ΛεΜπρον: Είναι ok να τον μισείς, αλλά είναι αδύνατον να μην τον θαυμάζεις! (vids)

ΛεΜπρον: Είναι ok να τον μισείς, αλλά είναι αδύνατον να μην τον θαυμάζεις! (vids)

bet365

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς απέδειξε ακόμα μια φορά, με λίγα λόγια και κυρίως πράξεις, γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων που έπαιξαν ποτέ το παιχνίδι.

Οι Λέικερς κατέβηκαν στο παρκέ, για να παίξουν κόντρα στους Ουόριορς, όχι για κάποιον τελικό, αλλά για μια θέση στην 8άδα. Αυτό τους στοίχισε. Όχι σε όλους το ίδιο, αλλά σε κάποιους πάρα πολύ. Έπρεπε να βάλουν στην άκρη το στέμμα του πρωταθλητή και να παλέψουν, απλά για να επιβιώσουν.

Δεν ήταν εύκολο, κυρίως για ένα πρόσωπο στο παρκέ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έπρεπε να καταπιεί την υπερηφάνεια του και να κλείσει πολλά στόματα. Το τελικό σκορ είναι 103-100. Τρεις πόντοι η διαφορά, ένα μεγάλο καλάθι, ένας «Βασιλιάς». Είχε προηγηθεί το σκληρό φάουλ του Γκριν, από το οποίο τραυματίστηκε στο μάτι, αλλά δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. Σηκώθηκε από μακριά, έχοντας το βάρος εκατομμυρίων γνωμών στις πλάτες του, σούταρε σε μια... τριπλή μπασκέτα και απλά σκόραρε. Για την ιστορία είναι το πιο μακρινό καλάθι που έχει βάλει σε όλη την καριέρα του, τα τελευταία 3 λεπτά ενός παιχνιδιού.

Αυτό έχει μάθει να κάνει, αυτό κάνει με τον πιο δύσκολο τρόπο. Έχασε 26 από τα τελευταία 30 παιχνίδια των Λέικερς. Τότε ήρθε η κατρακύλα. Χωρίς εκείνον οι πρωταθλητές δεν είναι ίδιοι. Ο ΛεΜπρον τους κάνει πρωταθλητές και αυτό το γνωρίζουν οι πιο δύσπιστοι.

Και αν δεν το γνωρίζουν, το βλέπουν σε κάθε ευκαιρία. Τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ, για το πρώτο triple double στην ιστορία του play-in. Ο ηγέτης του Λος Άντζελες ζει την εποχή των social media και χρειάζεται να αποδεικνύει τον εαυτό του, σε κάθε ευκαιρία. Έχει haters, έχει ανθρώπους που τον κρίνουν πάρα πολύ σκληρά, νιώθει συχνά αδικημένος, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην του βγάλει το καπέλο.

Στα 36 του βγαίνει στο παρκέ, δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος και έπειτα αφήνει τον κόσμο να βράζει. Δεν είναι ότι δεν μιλάει. Όσες φορές δεν του δίνονται τα credits τα ζητάει μόνος του, αυτό είναι κάτι που πάντα χτυπάει άσχημα, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι «Βασιλιάς». Θα βγει στο παρκέ, θα ηγηθεί, θα πάρει ευθύνες και θα κάνει όλα όσα περιμένουν οι άλλοι από εκείνον.

Μπορεί να πονάει, μπορεί να μην βλέπει καλά, αλλά αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από τους καλούς παίκτες. Κάτω από κάθε συνθήκη θα παλέψει, θα βγει μπροστά και θα αναλάβει την ευθύνη.

ΟΙ ΣΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΟΙ

Οι Σανς έκαναν μια καταπληκτική πορεία φέτος, πήραν την 2η θέση στην Δύση, αλλά πλέον δεν μπορούν να νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί. Οι Λέικερς με τις απώλειες τους κατρακύλησαν μέχρι εδώ, αλλά πλέον είναι με τον ΛεΜπρον στην σύνθεση τους και ο στόχος έγινε και πάλι ο γνωστός. Ο τίτλος είναι το κίνητρο και με αυτόν τον σκοπό θα βγουν στο παρκέ. Μπορεί συνολικά να μην τρόμαξαν κόσμο, πρέπει να παίξουν καλύτερα το παραδέχτηκε και ο Μάτζικ, αλλά ο ΛεΜπρον κάνει την διαφορά και είναι πασιφανές. Από την νοοτροπία, μέχρι το παρκέ.

Η ομάδα του Φοίνιξ φοβήθηκε... όσο πρέπει. Μπορεί να έπαιξε πολύ καλά μέχρι εδώ, αλλά στα playoffs έχουμε μια άλλη κατάσταση. Τα πράγματα αλλάζουν, τα καλάθια μικραίνουν και ο ΛεΜπρον και η παρέα του ξέρουν πολύ καλά αυτές τις συνθήκες πίεσης. Αν οι Λέικερς φτάσουν μέχρι τον τίτλο θα έχουν γράψει απίθανη ιστορία. Θα γίνουν η ομάδα που ξεκίνησε από την πιο χαμηλή θέση της ιστορίας, για να φτάσει μέχρι το τρόπαιο. Ο ΛεΜπρον ξέρει καλά ότι ένας τίτλος μέσα από αυτή την διαδρομή, θα προσθέσει ένα ολόχρυσο κομμάτι στην κληρονομιά του.

Αυτό για εκείνον είναι το πιο σημαντικό. Πήρε τις ανάσες του, έκανε την αποθεραπεία του και έστω λαβωμένος έδειξε ότι είναι εδώ, για να παλέψει και να δει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος να μην τον... γουστάρει, να μην του αρέσει το ύφος του ή το στιλ του, αλλά μέσα στο παρκέ είναι αδύνατον να μην υποκλιθείς.

Είναι ο απόλυτος «Βασιλιάς» του ΝΒΑ της εποχής μας και αυτόν τον τίτλο τον έχει κερδίσει με το σπαθί του. Δεν του χαρίστηκε, δεν τον πήρε με το έτσι θέλω. Τον κέρδισε με κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ.

Υποκλιθείτε στον «Βασιλιά». Του αξίζει!

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα