Τα 11 στοιχεία που δημιουργούν τον τέλειο παίκτη: Η νοοτροπία του Τζόρνταν, η αθλητικότητα του ΛεΜπρον (pics)

Αντωνία Σπανού
Τα 11 στοιχεία που δημιουργούν τον τέλειο παίκτη: Η νοοτροπία του Τζόρνταν, η αθλητικότητα του ΛεΜπρον (pics)

bet365

Θέλετε τον τέλειο παίκτη; Προσθέτετε 11 στοιχεία από άλλους παίκτες και το αποτέλεσμα σίγουρα θα... τρόμαζε.

Η Bundesliga παίζει με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το fadeawayworld.net είναι αποφασισμένο να φτιάξει τον τέλειο παίκτη και χρειάζεται αρκετά στοιχεία για να το κάνει αυτό. Ο κάθε ένας που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει έχει και από ένα μοναδικό στοιχείο και αν τα προσθέσεις όλα μαζί, σίγουρα το αποτέλεσμα θα προκαλούσε τρόμο.

Ξεχωρίσαμε τα 11 στοιχεία που χρειάζεται αυτός ο παίκτης και τα παρουσιάζουμε σε ένα TOP11 που στο τέλος θα μας δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ύψος - Κέβιν Ντουράντ

Ύψος - Κέβιν Ντουράντ

Δύναμη - Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Δύναμη - Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Ταχύτητα - Ράσελ Ουέστμπρουκ

