Κέιλεμπ Σουάνιγκαν: Η εικόνα δεν σοκάρει, η ιστορία τού όμως το κάνει (pics & vids)

Κέιλεμπ Σουάνιγκαν: Η εικόνα δεν σοκάρει, η ιστορία τού όμως το κάνει (pics & vids)

Κέιλεμπ Σουάνιγκαν: Η εικόνα δεν σοκάρει, η ιστορία τού όμως το κάνει (pics & vids)

bet365

Η εικόνα του 24χρονου, Κείλεμπ Σουάνιγκαν, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σίγουρα σοκάρει, αλλά κυρίως σοκάρει ο προβληματισμός για το πως ένα νέο παιδί, ένας αθλητής έφτασε μέχρι εκεί.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μερικές φορές μια φωτογραφία, μπορεί να πει όλα αυτά που δεν λένε ένα εκατομμύριο λέξεις. Πλέον, μια εικόνα ή ένα βίντεο στο διαδίκτυο είναι πιο δυνατά, από κάθε συνέντευξη ή από οποιαδήποτε προσπάθεια να καταλάβει κάποιος μια κατάσταση. Βέβαια, η εικόνα δεν λέει πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση του 24χρονου, Κέιλεμπ Σουάνιγκαν, δεν μας λέει σχεδόν τίποτα. Βλέπουμε ένα υπέρβαρο νεαρό αγόρι, που κρίθηκε ένοχο και θα βρεθεί στην φυλακή λόγω ναρκωτικών. Υπό άλλες συνθήκες, αν δεν είχαμε δει ποτέ ξανά γραμμένο το όνομα του, αυτή η είδηση δεν θα υπήρχε πουθενά, παρά μόνο σε κάποια σάιτ αστυνομικού ενδιαφέροντος και εκεί θα πέρναγε στα... ψιλά.

Όμως το όνομα του το έχουμε δει ξανά γραμμένο. Και την εικόνα του την έχουμε δει ξανά. Πολύ διαφορετική, σχεδόν άλλη. Τον Σουάνιγκαν τον γνωρίσαμε το 2016, μέσα από το ντραφτ. Ήταν το Νο.26 του πρώτου γύρου και εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ταλέντο. Έπαιξε μπάσκετ αυτά τα χρόνια, μέχρι και πέρυσι που αγωνιζόταν στους Μπλέιζερς. Το κοινό τον έμαθε, μπήκε στα σπίτια του με άρμα του το παιχνίδι, έζησε τα όνειρα του, αλλά τα όνειρα, μπορούν πανεύκολα να γίνουν εφιάλτες, για τον καθένα. Ειδικά για κάποιον που ακροβατεί μεταξύ ονείρου και εφιάλτη σε ολόκληρη την ζωή του.

Ο Σουάνιγκαν δεν είναι η πρώτη φορά που «μπλέκει». Δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μπροστά μας ότι το ΝΒΑ έχει μια φωτεινή βιτρίνα και μέσα σε αυτήν υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα. Στα 13 του, ο νεαρός ζύγιζε 183 κιλά. Πέρασε δύσκολα μεγαλώνοντας σε πολλές και διαφορετικές περιοχές, με τον πατέρα του εθισμένο στην κοκαΐνη και τον ίδιο να μένει σε κέντρα με άστεγους και να τρέφεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, με τα γλυκά και το junk food να είναι η αδυναμία του.

«Νομίζεις ότι είναι κάτι μικρό και αυτό χτίζεται. Ένα γεύμα δεν θα σε σκοτώσει, αλλά αν γίνουν 3 ή 4 στην σειρά τότε αρχίζει να βάλλεται το σώμα σου».

Το πανεπιστήμιου του Πέρντιου του άλλαξε την ζωή. Εκεί κατάφερε να δείξει το ταλέντο του, να βάλει το σχολείο του στον χάρτη. Ξεκίνησε νωθρά, αλλά άλλαξε εντελώς την μοίρα του. Μέσα σε έναν χρόνο μεταμορφώθηκε, αποφασισμένος να βάλει την ζωή του, σε έναν καλύτερο δρόμο από αυτόν που έμοιαζε διαγεγραμμένος.

