Kροατία: Η σύνδεση με το ΝΒΑ με τα μάτια Κούκοτς-Ράτζα και ο Χεζόνια! (vid)

Kροατία: Η σύνδεση με το ΝΒΑ με τα μάτια Κούκοτς-Ράτζα και ο Χεζόνια! (vid)

bet365

Koύκοτς, Ράτζα, Ζούμπατς και Σάμανιτς στάθηκαν στη σύνδεση του κροατικού μπάσκετ με το ΝΒΑ και στην τεράστια παράδοση τη χώρας.

Αρκετοί Κροάτες έχουν γράψει την ιστορία τους στα παρκέ του ΝΒΑ, ενώ η χώρα συνεχίζει να βλέπει τα... τέκνα της (Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς) να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.

Φυσικά ξεχωρίζουν οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Τόνι Κούκοτς και Ντίνο Ράτζα που το πήγαν σε... άλλο επίπεδο στο παρελθόν, ενώ φέτος υπάρχουν 4 εκπρόσωποι της χώρας στη λίγκα, Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, Ζούμπατς και Σάμανιτς. Το ΝΒΑ δημιούργησε ένα video το οποίο εξηγεί τη σχέση του κροατικού μπάσκετ με το ΝΒΑ και στο οποίο μιλούν οι πρωταγωνιστές από το παρελθόν και το παρόν.

Ο Ζούμπατς παραδέχεται πως ήταν εύκολο για εκείνον να διαλέξει το μπάσκετ. Ο Ράτζα τονίζει πως υπάρχει παράδοση στην Κροατία και ορισμένοι σπουδαίοι παίκτες πρόερχονται από τη χώρα και δεν σταματά ποτέ αυτό, ενώ ανέφερε πως ήταν κομμάτι μιας σπουδαίας γενιάς. Επίσης στάθηκε στην ποιότητα των Χεζόνια και Ζίζιτς που έπαιξαν στο ΝΒΑ, αλλά και στους Μπογκντάνοβιτς, Ζούμπατς και Σάριτς που βρίσκονται ακόμα εκεί.

Ο Κούκοτς από την πλευρα του τονίζει πως η Κροατία έχει πολλούς μεγάλους αθλητές, ενώ πρόσθεσε πως στο παρελθόν που δεν υπήρχε τόσο εξελιγμένη τεχνολογία και υπολογιστές, τα παιδιά ήταν συνεχώς έξω στους δρόμους και στα γήπεδα, ενώ πρόσθεσε πως οι προπονητές της χώρας ήξεραν να καθοδηγήσουν τους παίκτες και να τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια.

Τέλος ο Σάμανιτς των Σπερς στάθηκε στην παρουσία των Κούκοτς, Πέτροβιτς και Ράτζα στο ΝΒΑ. Φυσικά στο video γίνεται αναφορά και στον τεράστιο Ντράζεν Πέτροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιόκιτς: Ένας υποψήφιος MVP που όταν έγινε Draft, έπαιζαν διαφημίσεις! (infographic)

 

NBA Τελευταία Νέα