Ταχύτητα - Ράσελ Ουέστμπρουκ

Αθλητικότητα - ΛεΜπρον Τζέιμς

Αθλητικότητα - ΛεΜπρον Τζέιμς

Σουτ - Στεφ Κάρι

Σουτ - Στεφ Κάρι

Νοοτροπία - Μάικλ Τζόρνταν

Νοοτροπία - Μάικλ Τζόρνταν

Clutch - Μάικλ Τζόρνταν

Clutch - Μάικλ Τζόρνταν

Footwork - Κόμπι Μπράιαντ

Footwork - Κόμπι Μπράιαντ

Άμυνα - Χακίμ Ολάζουον

Άμυνα - Χακίμ Ολάζουον

Πάσα - Μάτζικ Τζόνσον

Πάσα - Μάτζικ Τζόνσον

Χειρισμός - Καιρί Ίρβινγκ

Χειρισμός - Καιρί Ίρβινγκ
Για να ξεκινήσει η λίστα ο παίκτης αυτός πρέπει να έχει το ύψος του Ντουράντ. Ο KD είναι 2.10 και μπορεί με αυτό το κορμί να κάνει ότι θέλει στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Μπορεί να κυριαρχήσει σε γκαρντ και φόργουορντ, ενώ μπορεί να παίξει ακόμα και σέντερ.
Για την δύναμη ο τέλειος παίκτης για να την... κλέψεις είναι ο Ουίλτ Τσάμπερλειν. Ο παίκτης που είχε ωμή δύναμη και μπορούσε να κυριαρχήσει με το κορμί του. Έχουν υπάρξει μετρικοί πολύ δυνατοί παίκτες στο ΝΒΑ , αλλά του Τσάμπερλειν δεν συγκρίνεται με κανέναν. Έχει το ρεκόρ σε πόντους και ριμπάουντ στην ιστορία, έχει καταφέρει να κάνει μπόλικα ρεκόρ και πολλά από αυτά τα «χρωστάει» στην δύναμη του.
Στο θέμα της ταχύτητας, πρέπει κάποιος απλά να δει τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να τρέχει το παρκέ για να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται άλλον παίκτη. Ο Ράσελ έχει εκπληκτική ταχύτητα με την μπάλα και χωρίς και είναι η τέλεια επιλογή. Με το ύψος του Ντουράντ και την δύναμη του Τσάμπερλειν αυτός ο παίκτης θα ήταν ασταμάτητος. Πάντως, ένα στοιχείο που ξεχωρίζει και... τρομάζει σύμφωνα με τους Αμερικάνους είναι ότι KD και Ουέστμπρουκ ήταν συμπαίκτες κάποια στιγμή.
Ο ΛεΜπρον είναι ένας παίκτης που η αθλητικότητα του ξεχωρίζει. Η εκρηκτικότητα που έχει στο παιχνίδι του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του... τέλειου παίκτη είναι κάτι που δεν το χωράει καμία φαντασία. Μπορεί να πηδάει ψηλά, είναι εκρηκτικός, έχει ταχύτητα στα πόδια και παρά το βάρος του δεν μοιάζει με πολλούς μέσα στο παρκέ.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί γίνεται αυτή η επιλογή. Ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ του ΝΒΑ αν όχι ο μεγαλύτερος και ο τέλειος παίκτης πρέπει να πάρει αυτή την ικανότητα. Με τα παραπάνω στοιχεία που έχουμε δώσει στον παίκτη, το σουτ του Κάρι θα τον κάνει ασταμάτητο στην επίθεση. Θα μπορεί να σουτάρει με την ευκολία του άσου των Ουόριορς και θα έχει τα φυσικά χαρακτηριστικά του ΛεΜπρον και του Ντουράντ. Απίστευτο.
Δεν υπάρχει άλλος γι' αυτήν θέση. Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει μοναδική νοοτροπία νικητή, είναι killer και θέλει μόνο να κυριαρχεί. Μπορείς να δώσεις σε έναν παίκτη ταλέντο και φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά αν δεν έχει την σωστή νοοτροπία πολύ πιθανόν να μην κάνει τίποτα. Ο MJ έχει πάει την νοοτροπία νικητή σε άλλο επίπεδο και ο τέλειος παίκτης πρέπει να την έχει.
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι παίκτες μπορεί να «λυγίσουν» στα δύσκολα. Γι' αυτό χρειάζεσαι την ικανότητα να μπορεί ο άλλος να είναι clutch. Πρέπει να ξέρει ο άλλος ότι είναι ο καλύτερος στο παρκέ και αυτός που θα κρίνει το παιχνίδι. Αυτό φωνάζει Μάικλ Τζόρνταν. Όλοι ήξεραν ότι εκείνος θα πάρει την τελευταία επίθεση και εκείνος ήταν έτοιμος να κρίνει το παιχνίδι. Ο Κόμπι και ο KD πλησίασαν, αλλά ο Τζόρνταν είναι ο ένας και ο μοναδικός.
Δεν υπάρχει καλύτερος στο footwork από τον Κόμπι Μπράιαντ. Ο Κόμπι είχε ταλέντο στο πως κινούσε τα πόδια του, γι' αυτό και έγινε ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών. Μπορούσε να παίξει καλά στα 30 του γιατί ήξερε πως να μπει μέσα, να προσποιηθεί, πως να αλλάξει κατεύθυνση και να σκοράρει. Με πολλούς τρόπους ο Κόμπι ήταν ασταμάτητος και ο τέλειος παίκτης χρειάζεται το footwork του αν θέλει να είναι top σκόρερ Κια να δημιουργεί για τον εαυτό του όποτε χρειάζεται.
Κυρίαρχος στην άμυνα και αμυντικό - κτήνος δεν είναι άλλος από τον Χακίμ Ολάζουον. Έχουν βγει και άλλοι σπουδαίοι αμυντικοί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο Χακίμ κατάφερε να κάνει την διαφορά στο παιχνίδι και ουσιαστικά να κερδίσει τίτλους, όντας ηγέτης της άμυνας. Σπάνια δυσκολεύονταν με τους μεγαλόσωμους παίκτες και μπορούσε να τους εξαφανίζει με συνέπεια. Όντας και αυτός σπουδαίος σκόρερ ήξερε τους τρόπους με τους οποίους οι ψηλοί θα επιτεθούν και φρόντιζε γρήγορα να τους σταματά.
Για να... δέσει ο τέλειος παίκτης που έχουμε δημιουργήσει χρειάζεται την δημιουργία και ποιος άλλος είναι καλύτερος σε αυτό από τον Μάτζικ. Ήταν ο καλύτερος playmaker ίσως που έχει περάσει ποτέ από την λίγκα, είχε μάτια παντού και μπορούσε να δει ό,τι συνέβαινε στο παρκέ. Ήταν ο τέλειος παίκτης για να δει το παρκέ στον αιφνιδιασμό και ο τέλειος για να διαβάσει την άμυνα. Με τα χαρίσματα των σκόρερ και την πάσα του Μάτζικ, έχουμε τον απόλυτο επιθετικό.

Ο παίκτης για να επιλέξουμε να του πάρουμε τις ντρίπλες δεν είναι άλλος από τον Καιρί Ίρβινγκ. Αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό, αφού με το σουτ του Κάρι καταλαβαίνει κάποιος εύκολα το τι μπορεί να συμβεί. Ο χώρος που θα του ανοίγει η δυνατότητα να ντριπλάρει όπως ο Ίρβινκγ θα τον κάνει ασταμάτητο. Μπορεί να... σπάσει τους αστραγάλους, να αλλάξει κατευθύνσεις και να φτάσει μέχρι μέσα με όποιον τρόπο έχει φανταστεί.

Κάπως έτσι έχουμε τον σταρ των ονείρων μας... Συμφωνείτε;