οι δυο τους παλεύουν για τον τίτλο του ROY και τα βλέμματα σίγουρα πέφτουν σε αυτό το παιχνίδι, με τους Πέλικανς να θέλουν σαν τρελοί την θέση των Γκρίζλις στα playoffs.

Οι Ρόκετς θέλουν να δείξουν ότι είναι ικανοί να απειλήσουν τους Λέικερς και έχουν μια ευκαιρία στην κανονική διάρκεια. Για να μπαίνουμε σταδιακά σε αγωνιστικό ρυθμό, οι Ρόκετς είχαν μείνει με το small ball τους, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψουν με την ίδια νοοτροπία ή θα θελήσουν να αλλάξουν κάποια από τα δεδομένα και θα πάρουν κάποιον ψηλό να τους βοηθήσει.
Οι Μπακς είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της επιστροφής και στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Οι πρωταθλητές πλήγωσαν τα «Ελάφια» στους περσινούς Τελικούς, οι Μπακς έχουν προβάδισμα, αλλά έχουν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουν από νωρίς το μήνυμα ότι δεν παίζουν και φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Στις 10 Αυγούστου που γίνεται αυτό το παιχνίδι, οι ομάδες θα έχουν πάρει την πρώτη κρυάδα και το ματς αναμένεται συναρπαστικό.
Οι Σίξερς δεν είχαν καλή σεζόν μέχρι την διακοπή και έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή. Σίμονς και Εμπίντ είναι οι δύο που θα τους οδηγήσουν και θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα, κόντρα στους Ράπτορς, οι οποίοι και αυτοί ξεκουράστηκαν και είναι πανέτοιμοι να παλέψουν για την υπεράσπιση του τίτλου τους. Οι δυο τους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς και στις 12 Αυγούστου θα φροντίσουν να τους κλείσουν.

Περίεργο ματς αν σκεφτεί κάποιος την επιλογή των Ρόκετς, του να παίξουν χωρίς ψηλό και των Σίξερς, που έχουν έναν από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Είναι πρόκληση αυτό το ματς για το Χιούστον, ενώ και ο συνδυασμός των Ουέστμπρουκ και Εμπίντ, οι οποίοι έχουν και αυτοί τις διαφορές τους, δίνουν άλλη ματιά στο παιχνίδι.

Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας για τις δύο ομάδες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Δύση. Πολ Τζορτζ και Γκίλτζιους - Αλεξάντερ έκαναν αίσθηση το περασμένο καλοκαίρι με το trade τους και πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρώην συμπαίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά.