Ο Μπούκερ στήνει μια υπέροχη μυθιστορία στο Φοίνιξ (vids)

Ο Μπούκερ στήνει μια υπέροχη μυθιστορία στο Φοίνιξ (vids)

Ο Μπούκερ στήνει μια υπέροχη μυθιστορία στο Φοίνιξ (vids)

bet365

Οι ματσάρες στη «φούσκα» του Ορλάντο δεν ήταν αρκετές όμως ο Ντέβιν Μπούκερ εμφανίστηκε σαν έτοιμος από καιρό για αυτή τη στιγμή, σκοράροντας 34 πόντους στο ντεμπούτο του στα playoffs απέναντι στους πρωταθλητές Λέικερς, στήνοντας μια υπέροχη μυθιστορία στο Φοίνιξ.

Στις δοσοληψίες του με τους ανθρώπους, το πεπρωμένο αφήνει πάντα ανοιχτούς τους λογαριασμούς του και ο Ντέβιν Μπούκερ είναι αποφασισμένος να γευτεί και να χορτάσει τα πάντα, δημιουργώντας τις πιο όμορφες μπασκετικές αναμνήσεις δίχως να χρειαστεί να περιμένει μια ζωή για να πετύχει κάτι ξεχωριστό, μετατρέποντας τη διαδρομή του στο ΝΒΑ σε ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Πέρσι οι Σανς έκαναν το τέλειο ρεκόρ (8-0) στη «φούσκα» του Ορλάντο, εκεί όπου η κορυφαία λίγκα του πλανήτη έκανε restart έπειτα από πολύμηνη διακοπή εν μέσω πανδημίας, δίχως όμως να καταφέρουν να προκριθούν στα playoffs. Ο Μπούκερ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για να ανέβει στη μεγάλη σκηνή της postseason, επιβεβαιώνοντας την τεράστια κλάση του και δείχνοντας στοιχεία ηγέτη σε όλες τις αναμετρήσεις των Σανς στη Φλόριντα, μετρώντας 30.5 πόντους με 50% στα σουτ εντός πεδιάς, 6 ασίστ και 4.9 ριμπάουντ μ.ό. στις οκτώ αναμετρήσεις!

Μάλιστα στις πέντε εξ αυτών πέτυχε 30+ πόντους ενώ μοίρασε 10 ασίστ στο ματς με την Ουάσιγκτον, παρασύροντας τους «Ήλιους» στον ρυθμό του και δίνοντας χαρακτήρα νικητή σε μια ομάδα που παρουσιάστηκε με τρομερή αυτοπεποίθηση στη Φλόριντα, χωρίς όμως να καταφέρει να τελειώσει τη δουλειά. Η σκηνή που ο Μπούκερ σκοράρει at the buzzer μπροστά στον Πολ Τζορτζ και χαρίζει στους Σανς τη νίκη επί των Κλίπερς μένοντας ξαπλωμένος στο παρκέ θα τον ακολουθεί εις το διηνεκές όμως δεν ήταν διατεθειμένος να συμβιβαστεί απλώς και μόνο με τον ρόλο του παιχταρά σε μια ομάδα που ενδεχομένως δεν ήταν στο δικό του επίπεδο. Η μεγάλη στιγμή δεν είχε έλθει ακόμα.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι Σανς απέκτησαν τον Κρις Πολ μέσω trade από την Οκλαχόμα, πλαισιώνοντας τον Μπούκερ με τον 35χρονο πλέι μέικερ σε ένα από τα πιο ιντριγκαδόρικα δίδυμα της χρονιάς που βρισκόταν προ των πυλών! Ο Πολ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει λαμβάνειν $41.3 εκατομμύρια για τη σεζόν 2020-21 και $44.2 εκατομμύρια για τη σεζόν 2021-22 (δική του επιλογή) ανέφερε ορθά-κοφτά μιλώντας για τη μετακίνησή του στο Φοίνιξ για λογαριασμό των Σανς. «Βρίσκομαι εδώ εξαιτίας του Μπούκερ! Καταλαβαίνεται τι λέω; Μην έχετε λάθος εντύπωση! Ήλθα στο Φοίνιξ εξαιτίας του Μπούκερ» ξεκαθάρισε ο CP3. Παραδέχθηκε, μάλιστα κατά τη διάρκεια της χρονιάς πως «ο Ντέβιν δεν είναι μόνο ταλαντούχος, είναι σκύλος! Όταν παίζαμε αντίπαλοι, πάντα ήμασταν έτοιμοι για μάχη»!

