TOP10: Αυτές είναι οι 10 ομάδες που είχαν το πιο δύσκολο μονοπάτι μέχρι τον τίτλο του ΝΒΑ!

TOP10: Αυτές είναι οι 10 ομάδες που είχαν το πιο δύσκολο μονοπάτι μέχρι τον τίτλο του ΝΒΑ!

bet365

Είναι μερικοί τίτλοι που ήταν ξεχωριστοί. Είναι μερικές ομάδες που... ίδρωσαν παραπάνω και ο τίτλος ήταν πιο γλυκός από άλλους. Ποιες είναι όμως οι 10 που ξεχώρισαν; Η απάντηση στην παρακάτω λίστα.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται όταν μια ομάδα φτάνει στο τέλος της διαδρομής και παίρνει το τρόπαιο. Όλα τα δεδομένα μπαίνουν στην... ζυγαριά και άπαντες προσπαθούν να κάνουν συγκρίσεις και να επιλέξουν την αγαπημένη τους... διαδρομή που κάνει τον τίτλο πιο «γλυκό».

Το fadeawaywolrd.net για ακόμα μια φορά φτιάχνει την 10άδα που δυσκολεύτηκε περισσότερο να φτάσει μέχρι το τέλος και αποθεώθηκε για αυτή την προσπάθεια.

Οι αντίπαλοι τους είχαν το καλύτερο ποσοστό της ιστορία, αλλά αυτές οι ομάδες άφησαν τους αριθμούς απ' έξω βγήκαν στο παρκέ, πάλεψαν και δικαιώθηκαν.

Μαϊάμι Χιτ - 2006

Μαϊάμι Χιτ - 2006

Σαν Αντόνιο Σπερς - 2014

Σαν Αντόνιο Σπερς - 2014

Σαν Αντόνιο Σπερς - 2005

Σαν Αντόνιο Σπερς - 2005

Ντάλας Μάβερικς - 2011

Ντάλας Μάβερικς - 2011

Λέικερς - 2001

Λέικερς - 2001

Σικάγο Μπουλς - 1993

Σικάγο Μπουλς - 1993

Λος Άντζελες Λέικερς - 2002

Λος Άντζελες Λέικερς - 2002

Κλίβελαντ Καβαλίερς - 2016

Κλίβελαντ Καβαλίερς - 2016

Σικάγο Μπουλς - 1997

Σικάγο Μπουλς - 1997

Χιούστον Ρόκετς - 1995

Χιούστον Ρόκετς - 1995

Με αντιπάλους που είχαν συνολικό ποσοστό νικών που έφτανε στο 65.2% χρειάστηκε να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Μπουλς, των νετς, των Πίστονς και των Μάβερικς. Ουέιντ, Σακίλ και γενικά οι Χιτ του 2006 πέρασαν δύσκολα μέχρι να φτάσουν στον τίτλο. Νίκησαν το Σικάγο σε 6 παιχνίδια στον πρώτο γύρο, χρειάστηκαν 5 για τους Νετς και πέρασαν τους Πίστονς σε 6. Στους Τεικούς βρήκαν το Ντάλας και την παρέα του Νοβίτσκι, δεν πτοήθηκαν από το 2-0, κέρδισαν 4 συνεχόμενα παιχνίδια και έφτασαν στον τίτλο.

* Το ίδιο ποσοστό είχαν και οι αντίπαλοι των Λέικερς το 2009, που ξεπέρασαν το εμπόδιο των Τζαζ, Ρόκετς, Νάγκετς και Μάτζικ, όπως και οι Μπουλς του 1998 που νίκησαν Νετς, Χόρνετς, Πέισερς και Τζαζ.

