Χόλιντεϊ: Δεν ήταν αρκετά... κουλ για τον Γιάννη, αλλά κάνει την διαφορά στους Μπακς! (pic & vids)

Χόλιντεϊ: Δεν ήταν αρκετά... κουλ για τον Γιάννη, αλλά κάνει την διαφορά στους Μπακς! (pic & vids)

Χόλιντεϊ: Δεν ήταν αρκετά... κουλ για τον Γιάννη, αλλά κάνει την διαφορά στους Μπακς! (pic & vids)

bet365

Ο Τζρου Χόλιντεϊ πήγε στους Μπακς και η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσίασε, αλλά πλέον δείχνει πόσο χρήσιμος είναι.

Οι Μπακς μπορεί να έχουν την εντυπωσιακή πορεία που είχαν τα περασμένα χρόνια στην κανονική διάρκεια, αλλά όπως έχει πει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αυτά που γίνονται τώρα, ελάχιστα θα μετρήσουν στα playoffs. Τα «Ελάφια» πήραν μια δύσκολη νίκη από τους Ουίζαρντς με 135-134 και αφήνοντας στην άκρη λίγο τον Γιάννη και τον Μίντλετον, τα φώτα γυρνούν στο υποτιμημένο, Τζρου Χόλιντεϊ.

Κόντρα στους «Μάγους» έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και σε 32 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 29 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 10/20 σουτ, με την παρουσία του να είναι καταλυτική. Στην χθεσινή του συνέντευξη ο Έλληνας σταρ έσπευσε να αποθεώσει για μια ακόμα φορά τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ που στέκονται δίπλα του από άλλη βάση, αλλά για τον κόσμο, ακόμα... μας ξενίζει ως βασικός γκαρντ για τον Γιάννη, ο Χόλιντεϊ.

Το στόρι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι ή για να είμαστε ακριβείς το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο Αντετοκούνμπο ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Μπακς και όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται σταρ δίπλα του, για να φτάσουν τα «Ελάφια» μέχρι τους Τελικούς. Μαζί την αποτυχημένη προσπάθεια της ομάδας του Μιλγουόκι να πάρει τον Μπογκντάνοβιτς, που λάμπει με τους Χοκς, πήραν τον Τζρου Χόλιντεϊ.

Ο παίκτης άφησε τους Πέλικανς και μετακόμισε στο Μιλγουόκι, με βασικό στόχο να μάθει όσο το δυνατόν συντομότερα να συνεργάζεται με τον Γιάννη και τον Μίντλετον. Δεν είναι εύκολο, οι Μπακς άλλαξαν πολλά και οι δύο σταρ που έμειναν έπρεπε να αλλάξουν συνήθειες, κάτι που έχει παραδεχτεί και πολλές φορές ο Αντετοκούνμπο.

Άρχισαν να φτιάχνουν τις συνήθειες τους, αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και ο κορονοϊός άφησε εκτός τον Χόλιντεϊ για 13 παιχνίδια, γεγονός που τους δυσκόλεψε απεριόριστα. Με την επιστροφή του, άρχισαν και πάλι οι 3 τους να συνεργάζονται και τους Μπακς να προσπαθούν να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τα playoffs.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ... ΚΟΥΛ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Μπορεί ο Χόλιντεϊ να μην είναι ο Στεφ Κάρι, που πολλοί θα ήθελαν να δουν δίπλα στον Γιάννη ή ο Λίλαρντ, αλλά είναι ένας παίκτης που κάνει πολλά πράγματα καλά. Ο Έλληνας σταρ έχει πολλές φορές και για την εκπληκτική άμυνα που μπορεί να παίξει στην μπάλα, για το διάβασμα του παιχνιδιού του, αλλά και για τις επιθετικές του αρετές. Ο Χόλιντεϊ δεν πήγε στο Μιλγουόκι ως σταρ, γιατί το Μιλγουόκι έχει σταρ και έχει και τον Μίντλετον.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος σταρ της ομάδας του, ίσως και του ΝΒΑ και δίπλα του έχει μάθει να παίζει ο Μίντλετον και μαθαίνει να παίζει ο Χόλιντεϊ. Οι τρεις τους είναι η βασική τριάδα που βασίζεται η ομάδα και έτσι θα πορευτούν. Κόντρα στους Ουίζαρντς, ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε τι μπορεί να κάνει και όχι μόνο.

Όλο τον Απρίλιο έχει ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του. Έχει κατά μέσο όρο 20 πόντους, 7 ασίστ, με 51% στο δίποντο και 42% στο τρίποντο, ενώ όταν βρίσκεται στο παρκέ κάνει την διαφορά για την ομάδα του, με την καλύτερη αξιολόγηση.

Παίζει εκπληκτική άμυνα και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι και αυτό δίνει την δυνατότητα στον Γιάννη να μην χαλάει τόση πολύ από την ενέργεια του στο πίσω μέρος του παρκέ. Ο Χόλιντεϊ δεν είναι το όνομα που εντυπωσιάζει, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμος και ο Αντετοκούνμπο το ξέρει καλά. Στα playoffs που το καλάθι... μικραίνει για όλους, τέτοιοι παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά. Οι Μπακς φέτος θα δώσουν την «μάχη» τους από άλλη θέση, φαίνεται πως θα τερματίσουν τρίτοι στην Περιφέρεια και αυτό... τραβάει τα φώτα από αυτούς και τους δίνει μια ανάσα. Η θέση τους θα είναι άλλη και θα πρέπει να προχωρήσουν βήμα βήμα. Έχουν κάνει ήττες φέτος, παραδέχονται ότι ψάχνουν πράγματα να διορθώσουν και τίποτα δεν είναι δεδομένα. Πάντως ο Αντετοκούνμπο φαίνεται ήρεμος, ξέρει ότι χρειάζεται χρόνο η ομάδα του και αυτό δηλώνει σε κάθε ευκαιρία.

Η τριάδα θα χρειαστεί να βγει μπροστά και στο τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να κρίνουμε τι έδωσε τελικά η κορυφαία ανταλλαγή των Μπακς, την περασμένη preseason.

 

NBA Τελευταία Νέα