Τι πέτυχαν, λοιπόν μαζί; Οδήγησαν τους Σανς στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (51-21), χάνοντας οριακά την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs από τους Γιούτα Τζαζ (52-20). Έτσι οι «Ήλιοι» επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στα playoffs για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 2009-10! Πριν από 11 χρόνια απέκλεισαν στα προημιτελικά της Δύσης τους Μπλέιζερς με 4-2 νίκες, εν συνεχεία «σκούπισαν» τη σειρά με το Σαν Αντόνιο όμως το εμπόδιο των Λέικερς στους τελικούς της Δύσης αποδείχτηκε απροσπέλαστο για το Φοίνιξ που αποκλείστηκε με 4-2 νίκες. Σε εκείνη την έκδοση των Σανς αγωνίζονταν, μεταξύ άλλων οι Γκραντ Χιλ, Στιβ Νας, Αμάρε Στάνταμαϊρ και Γκόραν Ντράγκιτς.

Ο Μπούκερ μπήκε στη λίγκα ως νούμερο 13 στο 2015 NBA Draft. Πλέον λογίζεται ως το «πρόσωπο» του Φοίνιξ, ο franchise player και ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ και σκόρερ στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Ένας σκόρερ που αν βρει ρυθμό, μπορεί να πετύχει ακόμα και 70 πόντους, όπως έκανε για παράδειγμα σε αγώνα με τους Σέλτικς στο TD Garden. Έπειτα από έξι χρόνια στο ΝΒΑ, έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη ακόμα και όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους, μεγαλώνοντας για να παίρνει… ψυχές στο παρκέ! Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είχε να κάνει με την απουσία του από τα playoffs τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που ξεμύτισε, απέδειξε πως διαθέτει τεράστιο επιθετικό ρεπερτόριο όμως μέχρι πέρσι, ουδείς παίκτης των Σανς δεν έκανε το βήμα παραπάνω για να συνθέσει ένα δίδυμο επιπέδου playoffs μαζί του.

Οι παλαιότερες δηλώσεις του Ντρέιμοντ Γκριν ήταν ενδεικτικές: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Μπουκ και το Φοίνιξ να παίζουν καλά, αλλά φίλε φύγε από εκεί. Δεν του κάνει καλό, δεν βοηθάει την καριέρα του. Θέλω ο άνθρωπος μου να πάει κάπου όπου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ όλη την ώρα και θα νικάει». Το ΝΒΑ τον τιμώρησε με 50.000 δολάρια πρόστιμο για tampering, όμως η ουσία είναι πως ο Γκριν είπε απλά αυτό που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 24/5, οι Σανς υποδέχτηκαν τους Λέικερς στην επιστροφή τους στα playoffs έπειτα από 11 χρόνια. Ήταν η στιγμή του Μπούκερ που τα έβαλε με τους πρωταθλητές, τελειώνοντας τον αγώνα με 34 πόντους (5/6 βολές, 10/19 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στα 45’ που έμεινε στο παρκέ! «Η ένταση είναι διαφορετική, το ίδιο και η πίεση» ανέφερε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, ο οποίος έγραψε ιστορία αφού οι 34 πόντοι που σημείωσε συνιστούν την καλύτερη επίδοση για παίκτη των Σανς στο ντεμπούτο του στα playoffs! Επίσης, από τα χέρια του πέρασαν οι 53 πόντοι του Φοίνιξ (σκοράροντας ή μοιράζοντας ασίστ), πραγματοποιώντας την πέμπτη καλύτερη επίδοση για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη στην postseason τα τελευταία 11 χρόνια!

«Ήταν μόνο ένα παιχνίδι…» υπενθύμισε μετά από το τέλος του αγώνα, αφού πρώτα έριξε στα σχοινιά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις. To be continued

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σανς – Λέικερς 99-90: Πιάστηκαν στα χέρια στο Φοίνιξ με τον ΛεΜπρόν τραυματισμένο στο παρκέ! (vid)

Σανς: Ο Κρις Πολ τραυματίστηκε, αποχώρησε, αλλά επιστρέφει στο Game 1 με τους Λέικερς!

Νικς – Χοκς 105-107: Ο Γιανγκ… σίγησε το Madison με καλάθι στα 0.9! (vid)

Νικς – Χοκς 105-107: Το καλάθι του Γιανγκ που… ξέρανε 15.000 Νεοϋορκέζους! (vid)

Σίξερς - Ουίζαρντς 125-118: Χάρις και Εμπίντ έκαναν το 1-0! (vid)

Τζαζ - Γκρίζλις 109-112: Μπρουκς και Μοράντ παρέσυραν τη Γιούτα! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα