Τα 5 ρεκόρ που ο ΛεΜπρον «άρπαξε» από τον Τζόρνταν!

Αντωνία Σπανού
Τα 5 ρεκόρ που ο ΛεΜπρον «άρπαξε» από τον Τζόρνταν!

bet365

Η συζήτηση τους ΛεΜπρον και Τζόρνταν είναι πάντα επίκαιρη, συνήθως ο MJ επικρατεί για το Νο.1, αλλά υπάρχουν ρεκόρ που τα έχει κατακτήσει με το... σπαθί του ο «Βασιλιάς».

Και να θέλει δεν μπορεί να γλιτώσει ο ΛεΜπρον από την σύγκριση με τον Τζόρνταν...

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς εμφανίστηκε στο μπάσκετ με το ταλέντο του να είναι αδιαμφισβήτητο, έκανε όλες εκείνες τις κινήσεις που έπρεπε ώστε να φτάσει στην κορυφή και φτάνοντας εκεί τα πράγματα για εκείνον έγιναν μια συνεχόμενη σύγκριση.

ΛεΜπρον και Τζόρνταν είναι μόνιμα στην συζήτηση για το Νο.1 και το Νο.2 των καλύτερων όλων των εποχών και φαίνεται πως αυτή η κουβέντα δεν έχει τέλος. Ο MJ έχει την αγάπη και υποστήριξη των λίγο παλαιότερων, που είχαν την τύχη να τον δουν και ζωντανά, ενώ ο ΛεΜπρον αγωνίζεται ακόμα, σε ένα διαφορετικό ΝΒΑ και φροντίζει να χτίζει τον δικό του «μύθο», με αρκετά εντυπωσιακά πράγματα που κάνει μέσα στο παρκέ.

Πάντως, όπως παρουσιάζει το fadeawayworld.net υπάρχουν 5 ρεκόρ που ξεχωρίζουν για τον «Βασιλιά» και σε αυτά έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον Τζόρνταν.

Αναλυτικά!

Πόντοι Καριέρας

Πόντοι Καριέρας

Πόντους σε playoffs

Πόντους σε playoffs

Πόντοι σε All Star Game

Πόντοι σε All Star Game

Περισσότερες 30άρες σε playoffs

Περισσότερες 30άρες σε playoffs

Περισσότερα διψήφια συνεχόμενα παιχνίδια

Περισσότερα διψήφια συνεχόμενα παιχνίδια

ΛεΜπρον Τζέιμς 34.087 - Μάικλ Τζόρνταν 32.292

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του ΝΒΑ σε πόντους ανά παιχνίδι με 30.1 πόντους κατά μέσο όρο. Έχει παίξει δύο λιγότερες σεζόν από τον ΛεΜπρον, οπότε ο Τζέιμς έχει τους περισσότερους πόντους καριέρας. Αυτή την στιγμή ο «Βασιλιάς» πρέπει να ξεπεράσει μόνο τους Μαλόουν (36.928) και Τζαμπάρ (38.387) και αν μείνει υγιής και συνεχίζει να αγωνίζεται πιθανότατα να ανέβει στην κορυφή όλων.

ΛεΜπρον Τζέιμς 6.911 - Μάικλ Τζόρνταν 5.987

Ο ΛεΜπρον έχει παραπάνω παιχνίδια και σε playoffs, έχει φτάσει σε 9 Τελικούς και δεν έχει χάσει ποτέ σε πρώτο γύρο, όπως επίσης έχει φτάσει και περισσότερες φορές σε Game 7. O Τζέιμς είναι στην 5η θέση σε παιχνίδια playoffs με 235, ενώ είναι ο κορυφαίος σε λεπτά, οπότε φαντάζει κάπως λογικό να είναι πάνω από τον MJ, αφού εκείνος έχει 179 εμφανίσεις.

ΛεΜπρον Τζέιμς 385 - Μάικλ Τζόρνταν 262

Ο Λεμπρον Τζέιμς είναι δεύτερος σε εμφανίσεις All Star Game με 16 σε όλη την καριέρα του και πιθανότατα θα θέλει να ξεπεράσει τον Τζαμπάρ που έχει 18. Επίσης είναι ο ηγέτης σε εύστοχα σουτ εντός πεδιάς, πόντους, τρίποντα και λάθη. Ο Τζόρνταν με τις δύο φορές που αποσύρθηκε, δεν κατάφερε να είναι στην κορυφή, ενώ ο «Βασιλιάς» είναι πρώτος και σε μέσο όρο με 24.1 πόντους, με τον MJ να έχει 20.2.

ΛεΜπρον Τζέιμς 110 - Μάικλ Τζόρνταν 109

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο παίκτης που έπαιρνε... φωτιά στα playoffs. Είναι πρώτος σε πόντους ανά παιχνίδι με 33.45, έχει τις περισσότερες 40άρες και 50άρες και είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει πετύχει τουλάχιστον 15 πόντους σε κάθε παιχνίδι του. Παρά όλα αυτά τα ρεκόρ ο ΛεΜπρον του πήρε το ρεκόρ με τις 30άρες, έχοντας παίξει 56 παραπάνω παιχνίδια.

ΛεΜπρον Τζέιμς 959 - Μάικλ Τζόρνταν 866

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει παίξει 1258 παιχνίδια κανονικής διάρκειας. Έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 959 συνεχόμενα. Για την ακρίβεια, η τελευταία φορά που ο «Βασιλιάς» πέτυχε λιγότερους από 10 πόντους ήταν 5 Ιανουαρίου του 2007 που είχε 8 πόντους με 3/13 σουτ κόντρα στους Μπακς. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΛεΜπρον έχει περισσότερες 50άρες στην καριέρα του (12) από παιχνίδια με λιγότερους από 10 πόντους (8) στις 17 σεζόν της καριέρας του.