Ίρβινγκ: Ασπάστηκε το Ισλάμ, προετοιμάζοντας την υπόλοιπη ζωή του! (vids)

Ίρβινγκ: Ασπάστηκε το Ισλάμ, προετοιμάζοντας την υπόλοιπη ζωή του! (vids)

Ίρβινγκ: Ασπάστηκε το Ισλάμ, προετοιμάζοντας την υπόλοιπη ζωή του! (vids)

bet365

Η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει το μέσο για μία μεγάλη αλλαγή. Ο Καϊρί Ίρβινγκ την αναζητούσε. Την είχε πετύχει, μέχρι ένα σημείο. Ο ασπασμός του Μουσουλμανισμού είναι αυτό που του έλειπε. Πώς ο Ίρβινγκ θέλει να αλλάξει το υπόλοιπο της ζωής του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Καϊρί Ίρβινγκ θέλει να αισθάνεται ελεύθερος. Αξιώνει να νιώθει ξεχωριστός. Δεν επιθυμεί να μείνει μόνο δεμένος με τις «χρυσές χειροπέδες» που έχει στα χέρια του.

Ας μη γελιόμαστε, οι... χειροπέδες είναι το μέσο του για να ζει άνετα. Δίχως περιορισμούς, δίχως άγχος.

Το μπάσκετμπολ είναι ο τρόπος έκφρασης. Πριν από μερικές ημέρες ο Ίρβινγκ επισημοποίησε ότι ασπάστηκε το Ισλάμ. Μία διαφορετική στάση ζωής.

Όχι μόνο για το τώρα. Αλλά κυρίως για το μετά. Το μπάσκετμπολ κάποια στιγμή θα σταματήσει. Και ο Ίρβινγκ σχεδιάζει την υπόλοιπη ζωή του.

Το όνομα του είναι παρμένο από το «Κύριε ελέησον» (σ.σ.: Kyrie). Δεν ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό του για ποιον θρησκευτικό «Κύριο» μιλούσε και έτσι ο Καϊρί αποφάσισε να αφοσιωθεί στον Αλλάχ.

Δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα όχι ο τελευταίος.

Η κίνησή του να το δημοσιοποιήσει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά επειδή έτσι αισθάνθηκε, φαίνεται να δίνει δύναμη σε χιλιάδες Μουσουλμάνους. Σε όλο τον κόσμο.

Βλέπετε, η λέξη έχει... ποινικοποιηθεί. Περισσότερο στις ΗΠΑ και λιγότερο σε άλλες χώρες του κόσμου.

Αυτό ήταν κάτι που είχε θίξει η Μουσουλμάνα πρώην μπασκετμπολίστρια Μπίλκις Αμπντούλ-Κααντίρ στη συνέντευξή της στο gazzetta.gr.. Ήταν εκείνη που τα έβαλε με την FIBA για το δικαίωμά της να φοράει χιτζάμπ όταν αγωνίζεται. Πλέον, κάθε Μουσουλμάνα που θέλει να φοράει το μαντήλι στο κεφάλι της και να παίζει μπάσκετ, μπορεί να το κάνει δίχως περιορισμούς.

Ο Καϊρί, είτε το γνωρίζει, είτε όχι, έβαλε έναν λίθο σε αυτό.

Έτσι και αλλιώς, οι τελευταίες κινήσεις του δείχνουν τον προσανατολισμό του. Έβαλε την οικογένεια του πάνω από το μπάσκετ, όταν η σύντροφός του έμεινε έγκυος. Πήρε άδεια από τις υποχρεώσεις των Μπρούκλιν Νετς.

Κάθε λίγο και λιγάκι, μία αγαθοεργία του γίνεται γνωστή. Χρήματα σε φοιτητές, προκειμένου να σπουδάσουν. Ένα σπίτι στην οικογένεια του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ. Μία χούφτα χρήματα σε ένα παιδί που πουλούσε σοκολάτες στο δρόμο! Ενάμισι εκατομμύριο δολάρια στις αθλήτριες του WNBA, όταν δεν μπορούσα να αγωνιστούν λόγω της πανδημίας. Σίγουρα όσες μένουν κρυφές είναι περισσότερες.

Από τις 12 Απριλίου είχε εμφανιστεί η φημολογία πως ο Ίρβινγκ ασπάστηκε το Ισλάμ. Και πως ακολουθούσε το Ραμαζάνι.

Υπήρχαν κάποιες φωτογραφίες, πριν τα ματς των Νετς, όπου ο 32χρονος guard προσεύχονταν, όπως οι Μουσουλμάνοι. Με τον ίδιο να κάνει αναφορές στον Αλλάχ και στο Ισλάμ σε κάποια από τα post του στα social media.

Έντεκα ημέρες αργότερα, το παραδέχτηκε. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το ματς με τους Μπόστον Σέλτικς. «Τα πάντα οφείλονται στον Θεό, τον Αλλάχ. Για εμένα, για την πίστη μου και όσα πιστεύω, το να είμαι μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας και να είμαι δεσμευμένος στο Ισλάμ και σε όλες τις φυλές και τις κουλτούρες, αποτελεί κατανόηση και σεβασμό», είχε πει ο Ίρβινγκ.

Η επιλογή του μοιάζει με μία κίνηση που θέλει να σπάσει τα δεσμά (του). Ο Ίρβινγκ είναι μία από τις χήνες με τα «χρυσά αυγά» για το ΝΒΑ!

Η φανέλα του είναι η έκτη σε πωλήσεις στη Λίγκα. Τα παπούτσια του από τα πλέον δημοφιλή. Και όμως, όλα αυτά είναι μόνο η πλατφόρμα που του δίνει μία άνετη ζωή.

Και δεν αποτελεί έναν τρόπο για να... πουλήσει τη διαφορετικότητά του. Αυτό μπορούσε να το κάνει με κάτι άλλο. Πιο απλό. Όχι με μία θρησκεία. Αυτή, με τους λάθος χειρισμούς και για τους λόγους λόγους, μπορεί με τον πιο απλό τρόπο να γυρίσει... μπούμερανγκ.

Η αλήθεια είναι πως ο Ίρβινγκ... ψάχνει τη ζωή του. Πριν από μερικά χρόνια δήλωσε πως γίνεται vegan. Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι είναι μία... μόδα της στιγμής, ο Ίρβινγκ μένει πιστός στις διατροφικές του συνήθειες.

Η επιλογή του να μιλήσει για το Ραμαζάνι δεν ήταν για να καυχηθεί πως το ακολουθεί. Αλλά για να δείξει πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος ζωής.

Και πως αν μπορεί να τον ακολουθήσει αυτός, ένας Αμερικανός πολίτης, δεν μπορεί να είναι (μόνο) κακό.

Δεν είναι ο πρώτος αθλητής που αναζητεί τη γαλήνη στο Ισλάμ. Το έχει παλιότερα ένας άλλος ακτιβιστής, ο Λιούις Αλσίντορ, ο Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ!

Τον ακολούθησε και ο Κρις Τζάκσον, ο οποίος έγινε ο Αμπντούλ Μαχμούτ Ραούφ.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Καϊρί Ίρβινγκ θα θελήσει να αλλάξει και το δικό του όνομα. Το μόνο σίγουρο είναι θα ακολουθήσει το κάλεσμα του δικού του Κύριου. Και θα συνεχίσει να μοιράζει αγάπη όπου μπορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίρβινγκ: Ένας... τρελός που πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του! (pic & vid)

Ίρβινγκ: Πρόστιμο 35.000 επειδή συνεχίζει να μην μιλά στους δημοσιογράφους

 

NBA Τελευταία Νέα