Ανεβαίνει με απίθανους ρυθμούς η στροφή στα τρίποντα: 9η συνεχόμενη σεζόν έγινε ρεκόρ στο ΝΒΑ!

Ανεβαίνει με απίθανους ρυθμούς η στροφή στα τρίποντα: 9η συνεχόμενη σεζόν έγινε ρεκόρ στο ΝΒΑ!

bet365

Για 9η συνεχόμενη σεζόν στο ΝΒΑ γίνεται νέο ρεκόρ στα τρίποντα.

Τα τρίποντα στο ΝΒΑ πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο και αυτό φαίνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ. Οι ομάδες, πλέον, βασίζουν το παιχνίδι τους σε αυτό το στοιχείο και οι παίκτες προσπαθούν να σουτάρουν όλο και καλύτερα. Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς, αφού για 9η συνεχόμενη σεζόν, σπάει το ρεκόρ της λίγκας σε τρίποντα. Έχουν μείνει 4 ημέρες ακόμα, για να τελειώσει η κανονική διάρκεια, αλλά και πάλι καμία σημασία δεν έχει. Έχουν μπει τα περισσότερα της ιστορίας.

Εκείνος που έσπασε το ρεκόρ είναι ο Μπέρτανς, που έβαλε το 26,375ο της σεζόν. Οι ομάδες, την φετινή σεζόν, είχαν 12,7 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα, με το περασμένο να είναι 12,2, το οποίο είχαν πέρυσι. Οι Τζαζ έχουν εξασφαλίσει ότι έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ στα τρίποντα ανά αγώνα, από μια ομάδα, σε μια ολόκληρη σεζόν. Έχουν μέχρι τώρα 16,8 ανά παιχνίδι, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχαν οι Ρόκετς της σεζόν 2018/19 και ήταν 16,1.

Παράλληλα και το ατομικό ρεκόρ από έναν παίκτη πάει να σπάσει και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος που το κάνει αυτό, πέρα από τον Στεφ Κάρι. Έχει 5,3 εύστοχα ανά παιχνίδια και είναι 0,2 πάνω από το προηγούμενο του ρεκόρ που είχε πριν από δύο χρόνια. Αν ο Κάρι βάλει ένα τρίποντο σε κάθε ένα από τα δύο ματς που μένουν, θα έχει κάνει ρεκόρ. Επίσης υπάρχουν 13 περιπτώσεις, όπου παίκτες πετυχαίνουν τουλάχιστον 10 τρίποντα σε ένα παιχνίδι, αυτή την σεζόν και αυτό είναι ακόμα ένα ρεκόρ. Οι 7 φορές ήταν από τον ηγέτη των Ουόριορς.

Και η τρέλα με το τρίποντο δεν σταματά εδώ. Μπαίνοντας σε αυτή την σεζόν υπήρχαν μόλις 9 περιπτώσεις στην ιστορία του ΝΒΑ, όπου μια ομάδα είχε 13,5 τρίποντα ανά παιχνίδι, σε μια σεζόν. Τώρα υπάρχουν 11 ομάδες που μπορούν να έχουν αυτό τον μέσο όρο όταν τελειώσει η σεζόν. Ο ρυθμός των τριπόντων στο ΝΒΑ έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, από 6,4 που ήταν την σεζόν 2011/12, εκεί που είναι τώρα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις προσπάθειες που γίνονται. Οι ομάδες έχουν 34,6 προσπάθειες ανά παιχνίδι, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι το περσινό στις 34,1.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα