Πόρτερ: Ο 20χρονος... Oυέστμπρουκ που εκτέλεσε με 50άρα τους Μπακς, παίζει για τον πατέρα του! (pics & vids)

Πόρτερ: Ο 20χρονος... Oυέστμπρουκ που εκτέλεσε με 50άρα τους Μπακς, παίζει για τον πατέρα του! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πόρτερ: Ο 20χρονος... Oυέστμπρουκ που εκτέλεσε με 50άρα τους Μπακς, παίζει για τον πατέρα του! (pics & vids)

bet365

Ο Κέβιν Πόρτερ στα 20 του έλαμψε κόντρα στους Μπακς, αφού έβαλε 50 πόντους και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Ο γκαρντ των Ρόκετς δεν είναι απλή περίπτωση παίκτη.

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Χοκς, σε ένα ματς που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε off από την πρώτη φάση και αποχώρησε.

Ωστόσο από αυτή την αναμέτρηση.... γεννήθηκε ένας άλλος πρωταγωνιστή.

Ο 20χρονος Πόρτερ τζούνιορ βρέθηκε σε εξαιρετική βράδυ και φόρτωσε με 50 πόντους το καλάθι των ελαφιών σε εμφάνιση καριέρας.

Οι Ρόκετς που παίζουν πλέον μόνο για να τελειώσει η σεζόν, αφού έχουν μείνει από νωρίς εκτός playoffs, είδαν τον Πόρτερ να παίζει με αυτοπεποίθηση και να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, σε ένα οργανισμό που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Πόρτερ ήταν εξαιρετικός και στη δημιουργία, καθώς είχε 11 ασίστ, ενώ τελείωσε την αναμέτρηση με 9/15 τρίποντα. Mάλιστα έγινε ο νεότερος στην ιστορία με 50+ πόντους και 10+ ασίστ σε ένα ματς.

Πριν ένα χρόνο οι Καβς τον έστειλαν στους Ρόκετς και πήραν ένα πικ 2ου γύρου. Μάλλον θα χτυπούν το κεφάλι τους.

Μάλιστα όταν ήταν στο Κλίβελαντ, ο Κέβιν Λοβ είχε πει για εκεινον: «Είναι με διαφορά ο πιο ταλαντούχος παίκτης στους Καβς. Ένας αριστερόχειρας Ράσελ Ουέστμπρουκ».

Το Νο.4 για τον πατέρα του

Στις 17 Ιουλίου 2004, στις 4 τα ξημερώματα, ο Πόρτερ Τζούνιορ ήταν 4 ετών (γεννήθηκε στις 4 Μαΐου το 2000), όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε σε ένα μπαρ, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον καυγά μεταξύ ενός φίλου του κι ενός πελάτη.

Πέντε σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και από εκείνη τη στιγμή και μετά ο μικρός Κέβιν ήξερε πως το Νο.4 ήταν όλη του η ζωή.

Μέχρι και την στιγμή του φόνου του, ο Κέβιν δεν άφησε τον μικρό του από τα μάτια του. Ήταν αχώριστοι. Και ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στην ζωή του, όταν τού έδωσε μια πορτοκαλί μπάλα για να παίξουν ένα μονό και να του μάθει τις πρώτες ντρίμπλες.

«Το μπάσκετ τον βοήθησε να μεγαλώσει. Είναι αυτό που έκανε ο πατέρας του, είναι αυτό που κάνει, για να θυμάται τον πατέρα του», ανέφερε η μητέρα του, για να συμπληρώσει ο Πόρτερ Τζούνιορ: «Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά θυμάμαι ότι πυροβολήθηκε πολλές φορές. Ήταν δύσκολο να μεγαλώνω χωρίς πατέρα. Έβλεπα τους άλλους γύρω μου κι ευχόμουν να έχω αυτή τη σχέση γιου - πατέρα. Όταν ήμουν νεότερος, μού ήταν πιο δύσκολο».

Το μήνυμα που φόβισε πολλούς

Τον Οκτώβρη του 2020 μία ανάρτηση στον λογαριασμό του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έμοιαζε με σημείωμα αυτοκτονίας. Την Κυριακή (15/11/2020) ο Πόρτερ συνελήφθη για κατοχή όπλου, με το οποίο φαίνεται να απείλησε τον οδηγό ενός οχήματος . Σε μία περίεργη υπόθεση, που μεγαλώσει τα ερωτηματικά.

Το τέλος με τους Καβς και η Ιθάκη στο Χιούστον

Είχαν μαζευτεί πολλά για τους Καβς και ένας τσακωμός με τον GM της ομάδας, Κόμπι Άλτμαν, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο τελευταίος έδωσε τη θέση του Πόρτερ στα αποδυτήρια στον Τορίν Πρινς, κάτι που δεν δέχθηκε ο Πόρτερ! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τσακωμού, ο Πόρτερ φαίνεται να εκτόξευσε και φαγητό.

Το γυαλί είχε ραγίσει και οι Καβς έψαχναν τρόπο να τον διώξουν. Μάλιστα ο Πόρτερ έκανε λόγο μέχρι και για σύγχρονη σκλαβιά στους Καβς.

Και κάπου εκεί βρεθηκαν οι Ρόκετς να τον πάρουν δίνοντας ένα πικ 2ου γύρου.

Στην περίπτωση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, η G-League του έσωσε τη ζωή. Και την καριέρα. Από μία προβληματική σχέση στο Κλίβελαντ, η οποία έληξε κακήν κακώς, μετά τον τσακωμό του με τον general manager της ομάδας, Κόμπι Άλτμαν.

Οι Χιούστον Ρόκετς του πρόσφεραν την ελπίδα. Παραχωρήθηκε αμέσως στη θυγατρική ομάδα των Ρόκετς στη G-League, τους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς. O Πόρτερ, στο τέλος της κανονικής περιόδου, ήταν ο πρώτος σκόρερ της λίγκας και μολονότι η ομάδα του προκρίθηκε στα playoffs, το Χιούστον τον κάλεσε για να αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν μέχρι να απολαύσουμε την 50άρα που έβαλε στους Μπακς.

Ο Πόρτερ είναι ξεχωριστός και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίστονς - Μάβερικς 105-115: Ο Ντόντσιτς έλειπε, αλλά ο Χάρνταγουεϊ έριξε 42! (vid)

Θάντερ - Πέλικανς 95-109: Νικητής ο Ζάιον, άστοχος Ποκουσέφσκι! (vid)

Πέισερς - Νετς 130-113: Ο απίθανος Ντουράντ... τράβηξε 42 και έκαψε την Ιντιάνα! (vid)

Ρόκετς - Μπακς 143-136: Ο τραυματισμός του Γιάννη στοίχισε στα... ελάφια! (vid)

Αντετοκούνμπο: Τραυματισμός με το... καλημέρα απέναντι στους Ρόκετς! (vid)

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Στην μνήμη του πατέρα του! (pics & vids)

 

NBA Τελευταία Νέα