Ο πατέρας του είχε πρόβλημα με τα κιλά του και τα ναρκωτικά και τελικά πέθανε στο 50 του από επιπλοκές του διαβήτη, η μητέρα του πάλευε να σώσει τα παιδιά της από εκείνον, αναφέρει το ESPN σε αφιέρωμα που του είχε κάνει. Έπαιρνε τα έξι παιδιά της και πήγαινε από πόλη σε πόλη. Όλα μέσα στο περιβάλλον που μεγάλωνε ήταν λάθος. Ο ίδιος ο παίκτης είχε πρόβλημα με το φαγητό από πολύ μικρός. Το αφιέρωμα των Αμερικανών έχει ένα πράγμα που ξεχωρίζει.

Ο νεαρός κουβαλάει το πρόβλημα με το φαγητό εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έδωσε τεράστια μάχη , για να αλλάξει την μοίρα του. Το φαγητό ήταν η αδυναμία του και το μπάσκετ η σωτηρία του. Όλα γύριζαν γύρω από αυτό. Σε ηλικία 15 ετών υιοθετήθηκε από τον παλαίμαχο σταρ ράγκμπι του πανεπιστήμιου Πέρντιου, Ρούζβελτ Μπαρνς και ο θετός του πατέρας που έβαλε την καριέρα του σε νέα βάση, ενώ και εκείνος είχε παραδεχτεί ότι δεν αφήνει τον γιο του μόνο του με φαγητό. Δεν μπορούσε να μείνει μόνος του με κακό φαγητό. Ήταν αδύνατον. Στο κολλέγιο και πριν το ντραφτ έφερε το βάρος του σε κανονικά επίπεδα. Έχανε όταν του έλεγαν και όλα έμοιαζαν να έχουν μπει σε έναν νέο δρόμο.

Ο Σουάνιγκαν παλιότερα, δήλωσε ότι εικόνα ανθρώπων να κάνουν χρήση ηρωίνης είναι κάτι που έχει συνηθίσει να βλέπει, ενώ και η λατρεία που είχε ο πατέρας του με το φαγητό ήταν κάτι που τον όριζε. Οι δαίμονες έμοιαζαν να ξεπεράστηκαν, η προσπάθεια ήταν τεράστια, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται.

Ο χρόνος πέρασε στον «μαγικό» κόσμο και σήμερα... μάθαμε ότι το ΝΒΑ δεν κάνει θαύματα. Ο Σουάνιγκαν εμφανίστηκε, όπως θα ήταν αν δεν είχε δώσει μια τεράστια «μάχη» και το πισωγύρισμα του αυτό και άνοιξε μια νέα κουβέντα. Όλοι σοκαρίστηκαν, αλλά μικρή σημασία έχει. Ο Λίλαρντ σχολίασε...

«Αν θέλετε να ποστάρετε αυτή την μαλα@@α, με πραγματικό ενδιαφέρον είναι ΟΚ. Αλλά μην ρωτάτε πως έφτασε εκεί... προφανώς έχει πραγματικά προβλήματα ζωής. Έτσι... Δεν ξέρετε τι έχει περάσει και τι περνάει για να αλλάξει τόσο. Αν είναι να συμπαρασταθείτε κάντε το, αλλά μην ρωτάτε, σαν να μην είναι πιθανό ένας μεγαλόσωμος τύπος, που πήρε λάθος δρόμο».

Μικρή σημασία έχει τι πιστεύει ο καθένας και τι σχολιάζει από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που βλέπει. Μεγάλη σημασία έχει το πως φτάνει ένας άνθρωπος να εγκαταλείπει την προσπάθεια μιας ζωής. Αυτό μετράει. Το ΝΒΑ δεν σώζει ζωές, αλλάζει ζωές και αυτό όσο τα φώτα του είναι αναμμένα. Όταν σβήσουν, όλα μοιάζουν πιο σκοτεινά από πριν. Για να συνηθίσουν τα μάτια σε αυτό το σκοτάδι παίρνει χρόνο και μπορεί να χαθείς. Ο Σουάνιγκαν δεν αντιμετωπίζει πρώτη φορά μια τέτοια πρόκληση. Έχει δώσει πολλές μάχες και ίσως χρειαστεί να το πάρει απόφαση και να δώσει κι άλλες. Στο τέλος της ημέρας, το θέμα είναι ότι χρειάζεται βοήθεια και αν αυτή η εικόνα του την φέρει ή τον... ξυπνήσει, τότε ας είμαστε εδώ να την σχολιάζουμε

 

NBA Τελευταία Νέα