Οι αντίπαλοι τους είχαν ποσοστό νικώ που έφτασε στο 65.9% και νίκησαν κατά σειρά Μάβερικς, Μπλέιζερς, Θάντερ και Χιτ. Οι Τελικοί του 2012/13 είχαν γίνει εφιάλτης για τον Πόποβιτς και τους Σπερς και ήθελαν να πάρουν ρεβάνς. Χρειάστηκαν 7 παιχνίδια για το Ντάλας, 5 με τους Μπλέιζερς και μεγάλος κόπος να αφήσουν εκτός τους Θάντερ του Ουέστμπρουκ και του Ντουράντ. Κερασάκι στην τούρτα τα 5 ματς που έπαιξαν για να τελειώσουν την δυναστεία των Χιτ.
Το ποσοστό των αντιπάλων των Σπερς έφτανε στο 66.2% και αυτοί ήταν οι Νάγκετς, οι Σουπερσόνικς, οι Σανς και οι Πίστονς. Οι Σπερς ήταν η νέα ομάδα που ακολούθησε τους Λέικερς των Κόμπι και Σακίλ και το έκαναν κόντρα σε μερικές πολύ δυνατές ομάδες. Χρειάστηκαν 5 παιχνίδια κόντρα στους Νάγκετς και 6 κόντρα στους Σουπερσόνικς. Ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σανς με αρκετές φωνές, αλλά στο τέλος άφησαν τους Πίστονς χαμένους των Τελικών, παίρνοντας το δαχτυλίδι σε 7 ματς.
Οι αντίπαλοι που νίκησαν είχαν 66.5% και ήταν κατά σειρά οι Μπλέιζερς, Λέικερς, Θάντερ και Χιτ. Ο Νοβίτσκι είναι ένα μύθος για το ΝΒΑ και αυτό το πρωτάθλημα του ανήκει, αφού εκείνος και η ομάδα του ξεπέρασαν πολλά εμπόδια για τον τίτλο. Έπαιξαν σε 6 παιχνίδια την πρόκριση με τους Μπλέιζερς, ξεπέρασαν τους Κόμπι και Γκασόλ και χρειάστηκαν 5 ματς για τους Θάντερ. Οι Τελικοί ήταν βγαλμένοι από όνειρο και ο ΛεΜπρον με την παρέα του ηττήθηκαν σε 6 ματς.
Οι αντίπαλοι των τρομερών Λέικερς του 2001 είχαν ποσοστό νικών που έφτανε στο 66.8% και ήταν οι Μπλέιζερς, Κινγκς, Σπερς και Σίξερς. Κάποιοι λένε πως οι Λέικερς δεν είχαν τόσο δύσκολο έργο το 2001, αφού ο Άιβερσον δεν είχε βοήθεια στους Τελικούς. Πριν όμως φτάσουν να πάρουν το τρόπαιο στο τέλος και σε 5 ματς έπρεπε να ξεπεράσουν άλλα δύσκολα εμπόδια. Τους Μπλέιζερς τους... καθάρισαν σε 3 ματς, σε 4 τους Κινγκς και χρειάστηκαν 5 για τους Σπερς. Κέρδισαν με 4 ομάδες με 50άρες στα playoffs και έχασαν μόλις 2 φορές.
Οι αντίπαλοι των Μπουλς το 1993 είχαν ποσοστό στο 66.8%, όσο και των Λέικερς παραπάνω. Χοκς, Καβαλίερς, Νικς και Σανς ήταν κατά σειρά τα... εμπόδια και ο Τζόρνταν με την παρέα του τα ξεπέρασαν όλα. Σίγουρα οι «Ταύροι» είχαν την δυναμική του MJ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δυσκολεύονταν. «Σκούπισαν» σε 3 παιχνίδια τους Χοκς και σε 4 τους Καβαλίερς, αλλά ο Γιούινγκ και οι Νικς δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο. Χρειάστηκαν 6 ματς και στους Τελικούς βρήκαν τον MVP, Μπάρκλεϊ και τους Σανς, τους οποίους κέρδισαν σε 6 ματς.
Αντίπαλοι με συνολικό ποσοστό νικών που έφτανε στο 67.1% σίγουρα δεν θα ήταν εύκολοι για τους Λέικερς. Μπλέιζερς, Σπερς, Κινγκς και Νετς ήταν κατά σειρά, με τους Λέικερς πάντως να έχουν αποδείξει την πορεία του. Ερχόντουσαν από δύο πρωταθλήματα και ήθελαν και το 3ο. Ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Πόρτλαντ σε 3 ματς, πριν τα πράγματα δυσκολέψουν. Κέρδισαν τους Σπερς σε 5 ματς και χρειάστηκε μια... θεότρελη σειρά κόντρα στους Κινγκς για να τους αποκλείσουν. Στους Τελικούς ο Κιντ και η παρέα του δεν ήταν πρόβλημα.
Οι αντίπαλοι είχαν ποσοστό νικών που έφτανε στο 67.4% και ήταν οι Πίστονς, Χοκς, Ράπτορς και Ουόριορς. Πολλοί λένε ότι οι Καβαλίερς είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο για αυτό το πρωτάθλημα και δεν έχουν πολύ άδικο. Οι Ουόριορς ερχόντουσαν με το εξωπραγματικό 73-9 και μια ομάδα που δεν έμοιαζε με τις άλλες. Οι Καβαλίερς «σκούπισαν» Πίστονς και Χοκς και ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ράπτορς σε 6 ματς. Μετά από αυτό έγραψαν ιστορία ως η μόνο ομάδα που επέστρεψε από 3-1, νίκησαν τους Ουόριορς και έγραψαν ιστορία.
Οι αντίπαλοι είχαν ποσοστό 68.6%, αλλά οι Μπουλς ήταν αποφασισμένοι. Μπούλετς, Χοκς, Χιτ και Τζαζ ήταν τα εμπόδια και κανένα δεν τους σταμάτησε. Οι «Ταύροι» ήθελαν να γράψουν ιστορία και το κατάφεραν. «Σκούπισαν» τους Μπούλετς, ξεπέρασαν το εμπόδιο των Χοκς σε 5 ματς και το ίδιο έκαναν και με τους Χιτ. Οι Τζαζ δεν κατάφεραν να αντισταθούν και ηττήθηκαν σε 6 παιχνίδια.
Οι αντίπαλοι των Ρόκετς είχαν το απίστευτο ποσοστό νικών στο 72.6%. Τζαζ, Σανς Σπερς και Μάτζικ ήταν κατά σειρά, αλλά οι Ρόκετς ήταν αποφασισμένοι να λάμψουν. Ξεπέρασαν σε 5 ματς τους Τζαζ, αλλά οι Σανς ήταν πιο δύσκολοι και η «μάχη» 7 παιχνιδιών το αποδεικνύει. Έξι ματς χρειάστηκαν και για τους Σπερς, με τους Τελικούς να φαντάζουν πιο εύκολη δουλειά κόντρα στους Μάτζικ.