Ουίζαρντς: Πέταξαν τις φανέλες τους για να μιλήσουν για δικαιοσύνη και ευθύνη (vid)

Ουίζαρντς: Πέταξαν τις φανέλες τους για να μιλήσουν για δικαιοσύνη και ευθύνη (vid)

Ουίζαρντς: Πέταξαν τις φανέλες τους για να μιλήσουν για δικαιοσύνη και ευθύνη (vid)

bet365

Αρκεί μία μικρή κίνηση. Μία μικρή αλλαγή. Και το μήνυμα μπορεί να περάσει. Η ομαδική φωτογράφιση των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς δεν θυμίζει αυτές που έχουν συνηθίσει. Με τους παίκτες και τον οργανισμό να θέλουν να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα.

Ισότητα. Δικαιοσύνη. Ευθύνη. Μία παραδοσιακή φωτογραφία μπορεί να αλλάξει, να γίνει πιο δυνατή με απλά πράγματα. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς το τόλμησαν. Και όταν, κάποτε, θελήσουν να ανασύρουν τις αναμνήσεις από τη σεζόν 2020-2021 δεν θα το έχουν μετανιώσει.

Κάθε ομάδα φροντίζει, σε προχωρημένο στάδιο της σεζόν – όταν θα έχουν κλείσει οι ανταλλαγές – να κάνουν την επίσημη φωτογράφισή τους.

Όλοι οι παίκτες φοράνε τις εμφανίσεις τους, τα καλύτερα παπούτσια τους και το πιο αστραφτερό χαμόγελο.

Μόνο που οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ήθελαν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό.

Στην εποχή της πανδημίας. Της ανισότητας. Και του ρατσισμού, η ομάδα της πρωτεύουσας πέταξε τις εμφανίσεις της.

Και φόρεσε κάτι διαφορετικό. Που δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την έννοια της ομάδας. Με αυτή την την κίνηση αποδεικνύουν πως είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνολο. Είναι μία οικογένεια.

Κάθε παίκτης φόρεσε μία μαύρη μπλούζα και κάθε μία είχε γραμμένη μία λέξη με λευκά γράμματα: Ισότητα. Δικαιοσύνη. Ευθύνη.

Και όχι μόνο.

Στη δεύτερη έκδοση της ομαδικής φωτογραφίας, μαζί με τους παίκτες και τους προπονητές, βρέθηκε και το ιατρικό επιτελείο των Γουίζαρντς, οι νοσοκόμες που έχουν αναλάβει τη διενέργηση των τεστ για την covid-19 όλη τη σεζόν!

«Η σημασία αυτής της σεζόν είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους. Και νομίζω ότι είναι υπέροχο που ως ομάδα κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Αυτές οι μπλούζες κρύβουν ένα σημαντικό μήνυμα. Είμαι ευγνώμων που αποτελώ μέλος της πρώτης ομάδας που κάνει αυτή την κίνηση», ήταν τα λόγια του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος διάλεξε – για τη δική του φανέλα – τη λέξη «Ευθύνη».

Η πρωτοβουλία για την κίνηση, ανήκει στον οργανισμό των Ουίζαρντς. Οι πρώτοι που πλησίασαν ήταν ο Ουέστμπρουκ και ο Μπράντλεϊ Μπιλ, οι δύο all star παίκτες της ομάδας.

Η επιλογή τους δεν αφορούσε μόνο τον αρχηγικό ρόλο που έχουν οι δύο αθλητές, αλλά και την παρουσία τους καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας και των διαμαρτυριών για την αστυνομική βία.

«Είμαστε ομάδα, αλλά είμαστε και πολίτες της χώρας»

Ειδικά ο Ουέστμπρουκ ήταν ένας από τους πρώτους μπασκετμπολίστες που βγήκανε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο RW είχε ισχυρή παρουσία στο Κόμπτον, μαζί με τον φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Ενώ ο Μπιλ βρέθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, της Ουάσινγκτον.

Οι δύο παίκτες συμφώνησαν για τη χρήση των μαύρων t-shirts με τα λευκά γράμματα. Το ίδιο συνέβη και με τους συμπαίκτες τους, σε ένα ρόστερ με αρκετούς ξένους παίκτες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν αδιαφόρησαν στο αίτημα των συμπαικτών τους. Και η φωτογράφιση έγινε στα τέλη Απριλίου, στις εγκαταστάσεις των Ουίζαρντς.

Πέρα από την ομαδική φωτογραφία, κάθε παίκτης συνάντησε τον φακό και ατομικά, περνώντας το μήνυμα που είχε διαλέξει για τη δική του μπλούζα.

«Είναι ξεκάθαρα μία δήλωση για εμάς, Είμαστε μία ομάδα και κάνουμε τα πάντα μαζί», είπε ο Μπιλ (επέλεξε τη λέξη Δικαιοσύνη) και συνέχισε: «Αλλά είμαστε και πολίτες αυτής της χώρας και του κόσμου. Διαλέγουμε τις λέξεις, με τις οποίες ζούμε και κρατάμε ο ένας τον άλλον, ως συμπαίκτες και άνδρες».

 

NBA Τελευταία Νέα